A lengyel Kacper Stepien a Balatonedericsen található tóban egy 47,39 kilós példányt terelt sikeresen partra. Az Angling Times tudósításában kiemeli, hogy az Euro Aqua Lake a kontinens egyik legismertebb nagyhalas horgászhelye, ahol a rekordhal kifogása előtti napokban több 45 kilós ponttyal büszkélkedhettek a horgászok.

A horgásztó üzemeltetői is nagyon örültek Kacper zsákmányának, hiszen fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy a Balaton-felvidéki víz továbbra is bővelkedjen gigapontyokban.

Kacper évek óta horgászik az Euro Aqua Lake-en, és régi álma volt egy 40 kilogramm feletti egyed. Terveit sikerült jócskán túlszárnyalnia a több mint 47 kilós óriással.

„Könnyek szöktek a szemeimbe, amikor már tudtam, hogy biztosan megfogom a halat. Hatalmas méretű ponty, valóra váltotta az álmaimat. Ez az a hal, amire mindig is vágytam, és most végre eljött a pillanat, amit soha nem fogok elfelejteni" – mondta Kacper.

Az álomponty előtt egy 35 kilós bajszos akadt a horgára, majd ahogy azt visszaengedte, a másik botján is kapása volt, és egy heroikus küzdelem után kifárasztotta a 47 kiló feletti példányt. Rögtön tudta, hogy egy igazán különleges hal került a kezei közé.

A pontyot házi készítésű, 24 milliméteres bojlikkal fogta ki, egy olyan összetételű csalival, amilyet az Euro Aqua is használ a halak etetésére.

Hazánkban a hivatalos országos pontyrekord 44,15 kiló, és 2018-ban fogták a Merenyei Horgásztóból. A világ legnagyobb pontya, egyben tükörpontya is az Euro Aqua Lake-ben él, 2018. november 23-án fogták ki, 51,2 kilósan.

Forrás: pecaverzum.hu

Indexkép: Facebook