„A település régóta vágyott egy traktorra, de aztán kettő lett belőle" – olvasható a 444.hu-n, mely egy, a Délmagyaron megjelent cikkre hivatkozik. Gyuris Zsolt polgármester kitért rá: sokáig egy traktorja se volt az önkormányzatnak, aztán megnyertek egy pályázatot a Magyar Falu programban kommunális eszközök vásárlására. Majd megkeresték az összes létező forgalmazót, aki MTZ traktorral foglalkozott és végül kettőt megrendeltek.


Hogy miért kettőt? Mert biztosra akartak menni, ugyanis a nyertes pályázat elszámolási határideje vészesen közeledett, közben azonban beütött a covid és a forgalmazó, akivel akkor megállapodtak, nem tudta leszállítani a gépet. Ezért, hogy ne essenek két szék közt a pad alá, a történtek után két forgalmazótól is megrendelték a Belarus 952.2 típusú traktort, biztos ami biztos.

Belarus

Nagyon várják a Belarus új gazdáját, aki fizet is annyit, amennyit kérnek érte – forrás: Zsombó.hu

Megjött mindkettőtől.

Két traktor viszont sok ott, ahol sokáig egy se volt, ezért az egyiket eladnák. De már kétszer is hiába hirdették meg, nem volt rá komoly jelentkező. Egy-egy érdeklődő akadt mindkét alkalommal, de kevesebbet kínáltak, mint amennyit az önkormányzat kapni szeretett volna érte. Az önkormányzat honlapján még elérhető a legutóbbi, október 21-ig érvényes pályázat, amiből kiderül: 10,8 millió forint plusz áfa a gép ára.

Forrás: 444.hu, zsombo.hu