A szelídgesztenye Közép- és Dél-Európában évszázadok óta a kedvelt őszi gyümölcsök közé tartozott, fogyasztása viszont többnyire alkalmakhoz kapcsolódott.
Ez évi betakarítása október végén fejeződött be Olaszországban, ahol a termés a várakozásoknak megfelelően alakult.
Az elmúlt évtől kezdve szinte új termékként – óriási reklámmal – robbant be az európai piacra a gesztenyepehely, amelyet az értékesítést felkaroló F.lli Castellino olasz cég a közelmúltban mutatott be a „Fruit Attraction 2024" kiállításon, bejelentve, hogy a jövő évtől Európa bármely országába és a tengerentúlra is kész azt szállítani.
Mindenhol nagyon népszerű csemege – fotó: pixabay.com
Ez az innovatív, kellemes ízű és magas tápértékű termék reggeli fogások összetevőjeként és különböző húsok ízesítőjeként egyaránt fogyasztható.
A pelyhek ropogós mivoltát több országban is nagyra értékelik. A termék innovatív; kellőképpen ellenáll a nedvességnek és ropogós marad, tápanyagokban gazdag. Emellett az organikus változat növeli a piaci részesedést.
Angliában a karácsonyi pulykát legtöbben gesztenyével töltik meg, amit mostantól az új termékkel helyettesítenek, sőt azt egyes német gyártók bébiételekhez is használni akarják.
Ezért több országban – főként Németországban, Svájcban és Ausztriában – hatalmasra duzzadt kereslet mutatkozik iránta, amelynek alapján az olasz termelők és forgalmazók a közeli jövőben a Európán kívüli piacokra való értékesítést is terveznek.
Forrás: freshplaza.com
Indexkép: pixabay.com