A szelídgesztenye Közép- és Dél-Európában évszázadok óta a kedvelt őszi gyümölcsök közé tartozott, fogyasztása viszont többnyire alkalmakhoz kapcsolódott.

Ez évi betakarítása október végén fejeződött be Olaszországban, ahol a termés a várakozásoknak megfelelően alakult.

Az elmúlt évtől kezdve szinte új termékként – óriási reklámmal – robbant be az európai piacra a gesztenyepehely, amelyet az értékesítést felkaroló F.lli Castellino olasz cég a közelmúltban mutatott be a „Fruit Attraction 2024" kiállításon, bejelentve, hogy a jövő évtől Európa bármely országába és a tengerentúlra is kész azt szállítani.

gesztenye

Mindenhol nagyon népszerű csemege – fotó: pixabay.com

Ez az innovatív, kellemes ízű és magas tápértékű termék reggeli fogások összetevőjeként és különböző húsok ízesítőjeként egyaránt fogyasztható.

A pelyhek ropogós mivoltát több országban is nagyra értékelik. A termék innovatív; kellőképpen ellenáll a nedvességnek és ropogós marad, tápanyagokban gazdag. Emellett az organikus változat növeli a piaci részesedést.

Angliában a karácsonyi pulykát legtöbben gesztenyével töltik meg, amit mostantól az új termékkel helyettesítenek, sőt azt egyes német gyártók bébiételekhez is használni akarják.

Ezért több országban – főként Németországban, Svájcban és Ausztriában – hatalmasra duzzadt kereslet  mutatkozik iránta, amelynek alapján az olasz termelők és forgalmazók a közeli jövőben a Európán kívüli piacokra való értékesítést is terveznek.

Forrás: freshplaza.com

Indexkép: pixabay.com