A CASTAGNA Kft. Integrált ültetvénytelepítési programját azzal a céllal hozta létre, hogy a magyarországi szelídgesztenye-termelést fellendítve kiváló minőségű alapanyagot termeltessen. A programban résztvevő gazdák részére a csemeték megvásárlásához kamatmentes hitelt nyújt. A termőre fordulást követően a hitel törlesztése a beszállított gyümölcsök megállapodott árával vagy azzal megegyező összegben történik.

Az integrált ültetvénytelepítési programban kizárólag az ellenállóbb hibrid fajták kerülnek kihelyezésre, melyek között megtalálhatóak mind a feldolgozóipar számára, mind a friss piac számára megfelelő fajták.

Mikorrhiza gombával oltott hibrid csemetéink ellenállóbbak a betegségekkel szemben, így csökkentve az ültetvényekben a vegyszerhasználatot, ezáltal elősegítve a méhészeti ágazattal történő együttműködést, mely növeli a biodiverzitást.

castagna

Az integrált ültetvény telepítési programban kizárólag az ellenállóbb hibrid fajták kerülnek kihelyezésre – fotó: CASTAGNA Kft.

Az Integrált ültetvénytelepítési progamban szereplő 6 hibrid szelídgesztenye fajta érési ideje szeptember közepétől október végéig tart.

A CASTAGNA Kft. Integrált ültetvénytelepítési programjának további részleteivel kapcsolatban vagy szelídgesztenye csemete vásárlása esetén forduljon hozzánk bizalommal a http://castagna.hu weboldalon vagy castagnakft@gmail.com e-mail címen.

ültetvény

Az Integrált Ültetvénytelepítési Progamban szereplő 6 hibrid szelídgesztenye fajta érési ideje szeptember közepétől október végéig tart – fotó: CASTAGNA Kft.

Tudta?

A Magyarországon őshonos szelídgesztenye több, mint 160 fajspecifikus rovarfajnak ad életteret, valamint ritka erdei gombákkal is partnerséget alkot. A zöldítési folyamatokban jelentős szerepet játszik, hiszen a várható élettartama akár 200 év is lehet. Zöldíteni nem csak erdőkkel lehet, hanem hosszú életű ültetvényekkel is, amik a biodiverzitásnak, a környezetünknek és a gazdák számára is előnyökkel járnak. Nekünk erre is van megoldásunk!

Hisszük, hogy ültetvénytelepítési projektünk segítség lesz partnereink karbonlábnyom csökkentésének szempontjából is, hogy később ne kelljen a karbon kibocsátásuk után keletkező magas adót befizetniük. Kevés olyan biztosan működő módszer van, amely képes a szén-dioxid aktív kivonására a légkörből. A faültetés az egyik, ha nem a legbiztosabb módja ennek. A fák ültetése mellett szól számos más, további ökológiai „szolgáltatásuk” is: árnyékolnak, párolgásukkal csökkentik a légköri aszályt, a szálló por megkötésével tisztítják a levegőt.

Alapozzuk meg együtt Magyarország szelídgesztenyés jövőjét! Csatlakozzon Ön is a CASTAGNA Kft. Integrált ültetvénytelepítési projektjéhez!