A „Touch Smart Efficiency" mottóval megrendezendő kiállítás vezérmotívuma az innovatív, hálózatba kapcsolt mezőgazdasági rendszerekhez való közvetlen hozzáférés fontosságára mutat rá, melyek digitális technológiákat használnak a hatékonyság, a fenntarthatóság és a termelékenység javítása érdekében. Ahhoz, hogy a mezőgazdaság a jövőben is fenntartható maradjon, még inkább figyelembe kell vennie a természeti erőforrások megőrzését. A hatékonyság központi szerepet játszik ebben a célban. A szenzorok, drónok és a mesterséges intelligencia még pontosabb információkat szolgáltatnak, amelyek optimalizálják a vetést, öntözést, trágyázást és növényvédelmet. Így a termelékenység fenntartása mellett csökkenthető az erőforrások felhasználása is.


A világ vezető mezőgazdasági gépkiállítását, az Agritechnicát 2025. november 9. és 15. között Hannoverben rendezik meg új tematikus napokkal. A „7 nap – 7 téma" szlogennel az Agritechnica célja, hogy újdonságnak számító tematikus vásárnapokkal kedveskedjen a különböző célcsoportoknak. Az Agritechnica történetében először debütál az új Digitális Gazdasági Központban a DLG FarmRobotix platformja. A FarmRobotix információkat nyújt a legújabb fejlesztésekről a robotika, a mesterséges intelligencia, az automatizálás és a precíziós gazdálkodás területén.

Agritechnica

A 2023-as Agritechnica a látogatószámot illetően új rekordot állított fel – forrás: Agritechnica

A Rendszerek és Alkatrészek – a nemzetközi beszállító ipar és az off-highway szektor B2B piaca – párhuzamosan zajlik az Agritechnicával. A Nemzetközi Gazdák Napja Kanada, Franciaország és Csehország mezőgazdasági nemzeteire összpontosít. A standok regisztrációja egy hónap múlva, 2024. november 18-án kezdődik. Az Agritechnicát idén is a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) szervezi.

Az Agritechnica a világ vezető mezőgazdasági gépkiállítása. Valamennyi globális mezőgazdasági technológiai és berendezésgyártó cég képviselteti magát a döntéshozók találkozóhelyén és az üzleti központban. A hétnapos esemény a legátfogóbb és legváltozatosabb vásári programot kínálja a nemzetközi szántóföldi és növénytermesztési ágazat számára – a növényvédelmi permetezőktől a drónokig, a traktoroktól az autonóm eszközrendszerekig, a kombájnoktól a digitális asszisztens rendszerekig – és fórumot biztosít a növénytermesztés jövőbeli kérdéseinek megvitatásához. A legutóbbi, 2023-as Agritechnica kiállításon 2 776 nemzetközi kiállító vett részt. A kiállítás több mint 470 000 szakmai látogatót vonzott 149 országból, új rekordot állítva fel.