A londoni pénzintézet az agrárágazatban és az élelmiszertermelésben használható zöldtechnológiák kifejlesztésére szakosodott új cégek számára írta ki a pályázatot AgVenture 2024 címmel, melyen három nyertest hirdetett – ezek egyike a Proofminder.

A vállalat az EBRD ismertetése szerint könnyen használható, a mesterséges intelligencián alapuló platformként működik és segítséget nyújt az agrártermelőknek ahhoz, hogy fenntartható módon érjék el termelési céljaikat.

A magyar cég drónokkal készített „hiperprecíziós" felvételek elemzésével szolgáltat időérzékeny információt a termelőknek minden egyes haszonnövényről, sőt a növények minden egyes leveléről, ami növekvő terméshozamokat és csökkenő vegyszerhasználatot eredményez, emellett elejét veszi a biológiai sokféleség eróziójának. A verseny másik két nyertese a lettországi Green Growth és a jordániai Algebra Intelligence lett.

Az EBRD az AgVenture 2024 nyerteseinek 80 ezer euróig terjedő értékű testreszabott tanácsadási támogatást nyújt. A győztes cégek emellett tízezer eurós juttatásban is részesülnek további szolgáltatások igénybevételére, például növénytermesztési szakértők részvételével végzett mentorálásra, vagy arra, hogy megjelenhessenek globális agrártechnológiai fórumokon.

Forrás: greendex.hu

Indexkép: Pixabay