A New Holland, a mezőgazdasági gépek és megoldások globális vezetője idén ismét együttműködik a FIRA USA-val, amely az agrárrobotika és automatizáció első számú eseménye. A rendezvény helyszíne a gazdálkodók, ipari szereplők, start-upok, tudósok és befektetők találkozási pontja, ahol az agrárium jövője dől el. A FIRA USA-t 2024 október 22-24. között rendezik meg a kaliforniai Woodlandban.

A FIRA USA 2024-en a New Holland bemutatja legújabb fejlesztéseit a precíziós gazdálkodás és az autonóm technológia területén, amelyek célja a termelők hatékonyságának és fenntarthatóságának növelése.

New Holland

Automatikus szabályozás és szakaszolhatóság teszi lehetővé a pazarlás elkerülését és a termelékenység növelését – forrás: CNH

A bemutatott technológiák:

T4.120F traktorhoz tervezett precíziós ventilátoros permetező: Ez a megoldás akár 10%-kal csökkentheti a növényvédő szerek felhasználását az automatikus szabályozás és szakaszlekapcsolás révén, amely lehetővé teszi a pazarlás elkerülését és a termelékenység növelését.

XPower XPR koncepció: A Zasso-val együttműködve kifejlesztett elektromos gyomirtási megoldás vegyszermentesen irtja a gyomokat a sorba telepített növények közt, környezetbarát és hatékony módon, minimalizálva az eróziót és maximalizálva a talajmegőrzést.

Ezen kívül a New Holland traktorok flottája élő bemutatókat tart majd, például a Stout Smart Cultivator premierjével, amely kamerák, mesterséges intelligencia és egyedi látástechnológia segítségével különbözteti meg a növényeket a gyomoktól.

Carlo Lambro, a New Holland márka elnöke szerint „A FIRA USA 2024 lehetőséget ad arra, hogy megosszuk víziónkat a mezőgazdaság jövőjéről, és bemutassuk, mit teszünk ma az ágazat fejlesztése érdekében. Részvételünk hangsúlyozza elkötelezettségünket, hogy a gazdáknak olyan eszközöket biztosítsunk, amelyekkel megfelelhetnek a modern mezőgazdaság kihívásainak, és előmozdíthatják a fenntartható gazdálkodási gyakorlatokat."

Forrás: CNH