Megújult dizájn, jobb kilátás a vezető számára, karcsúbb vonalak, megnövelt hidraulikus teljesítmény, nagyobb össztömeg, opciós nagyobb gumiabroncsok, frissített első tengely, precíziós gazdálkodási technológia teljes elérhetősége – ezek jellemzik a Case IH megújult Farmall C szériáját.

A Case IH Farmall traktorok örökségének újabb fejezete kezdődik el a 2025-ös Farmall C modellekkel, egy merész előrelépéssel, mely nemcsak friss megjelenést, hanem jelentősen megnövelt teljesítményt és élvonalbeli precíziós gazdálkodási technológiát is biztosít.

2025-re a Case IH Farmall C traktorok ügyfélközpontú innovációkat kínálnak, amelyek a gazdálkodási élmény minden aspektusát javítják. A 24 sebességes ActiveDrive 2 (Hi-Lo) sebességváltó minden modellben simább váltást és kivételes irányíthatóságot biztosít, a megnövelt 82 l/perces hidraulikus szivattyúkapacitás pedig gyorsabb rakodási ciklusidőket és hatékonyabb működést eredményez. Ezenkívül az újonnan bevezetett ActiveClutch funkció lehetővé teszi, hogy a traktor a tengelykapcsoló használata nélkül, csak fékpedállal megállítható legyen, így ideális homlokrakodós alkalmazásokhoz.

A 90C modelltől a 120C-ig a gazdálkodók az irányítás, a hatékonyság és a kényelem új szintjét tapasztalhatják meg, miközben élvezhetik a precíziós technológiák előnyeit, amelyek korábban csak a nagyobb, fejlettebb gépek számára voltak fenntartva.

A technológia és a formatervezés fejlődésének középpontjában a kezelő kényelme áll. A szántóföldön töltött hosszú napok olyan traktorokat igényelnek, amelyek megkönnyítik a kormány mögött ülő kezelő munkáját is. A hatoszlopos fülke kiváló kilátást biztosít, az áthelyezett kipufogó biztosítja a nyitott, akadálytalan kilátást, amit a gazdák nagyra értékelnek. Az opcionális új fülkefelfüggesztési rendszer tovább növeli a gépkezelő kényelemérzetét.

Case IH Farmall C

A 2025-ös Farmall C modellek opcionális, gyárilag felszerelt telematikával rendelkeznek – forrás: CNH

A kezelői élményt tovább fokozzák az újonnan telepített LED-es lámpák, amelyek tiszta látást biztosítanak kora reggel és késő éjszaka egyaránt. A megnövelt, 130 literes dízelkapacitás hosszabb üzemidőt tesz lehetővé, míg az új tartálykialakítás nagyobb hasmagasságot biztosít. A fülke modernizált digitális műszerei és adaptív világítása intuitív, high-tech környezetet teremt.

A 2025-ös Farmall C modellek opcionális, gyárilag felszerelt telematikával rendelkeznek, így a gazdálkodók mostantól élvezhetik a valós idejű földrajzi helymeghatározás, a gépfelügyelet és a vezeték nélküli fájlátvitel előnyeit – a technológia a létfontosságú működési adatokat a gazdák kezébe helyezi, szó szerint, mert akár egy mobileszközről nyomon követhetők a paraméterek. Ezt a precizitást tovább fokozza a hidraulikus automatikus vezetés, amelyet a Case IH Pro 1200 monitor és a Case IH VectorPro vevőegység vezérel. Ez a rendszer centiméteres pontosságot biztosít, csökkenti az átfedéseket és javítja a hatékonyságot, még a legnehezebb terepen is.

Az Auto PTO funkció automatikusan be- és kikapcsol a fordulók során, simábbá és kevésbé munkaigényessé téve az átmeneteket. Az automatikus differenciálzárral párosítva, amely a hátsó emelés felemelésekor kioldja az első és hátsó differenciálművet, leengedéskor pedig újra bekapcsolja őket, a rendszer zökkenőmentes működést biztosít a fordulós manőverek során, minimalizálva a talaj megzavarását és növelve a hatékonyságot. Az újonnan tervezett első kardántengelykapcsoló, amely most nedves tengelykapcsolóval lett felszerelve, csendesebb és hatékonyabb működést kínál.

Case IH Farmall C

Megújult a dizájn is – forrás: CNH

A 7000 kg-ra megnövelt össztömeg és a 4,7 tonnás, továbbfejlesztett hátsó emelési kapacitás azt jelenti, hogy nehezebb munkagépek is használhatók, amelyek nagyobb sokoldalúságot biztosítanak. A nagyobb hátsó gumiabroncsok (akár 540/65 R38) tovább javítják a tapadást és a lebegést, valamint segítenek minimalizálni a talaj tömörödését és növelni a hozampotenciált.

A 2025-ös Farmall C modellek Európában először október elején, a franciaországi Sommet de l'Élevage kiállításon mutatkoznak be, majd november 6-10. között az olaszországi Bolognában, az EIMA International kiállításon mutatják be őket.

Forrás: CNH