Hétfői előrejelzés:

Napos időre számíthatunk általában kevés, az Északi-középhegység térségében átmenetileg több felhővel, csapadék nélkül. Éjszaka a maihoz képest már több helyen válik párássá a levegő, elsősorban az Alpokalján, a Dráva mentén és az északkeleti megyékben képződhet köd. Hétfőn a nap első felében fokozatosan javulnak a látási viszonyok, majd napos, fátyolfelhős idő várható. A délies szél napközben helyenként megélénkül.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 12 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 18 és 23 fok között várható.

Országos előrejelzés: kedd

A pára, köd zsugorodása, majd feloszlása után napos időre számíthatunk, helyenként fátyolfelhőkkel. Késő este érheti el egy hidegfront szakadozott felhőzete az északnyugati megyéket. Csapadék estig nem várható. A déli szél jellemzően mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de a fagyzugos, derült, szélvédett részeken hidegebb is lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Silóhordás Fendt traktorral

Addig kell dolgozni, amíg a szép időjárás engedi: Silóhordás – fotó: Hopka Balázs

Időjárás szerdán:

Éjjel a hidegfront tovább szakadozó felhőzete délkelet felé vonul. Mögötte az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de főleg hazánk keleti harmadán napközben helyenként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és záporeső is előfordul. Hajnalban ködfoltok képződnek, főként a déli megyékben. Az északi, északnyugati szél megélénkül, többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul, de a fagyzugos, derült, szélvédett részeken hidegebb is lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.