A „Superfruiter" spanyol kisvállalkozás egy egészen különleges megjelenésű, „cseresznyedinnyének" nevezett sárgadinnye típust fejlesztett ki, amelynek szuperédes gyümölcsei egyenként 150-300 gramm súlyúak, a héjuk is ehető, ezért úgy fogyaszthatók mint az alma, ráadásul 30 napig eltarthatók. Különleges előnyük, hogy 1.000 m2 területen 6 tonna gyümölcsöt képesek teremni.
A fogyasztók világszerte a kis méretű gyümölcsöket keresik – fotó: pixabay.com
A vállalat által meghirdetett „sárgadinnye forradalom" keretében egyelőre két nagyobb gyümölcsű (700-1.000 grammos) fajtát forgalmaznak, a Piel de Sapo (varangybőrű) és a Yellow Canary fajtát, de a jövő évtől már öt újabb (apró) fajtát dobnak piacra, amelyeket védett környezetben kell termeszteni.
Az új típusú dinnyék egész Európában nagy meglepetést, illetve tetszést váltottak ki, miközben azok értékét növeli, hogy a fogyasztók ízléséhez igazodnak, mivel azok világszerte a kis méretű gyümölcsöket keresik görögdinnyéből és sárgadinnyéből egyaránt.
Forrás: freshplaza.de