Egy-egy kimagasló mezőgépet minden márkánál fel tudnak mutatni, de a mai környezetben, ahol bármilyen kis jövedelmezőség eléréséért is küzdeni kell, hatékony termelőrendszerekben kell gondolkozni. Az AGROTEC Magyarország Kft. Marcali Területi Központjának gépértékesítőjeként Németh Lajos azt vallja, hogy ez a rendszerszintű hatékonyság az, amiben a New Holland és a vele foglalkozó márkakereskedői csapat kínálata párját ritkító volt és lesz a magyar piacon.

Hatékonyan dolgozó munkagép nélkül ugyanis hiába a jó traktor, ha a művelet végén ott marad a zöldáru negyede a földön, akkor csak kényelmesen pazarolja el a gazda az idejét. A Somogy vármegyei szakember szerint ez az, ami velük sosem fordulhat elő, a cégnél a gépajánlásokat ugyanis olyan csapat teszi meg, amely a mezőgazdaságot a termelői oldalról is első kézből ismeri.

agrotec

Németh Lajos, az AGROTEC Magyarország Kft. Marcali Területi Központjának gépértékesítője – fotó: AGROTEC Magyarország Kft.

A helyi gazdákat segítő bevált gépértékesítői gyakorlatról és az aktuális ÁTK pályázatokhoz illeszthető gépkínálatról beszélgettünk.

Honnét érkeztél a mezőgazdasági gépértékesítés világába?

– Korábban majd két évtizedet dolgoztam egy mezőgazdasági termelő cégnél mezőgazdasági gépészként, ahol az évek alatt végigjártam a ranglétrát, eljutva először a műszaki ágazat, majd a termelés irányításáig. A gépértékesítésen túl így a mezőgazdaság másik oldalán is dolgoztam, így jobban belelátok a gazdák problémáiba. Egy, az ipar felé vezetett kitérő után – ahol az értékesítésbe kóstoltam bele – visszacsábított az agrárium. Egy régi kolléga megkérdezte, hogy volna-e kedvem az AGROTEC Magyarország Kft. csapatát erősíteni. 2016-ban igent mondtam rá, azóta is itt dolgozom.

Hogyan növelheti a gazda nyereségét egy felkészült gépértékesítő?

– Az egyik legfontosabb, hogy észben tartom a munkám során, hogy ami fáj, az együtt fáj a gazdának és a gépértékesítőnek. Az, hogy ismerem a problémákat, és ezeket igyekszem gyorsan orvosolni, illetve hogy azután is követem a gépet és partnert a beüzemelés és az első munkák után is, nemcsak nekem nyereség a bizalom elnyerésével, de a partnernek is a gyors reakcióval. A gazdának ma annyi mindenre kell figyelnie, ha ideális gépet tudok ajánlani a feladatra, az nekik duplán haszon, hiszen nemcsak a feladatot tudják majd jól elvégezni, de több idejük is marad.

A partnereimmel folyamatos kapcsolatban vagyunk, olyan még nem volt, hogy engem nem tudtak elérni – ebbe az is beletartozik, hogy ha kell, hétvégén is felveszem a telefont. A figyelem fontos, hiszen akik megtapasztalták, milyen az, ha számítanak az értékesítőjüknek, a későbbiekben visszatérnek ezért az érzésért. A sikerhez természetesen jó mezőgazdasági gépek is kellenek, de az AGROTEC Magyarország Kft. szaktudásával és a New Holland márkával ezen a téren is biztos kezekben vannak a termelők.

New Holland

New Holland CR990 kombájn – fotó: AGROTEC Magyarország Kft.

Annyi szín van ma a mezőgazdasági géppiacon, te miért tudod ezek közül nyugodt szívvel a New Hollandokat ajánlani a nyereséges munkához?

– A rendszerváltáskor az orosz gépek után a New Holland volt az egyik első márka, amelyik megvetette a lábát Magyarországon, azóta töretlenül jelen van a piacon. A mai napig úgy gondolom, hogy a New Holland ikerrotoros CR kombájnjánál nincs jobb a világon. Már a középiskolás tanulmányaim során felkeltették az érdeklődésem. Azóta hiszek benne, és vallom, hogy ez a legjobb technológia, ami a gabonaaratásnál jelenleg a piacon van.

Augusztusban lesz 10 éve, hogy egyetlen nyolcórás műszak alatt az akkori legnagyobb New Holland kombájn, egy CR 10.90 közel 800 tonna termény betakarításával megdöntötte az addigi aratási világrekordot. A rekorddöntés hagyománya lehet, hogy a jövőben folytatódik, hiszen a CNH mérnökei úgy álmodták meg az új CR 11-es modellt, hogy az képes legyen a nagy előd nyomdokaiba lépni.

A márka tudása és megbízhatósága egyértelműen látszik a Zala vármegyei eladási adatokon is: a betakarítógépeknél több mint 50%-ot tettek ki a New Hollandok. Természetesen minden más mezőgazdasági gépkategóriában is bátran ajánlom a saját gépeinket. Legyen szó kis-, illetve középgazdaságokról vagy mezőgazdasági nagyüzemről, minden feladatra van ideális felszereltségű gépünk, plusz kiváló a munkagép-kínálatunk is.

New Holland

A sikerhez jó mezőgazdasági gépek kellenek, az AGROTEC Magyarország Kft. szaktudásával és a New Holland márkával ezen a téren is biztos kezekben vannak a termelők – fotó: AGROTEC Magyarország Kft.

Miért éljenek a gazdák a most kiírt ÁTK pályázatokkal, és miért az AGROTEC Magyarország Kft.-nél?

– A jelenlegi helyzetben a gazdák számára óriási kihívást jelent bármekkora jövedelmezőséget elérni, így nélkülözhetetlen a mostani 50%-os támogatás egy új beruházáshoz. Az állattenyésztők helyzete talán a növénytermesztőkénél is nehezebb, hiszen itt csak hosszú távú stratégiát lehet követni, nem lehet gyorsan speciális megoldásokkal kísérletezni.

A hosszú távú megtérülést pedig a feladatra szabott megbízható munkagépek jelentik, amiben az AGROTEC Magyarország Kft. akár a pályázat előkészítésétől kezdve segíteni tudja a partnereket. Ígérem, nem mondok részletes gépajánlót, de vegyük sorra azokat a géptípusokat, amelyek kiváló áron tesznek elérhetővé csúcskategóriás teljesítményt az állattartásban.

A New Holland bálázók az egyszerű rúdláncos kiviteltől kezdve a Roll-Belt-széria 150-180 cm közötti hengeres bálákat készítő váltakozó kamrás gépeivel vagy a bérvállalkozóknak ideális Pro-Belt kivitellel bezárólag érdemes a figyelemre. Silózott takarmány terén a FR Forage Cruiser silózógépek a kategóriájuk egyik legalacsonyabb fogyasztása mellett kínálnak hatalmas területhatékonyságot. A Pöttinger kaszáink, rendterítőink és rendsodróink minőségéről pedig álljon itt csak egy valós partnervisszajelzés a Kotnyek családtól: „Évente 1700 bálát készítünk, és 10 év után sem tudom, hogyan néz ki egy Pöttinger kasza belülről.”

new holland

A cégnél a gépajánlásokat olyan csapat teszi meg, amely a mezőgazdaságot a termelői oldalról is első kézből ismeri – fotó: AGROTEC Magyarország Kft.

– Mivel a termelésben is dolgoztam, ezért fáj a szívem, amikor olyan kaszálók mellett haladok el, ahová nem mi ajánlottunk munkagépeket. Rengeteg a kihagyás, megkockáztatom, hogy a takarmány negyede veszik el a rossz technológia miatt. Sok helyen a bálázás is olyan minőségben halad, aminél a régi szénaboglyák is szebbek voltak. Ilyen probléma az AGROTEC Magyarország Kft.-nél elérhető munkagépekkel nem fordulhat elő, ráadásul az ügyfélkezelés gyors és egyenes lesz.

Megbízható mezőgazdasági gépmárkákat keres, amire hosszú távon alapozhat? Válassza a AGROTEC Magyarország kínálatát! Értékesítőik országos lefedettséggel várják megkeresését:

www.agrotec.hu/kapcsolat

www.agrotec.hu/gepertekesito-kereso

agrotec