A téli hónapok kedvelt itala a forró csokoládé, azonban ha feldobjuk egy kis vörösborral, egy meglepő, még finomabb ízt kaphatunk. Bár a vörösbor és a forró csokoládé furcsa párosításnak tűnhet, sokan esküsznek rá, hogy ez az egyik legfinomabb alkoholos ital.
Az egyik ok, amiért a vörösbor olyan jól működik a forró csokoládéban, a tanninok miatt van. Ezek a kémiai vegyületek fanyar és keserű ízeket hoznak létre, mélységet és kiegyensúlyozott aromát kölcsönözve az italnak. Ugyanis a vörösbor mélyíti a forró csokoládé ízét, extra kakaós jegyeket érezhetünk így ki, és egyedi, gyümölcsös vagy tölgyes ízeket kaphatunk a bortól. Ráadásul a vörösbor egy kis savasságot is ad, ami kiegyensúlyozhatja a forró csokoládé édes ízét.
Nem mindegy azonban, hogy milyen vörösbort használnunk. Egy édes vörösbor jobban kiemeli az ital cukros jegyeit, míg egy száraz bor gazdagabb csokoládés ízt eredményez. Málna- vagy szilvaborral pedig egyedi jegyeket és extra édességet adhatunk a forró csokinak.
Fahéjrúddal tovább gazdagíthatjuk az italt, amely erőteljes fűszerességet ad, vagy kipróbálhatunk egy édes fűszert, például szerecsendiót vagy szegfűborsot.
Olvasd el a témában alábbi cikkünket is:
Új ital hódítja meg Európát, tarol a szokatlan ízkombináció
Forrás: in.hu
Indexkép: Pixabay