Ezt vallják az értő és kifinomult pálinkafogyasztók, akik szerint lehűteni sem kell az értékes cseppeket, noha a múlt hétvégén fridzsider nélkül is hideg volt a fél deci.

Érdeklődők válogathattak a jobbnál jobb, kóstolásra is alkalmas programok között a napokban. A győrvári gasztrofesztiválon kihirdették a XIII. Vas Megyei Nyílt Pálinka- és Párlatverseny eredményeit - tájékoztatta az Agroinformot Palotás József szervező. Több száz tétel közül választott a zsűri, számos kategóriában, íme, a legjobbak:

Kategóriagyőztesek:

Alma kategória: Győri Likőrgyár Zrt., Győr - vilmoskörte pálinka

Csonthéjas kategória: Horváth Balázs, Uraiújfalu - szilva "szatmári" párlat

Bogyós kategória: Reményi Tibor, Kőszeg - fekete berkenye "arónia" párlat

Szőlő kategória: Fukszberger András, Vasvár - kormin szőlő párlat

Törköly kategória: Bakó Gyula, Sarród - pinot noir párlat

Vad kategória: Birkás Kft., Győrvár - vadkörte pálinka

Ágyas kategória: Győri Likőrgyár Zrt., Győr - cigánymeggy pálinka

Egyéb kategória: Muth Pince, Báta - kékfrankos rozé borseprő párlat

Média díj: Bakó Gyula, Sarród - érlelt zweigelt szőlő párlat

Társadalmi zsűri díj: Csalló Pálinka Kft., Balatonalmádi - magyar kajszi pálinka

Reményi Tibi bácsi különdíj: Bakó Gyula, Sarród - pinot noir párlat

Legjobb magánfőző: Bakó Gyula, Sarród

Legjobb bérfőző: Fukszberger András, Vasvár

Vas vármegye legjobb pálinkája: Birkás Kft., Győrvár - vadkörte pálinka

Verseny legjobb terméke: Győri Likőrgyár Zrt., Győr - vilmoskörte pálinka