Csütörtök

Az ország délnyugati felén erősen felhős vagy borult idő várható időszakosan kisebb esővel, északkeleten ezzel szemben fátyolfelhős, napos, majd egyre inkább derült időre számíthatunk. A keleties szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 19 fok között alakul, de a tartósan felhős, borult nyugati, délnyugati tájakon néhány fokkal alacsonyabb csúcsértékekre lehet számítani.

Péntek

Éjjel főleg hazánk keleti felén többfelé lesz pára, köd, amely napközben fokozatosan feloszlik, változóan felhős idő várható, általában többórás napsütéssel, de főként a nyugati országrészben maradhatnak erősen felhős tájak is. Reggelig néhol előfordulhat szitálás, gyenge eső, nappal csökken a csapadék esélye. A délkeleti, déli szél a Kisalföldön megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 4 és 10 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken 0, +3 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Szombat

A köd, illetve rétegfelhőzet feloszlása után nagyrészt gyengén felhős lesz az ég, de főleg északnyugaton, északon maradhatnak erősen felhős körzetek is. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. Hajnalra többnyire 4 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, de a hidegre hajlamos helyeken 0, +3 fok várható. Délutánra 15, 21 fokig melegszik fel a levegő.

SZÉLTÉRKÉP, CSAPADÉKTÉRKÉP, HŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Kiss Tibor