A London északi részén található Finsbury Parkban két vállalkozó szellemű fiatal megnyitotta a kizárólag rovarból készült ételeket forgalmazó Yum Bugot.

Leo Taylor és Aaron Thomas szerettek volna egy alternatívát kínálni a nem környezetbarát állati húsok helyett, amely fenntartható és egészséges is, mondván, a rovartenyésztés jelentősen kevesebb károsanyag-kibocsátással jár, mint a hagyományos állattenyésztés, az ízeltlábúak pedig a marhahúsnál 50 százalékkal több fehérjét tartalmaznak.

A rovarok tenyésztéséhez használt, egymásra pakolt, vertikális farmok ráadásul kevés helyet foglalnak, és rendkívül hatékonyan képesek a növényi melléktermékeket fehérjévé alakítani. Az ilyen farmok 80-szor kevesebb metánt és 8-12-szer kevesebb ammóniát termelnek, mint ami a szarvasmarha-tenyésztés során keletkezik.

Kérdés, hogy vajon a rovarételek képesek lesznek-e valaha akkora közönséget megnyerni maguknak, mint a hagyományos húsok. A Yum Bug alapítói azt remélik, hogy ha nem is sikerül mindenkit meggyőzniük, 20 férőhelyes éttermük kedvező fogadtatásra talál.

Ételeik legnagyobb része tücsökalapú. A Yum Bug menüjén szerepel többek között mézes, valamint csípős-fűszeres grillezett tücsök, melyek kívül ropogósak, belül pedig puhák és édeskések. De kóstolhatunk tücsöktacót, tücskös-gránátalmás laposkenyeret vagy citromfüves posset-t (aludttejes desszert), melyet karamellizált tücsökkel és kókuszos keksszel tálalnak.

Forrás: drive.hu

Indexkép: Instagram-bejegyzés