A tiroli Kundlban működő osztrák Lindner gyártó új traktorát, a "Lintrac 65 LS"-t elsődlegesen a gyepgazdálkodásba szánja a családi vállalkozás. A gép teljesítménye 76 LE és különösen kompakt felépítésű.

"Manőverezhetőségének köszönhetően nemcsak a klasszikus gyepgazdálkodásban, hanem az erdészeti munkákban és a téli szolgálatban is megállja a helyét" – írja a modell beharangozójában a Lindner, hozzátéve, az új modell, kialakítása révén a hegyvidéki, vagy erősen dombos területeken tesz igazán jó szolgálatot. Ám nyilván, kis családi gazdaságok univerzális gépe is lehet.

Lindner 70

Az új modellt a Lintrac 70 (képünkön) alá pozícionálták – forrás: Lindner Traktoren

A traktor premierje a gyárkiállításon lesz október 17. és 19. között Kundlban.

A tiroli családi vállalatot több mint hét évtizede alapították. Ma már a Lindner család 3. és 4. generációja dolgozik az üzem jövőjén: Hermann, Stefan és Rudolf Lindner ügyvezetőként kezeli a traktor- és szállítóeszköz-gyártó vállalat vagyonát. David Lindner (marketing- és külkereskedelmi vezető, unokatestvérei, Christoph (Lintrac és Unitrac összeszerelés) és Manuel (innováció, minőség és a gyakornokok képzése) pedig már a negyedik generáció képviselői.