A „Madarasi birspálinka” előállítása Bács-Kiskun megye területén elhelyezkedő kereskedelmi pálinkafőzdékben, kizárólag erről a területről származó birsből történhet. A „Madarasi birspálinka” alapanyagát adó birs számára kiváló környezetet biztosít a napfényben gazdag éghajlat és a laza, könnyen felmelegedő homoktalaj.

A „Madarasi birspálinka” készítése során különleges lépés, hogy a birset feldolgozás előtt utóérlelik, így a gyümölcsben az aromaanyagok tovább koncentrálódnak, ezzel is biztosítva a pálinka egyedi ízvilágát. A „Madarasi birspálinka” illatában telt, kompótos jegyeket hordoz, amelyet a birs citrusossága erősít fel. Ízében szintén édes, kompótos jellegű, ennek köszönhetően lágy és selymes karakterű.

A 2013 óta a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegyet használó „Madarasi birspálinka” kimagasló minőségét számos hazai és nemzetközi pálinkaversenyen elnyert díj is bizonyítja.

A földrajzi árujelzős agrártermékekről további információ érhető el a www.gi.gov.hu honlapon.

birsalma

A „Madarasi birspálinka” készítése során különleges lépés a birs feldolgozása előtti utóérlelés – Fotó: pixabay