Az ország adottságaihoz képest alig esznek vadat a magyar emberek, pedig egy közelmúltbeli vadászati szezonban 644 ezer kilogramm húst dolgoztak fel csak gímszarvasból – írja a greendex.hu.

A vadhús a legegészségesebb étel, hiszen a vad szabadon él, azt eszi, amit a természet ad, és húsa tápértékét tekintve sokkal értékesebb, mint a haszonállatoké.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy a haszonállatok tenyésztéséhez és a takarmányozásukhoz használt területek kiterjedése körülbelül bolygónk szárazföldi területeinek 27%-át teszi ki, míg az összes erdős terület csupán 26%-ot.

A vadhús a köztudatban úri asztalok ételeként jelenik meg áránál fogva, pedig némelyik marhatermék jóval drágább, és ráadásul kevésbé egészséges és finom.

Jó, ha tudjuk: a vadhús nem csupán különleges ízélményt nyújt a fogyasztóknak, élettani szempontból is számos jótékony tulajdonsággal bír, hiszen kedvezőbb fehérje-, zsír- és mikroelem-tartalommal rendelkezik a tenyésztett háziállatokhoz képest.