Országos előrejelzés: szombat estig

A frontális felhőzet tovább terjeszkedik kelet felé, így egyre többfelé kell esőre számítani, a Dunától keletre zivatarok is kialakulhatnak. A legnagyobb mennyiség nagyjából a Pécs-Sátoraljaújhely vonal széles sávjában, a legkevesebb az északnyugati megyékben hullhat. Az északnyugatira forduló szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 15 és 21 fok között várható, de a még naposabb délkeleti, keleti tájakon ennél akár jóval melegebb is lehet. Késő estére 12 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

traktor

Egyre többfelé kell esőre számítani – fotó: pixabay.com

Országos előrejelzés: szombat estétől vasárnap reggelig

Összességében felhős idő várható, a Dunántúlon lehetnek kisebb-nagyobb szakadozások a felhőzetben. Az ország keleti felén azonban borult marad az ég, ott továbbra is többfelé fordulhat elő eső, zápor. Hajnalra, reggelre egyre kevesebb helyen valószínű csapadék, melynek intenzitása is gyengül. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon és északkeleten egyre nagyobb területen megerősödik, néhol viharos széllökések is várhatók. Másutt élénk lesz a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között várható.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.09.29. vasárnap éjfélig

Zivatar

Eleinte a középső országrészben alakulhat ki néhol zivatar. A déli óráktól, estig egyre inkább a keleti országrészben valószínű zivatarok előfordulása viharos széllökés (~60-70 km/h), lokálisan intenzív csapadék és kisebb méretű jég kíséretében. Egy-egy intenzívebb zivatarra is van esély, amelyhez viharos (> 70 km/h) széllökés, intenzív csapadék (15-30 mm), jégeső (2 cm körül vagy alatt) is társulhat.

Nagy mennyiségű eső

A 24 órás csapadékösszeg a déli és keleti országrészben (kiemelten a Pécs-Sátoraljaújhely tengely tágabb környezetében) 20 mm fölött alakulhat, lokálisan azonban 30 mm-t meghaladó csapadékösszeg is előfordulhat.

Széllökés

Vasárnap északkeleten időnként 65 km/h körüli széllökések is kialakulhatnak északkeleti irányból.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.