Csütörtök

Nyugat felől lassan tovább vastagszik a felhőzet (estig nagyjából a Duna vonaláig), miközben a keleti, északkeleti országrészben a pára- és ködfoltok feloszlása után zavartalanul napos idő várható. A Dunántúlon helyenként várható eső. A keleties szelet időnként továbbra is élénk, Sopronnál erős széllökések kísérik.

Délutánra 12 és 19 fok közé melegszik fel a levegő, a Nyugat-Dunántúlon lesz a leghűvösebb.

traktor

A pára-, ködfoltok feloszlását követően derült, napos időre számíthatunk – fotó: pixabay.com

Péntek

A Dunántúlon változóan, időszakosan erősen felhős idő valószínű, keletebbre a pára- és ködfoltok feloszlása után derült, napos idő várható. Nyugaton, délnyugaton elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor. A keleti, délkeleti szél többfelé megélénkül.

Hajnalban többnyire 1 és 7 fok közötti értékeket mérhetnek, de a szélvédett, derült, hidegre hajlamos helyeken fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet, míg a felhős részeken 8, 9 fok is lehet. Délutánra 13 és 18 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombat

A Dunántúlon csökken a felhőzet, délután inkább csak fátyolfelhők szűrik a napsütést. Keleten a pára-, ködfoltok feloszlását követően derült, napos időre számíthatunk. A keleties szél többfelé megélénkül.

Hajnalra általában 1 és 8 fok közé hűl le a levegő, de az északkeleti szélvédett, hidegre hajlamos tájakon fagypont alatti értékeket is mérhetnek. Délutánra 12 és 18 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.