Tökölön, az ÉBSZ GépShow 2024 rendezvényén jártunk, ahol az ÉBSZ (Építőgép-forgalmazók és Bérbeadók Szövetsége) elnökével, Bátor Ferenccel beszélgettünk a kiállításról, amit 7 év kihagyás után rendeztek meg újra.

Több mint 60 hazai és külföldi építőgép-forgalmazó és -szolgáltató vett részt a programsorozaton, ahol a látogatók számos, az építőipari cég újdonságait nézhették meg testközelből, ráadásul a gépek jelentős részét egy erre elkülönített területen ki is próbálhatták.

A rendezvény elmaradhatatlan része volt a folyamatosan zajló gépkezelői ügyességi verseny, amit nagyon sokan követtek nyomon.

Gépes témában sok más szakmai program és előadás is színesítette a három napot. A rendezvényen a gyerekek is részt vehettek – őket külön bel- és kültéri programokkal várták (vetítés, légvár, játszótér). Külön szerveztek programokat a diákoknak, tanároknak, iskoláknak, mert a jövő szempontjából kulcsfontosságúnak tartják, hogy a fiatalokat meg tudják szólítani. Az építőgép szakma megismertetése a céljuk, gyakorlati tapasztalatok nyújtásával.

Sokféle gépet ki lehetett próbálni (8 kategóriában 70 gépet), ami különleges lehetőséget jelentett azoknak, akik érdeklődtek a munkagépek iránt. A színpadokon szakmai előadások zajlottak, többféle témában, a kültéri kivetítőn pedig élő bejelentkezéseket, bemutatókat láthattak a résztvevők.

További részletek a videóban.

Építőgép-forgalmazók és Bérbeadók Szövetsége

ÉBSZ