Az elmúlt 3 hónapban általános vezérigazgató-helyettesként vett részt a vállalat irányításában. 2020-ban az élelmiszeriparban végzett 25 éves példamutató munkájáért a szakember a Pénzügyminisztérium egyik legrangosabb elismerésében, a Magyar Gazdaságért Díjban részesült.
Csomagolás a Hungerit Zrt.-nél (korábbi felvétel) – fotó: MTI/Rosta Tibor
Az áprilistól Volosinovszki János irányításával működő, a közel 100 éves szentesi baromfi-feldolgozás hagyományait őrző Hungerit Zrt. három évtizeddel ezelőtt elsőként kezdte meg Magyarországon a panírozott baromfitermékek előállítását. A cég Valdor márkanév alatt gyártott közkedvelt termékei valamennyi hazai kis- és nagykereskedelmi hálózat üzleteiben megtalálhatóak, és azok a jelentős export által a világ számos pontjára is eljutnak.
A vállalat változatlanul elkötelezett a magas minőségű termékek előállítása, illetve a hazai és a nemzetközi fogyasztók megbízható, finom baromfihússal és -készítményekkel történő kiszolgálása iránt.
A Hungerit Zrt.-nél a tavalyi évben is komoly mezőgazdasági és élelmiszeripari beruházások valósultak mega versenyképesség fenntartása és növelése érdekében, a fejlesztések pedig 2021-ben tovább folytatódnak majd a kapacitásbővítés, a hatékonyságnövelés, illetve az élelmiszer-biztonság erősítésének jegyében. A hosszú távú, stratégiailag kiemelt fontosságú beruházások között szerepel a jelenlegi víziszárnyas-feldolgozó vonal rekonstrukciója, egy új csirkefeldolgozó megépítése és a vágóhidak termeltetési hátterét biztosító állattartó telepek korszerűsítése, valamint létesítése is.
Volosinovszki János – fotó: Hungerit Zrt.
A cég 2021-ben szentesi üzemeiben 20,4 millió db csirke és – a piac legmeghatározóbb szereplőjeként – 12 millió db pecsenyekacsa levágását, míg a szentesi és a vámospércsi továbbfeldolgozó üzemeiben megközelítőleg 13 ezer tonna baromfiból készült kényelmi termék előállítását tervezi.
„A hosszú távú projektek mellet három fő célt tűztünk ki magunk elé a következő 1-2 évre: egyrészt szeretnénk tovább növelni a Valdor márka termékeinek ismertségét a hazai fogyasztók körében. Műszaki beruházásaink révén kiemelt figyelmet kívánunk fordítani a telepeinken és az üzemeinkben alkalmazott technológiák folyamatos fejlesztésére” – mondta Volosinovszki János.
Hozzátette: „Az éppen aktuális gazdasági környezet kihívásaira reagálva pedig a vállalatcsoport egészét érintő, különféle hatékonyságnövelő projekteket fogunk elindítani. Izgalommal várom az előttem álló új kihívásokat. A legfontosabb közös feladatunk a kollégákkal, hogy a Hungerittöretlenül fejlődjön és a magyar baromfiipar egyik legsikeresebb vállalata legyen, amelynek termékeivel a hazai és külföldi fogyasztók egyaránt maradéktalanul elégedettek”.