A lap értesülései szerint az üvegházakban paradicsomot, salátát és paprikát termesztenek majd, mintegy 11 hektáron, ami méretét tekintve Japánban jelen pillanatban az egyik legnagyobb beltéri termőterületnek számít. A termeléshez szükséges villamos energiát a tervek szerint biomassza erőművek biztosítják majd.
A vállalat további beruházásokat tervez ezzel növelve a termelt zöldségek mennyiségét és változatosságát – fotó: Shutterstock
A Mitsubishi Estate egy leányvállalata jelenleg évente 80 tonna magas cukortartalmú paradicsomot termeszt egy megközelítőleg egy hektáros létesítményben. A Sara viszont ennek már most mintegy ötvenszeresét szállítja le. Az együttműködés keretében nagyszabású „okos” beltéri gazdálkodást folytatnak majd, amelyben számítógépek szabályozzák az üvegházak hőmérsékletét és páratartalmát, ezzel garantálva a zöldségszállítást a teljes év folyamán.
A befektető cég komoly potenciált lát a beltéri gazdálkodásban, ezért további létesítményeket szeretne telepíteni a szigetországba, ezzel növelve a termelt zöldségek mennyiségét és változatosságát. A tervek szerint a vállalat 2030-ra nagyjából 50 hektáros területen gazdálkodhat majd.