Kedd

Az északi, északkeleti harmadban erősen felhős, borult lesz az ég és elszórtan eső, záporeső előfordulhat. Napközben csökken a felhőzet és a hajnalban képződő pára és köd is fokozatosan feloszlik. A napsütést fátyol- és gomolyfelhők szakíthatják meg. A szél sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként meg is erősödik, délután azonban mérséklődik a légmozgás.

A maximum-hőmérséklet döntően 14 és 21 fok között alakul, a felhősebb tájakon lesz hűvösebb.

Szerda

Többnyire napos idő várható kevés felhővel, de nyugaton, délnyugaton megszaporodnak a felhők és borult lesz az ég. Csapadék nem valószínű. A szél helyenként megélénkül.

A minimum-hőmérséklet általában 2 és 9 fok között valószínű, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken fagypont alá is lehűlhet a levegő. A felhős nyugati tájakon viszont enyhébb lehet az éjszaka. A maximum-hőmérséklet főként 13 és 18 fok között várható.

Csütörtök

Kettészakad az ország: a Dunántúlon általában felhős lesz az ég, a Dunától keletre viszont többnyire napos idő várható. Nyugaton, délnyugaton néhol előfordulhat eső, zápor. A szél többfelé megélénkül, északnyugaton helyenként megerősödik.

A minimum-hőmérséklet általában 2 és 7 fok között várható, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken fagypont alá is lehűlhet a levegő. Nyugaton ugyanakkor 8, 9 fok is lehet. A maximum-hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Szóka István