Indul az AgroVIRTUS! A regisztrációs határidőt a szervezők kitolták, 2024. október 6. éjfélig várják az egyetemista csapatok jelentkezését. Érdemes élni a lehetőséggel, hiszen a verseny során olyan gyakorlati tudást sajátíthatsz el, amit az egyetemen valószínűleg nem, a szakma elismert szereplői mentorálnak, és akár a jövőbeli munkaadóiddal is megismerkedhetsz. Persze a fődíj is csábító: egy 5 napos Bakui szakmai út, költőpénzzel. De ahogy a szervezők elmondták, a selejtezőből továbbjutott csapatok közül senki nem szokott üres kézzel távozni.

Agrovirtus

Még jelentkezhetsz! Használd ki a lehetőséget! – fotó: AgroVIRTUS

Már 50 csapat jelentkezett a versenyre

Az idei verseny részleteit az október 2-án megrendezett nyitóeseményen ismerhettük meg. Eddig 50 csapat jelentkezett a megmérettetésre, maga a verseny az október 14-i héttel indul és a november 11-i héten zárul, ekkor hirdetik ki a tíz legjobb csapatot, akik bekerülnek a háromnapos AgroVIRTUS Akadémiára, aminek idén a Győri Egyetem ad otthont.

Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár tartotta a rendezvény köszöntő beszédét, melyben kiemelte: a fiatalok, akik részt vesznek az AgroVIRTUS-ban megtapasztalják, hogy mennyire érdekes a mezőgazdaság és mennyire sok és sokféle képességre, tudásra van szükség benne. Az agronómia és a szakma alapjai persze elengedhetetlenek, de arra is szükség van, hogy valaki például informatikában vagy éppen matematikában legyen jó, vagy a szociális, kommunikációs készségei legyenek kiemelkedőek. Ezek sok más mellett mind olyan képességek, amikre együtt van szüksége az ágazatunknak.

Az AgroVIRTUS-ban részt vevők lerövidíthetik a karrierútjukat

A diákok számára talán a legösztönzőbbek a korábbi évek versenyzői és a Leaderslab vezetőképző program résztvevői által tartott előadások voltak. A fiatalok közül volt, aki a rengeteg új ismeretséget és az inspiráló közösséget, más az elsajátított szakmai tudást, vagy a mentorokkal közös munkát emelte ki.

Az egyik volt versenyző összesen három egymást követő évben vett részt a versenyen és harmadszorra sikerült is a győzelem. Egy másik hallgató éppen szakmai gyakorlatát tölti a versenyen megismert cégek egyikénél. Sokaknak az AgroVIRTUS nagy ugródeszka volt, többen is itt ismerték meg a jövőbeli munkaadójukat. Hallhattunk példát arra is, hogy a nem agrárképzésekről érkezőknek is van helyük a versenyben, ezt jól mutatja a Corvinusos csapat harmadik helyezése az AgroVIRTUS Akadémián.

Többen is kiemelték, mennyire megéri kihasználni a mentorálást. Az egyik előadó elmondta: "egészen hihetetlen volt az a környezet, ami ott körül vett minket, hiszen ügyvezető igazgatók, vezérigazgatók úgy ültek le hozzánk beszélgetni, mintha csapattársaink lettek volna. Annyit tudtunk tanulni tőlük, amit máskor évek alatt."

diákok

A volt versenyzők szerint mindenképp megéri a részvétel, függetlenül a helyezéstől – fotó: AgroVIRTUS

Az idei célgazdaság a Bold Agro Mezőgazdasági Kft.

Sor került az idei célgazdaság bemutatására is. A versenyzők ennek a gazdaságnak a mindennapi problémáit kezelik a virtuális térben a selejtező során, majd a legjobb tíz csapat valós fejlesztési tervet készít a célgazdaság számára az AgroVIRTUS Akadémián.

A Bold Agro Mezőgazdasági Kft.-ről dr. Szabó Viktor ügyvezető beszélt, aki elmondta, egy percig sem gondolkodtak a versenyben való részvételen. A derecskei székhelyű agrárvállalkozás foglalkozik szántóföldi növény- és gyümölcstermesztéssel, de fő profiljuk a sertéstartás. Az ügyvezető elmondta, azért örültek a felkérésnek, mert nagy a tudásszomj a vállakozásban, mindig igyekeznek újítani, fejleszteni ott, ahol lehet. Arra kérte a résztvevő diákokat, hogy ismerjék meg a gazdaságot, adjanak fejlesztési tanácsokat és segítsenek versenyképesebbé tenni a vállalkozást.

A versenyre jelentkezni IDE KATTINTVA tudsz.

A versenyről és az AgroVIRTUS programról részletes információt itt találsz.