A fóliasátrakban elültetett, illetve a szabadföldi szamóca is sokkal többe fog kerülni, mint a görög áru. A szezon áprilisban kezdődik el és Huber István őstermelő a TV2 Tények riportjában azt mondta, hogy a fóliás eper kilója  körülbelül 7000 forintba kerül majd.

Magyarországon április 10–20. között indul a szamóca szüretelése az üvegházakban és a fűtött fóliákban, a fűtetlen termesztőberendezésekben április közepén, második felében. Ettől kezdve lehet számítani a piacokon a magyar szamóca megjelenésére, de dömping majd csak a szabadföldi kultúrák betakarításakor, május első felében kezdődik. A szezon – időjárástól függően – június elejéig, közepéig tart.

A köznyelv a szamócát egyébként tévesen hívja epernek, hiszen ez a név már foglalt, még hozzá az eperfa a viselője. Ennek gyümölcse lehet fehér és fekete színű is, ennek megfelelően a gyümölcsfaj latin neve Morus alba, vagy Morus nigra. Amit mi eperként ismerünk, az valójában a szamóca, mely egy alacsony, 30-50 centiméter magas, évelő növényen terem, őse pedig az erdei szamóca, latin nevén Fragaria vesca.


Ha tehetjük, termeljük meg a család részére a kertünkben a szamócát. A szamóca ültetésének legkedvezőbb időpontja az augusztus. Ha ekkor ültetjük, biztosak lehetünk abban, hogy már tavasszal szüretelhetünk is. Termeléséről részletesen itt írtunk.