Országos előrejelzés: vasárnap estig

A Dunántúlon gomolyfelhős idő várható sok napsütéssel. Ezzel ellentétben a középső országrészben, illetve hazánk keleti felén akár estig is erősen felhős vagy borult maradhat az ég, a felsorolt tájakon még délután is előfordulhat egy-egy futó zápor. A Dunántúlon és a keleti harmadban erős, néhol viharos lesz az északi, északnyugati szél, másutt legfeljebb élénk széllökések várhatók.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18 fok között valószínű. Késő estére 6 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet.

traktor

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul – fotó: pixabay.com

Országos előrejelzés: vasárnap estétől hétfő reggelig

A középső országrészben, illetve keleten lehetnek felhősebb körzetek is, másutt derült vagy gyengén felhős lesz az ég. A Dunántúl szélcsendes részein pára, foltokban köd képződhet. Csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél veszít erejéből, de keleten – elsősorban a Tiszántúlon – továbbra is élénk marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul, de a szélvédett, fagyzugos részeken 0 fok köré is csökkenhet a hőmérséklet. Helyenként talajmenti fagyra is számítani kell.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.