Vasárnap

A Dunántúlon tovább szakadozik, csökken a felhőzet, ott napos idő várható. Hazánk keleti felén borúsan indul a nap, és még előfordulhat gyenge eső, zápor - egyre kevesebb helyen. Délután a Duna-Tisza közén egy összeáramlás zóna mentén alakulhat ki néhol zápor, emellett ott maradhat legtovább felhős az ég. A Tiszántúlon késő délutántól, estétől kezd el szakadozni, csökkenni a felhőzet. A Dunántúlon és a keleti harmadban erős, néhol viharos lesz az északi, északnyugati szél, másutt legfeljebb élénk széllökések várhatók.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18 fok között valószínű.

traktor

A hidegre hajlamos helyeken -1, +3 fokig is lehűlhet a levegő – fotó: pixabay.com

Hétfő

Nagyrészt gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Az északi szél többfelé megélénkül, néhol átmenetileg megerősödik. Délután a nyugati országrészben délire fordul az áramlás.

Hajnalban általában 4, 9 fok várható, de a hidegre hajlamos helyeken 0, +3 fokot is mérhetnek. Délután 14, 19 fok valószínű.

Kedd

Jobbára gyengén felhős, napos idő lesz, majd éjjel főleg északon már vastagodhat a felhőzet. Csapadéknak kicsi az esélye. Hajnalban pára-, ködfoltok lehetnek. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül.

A minimum-hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul, de a hidegre hajlamos részeken -1, +3 fokig is lehűlhet a levegő. A csúcsérték 14 és 20 fok között alakul.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.