Az Agroinform Piacterén találtuk a hirdetést erről az MDB F23 típusú rádióvezérlésű gumihevederes rézsűkaszáról. A rafinált eszközt Szigetszentmiklóson hirdetik, s mint írják: kétirányú fű- és gyomnyírógép, amely akár 60°-os lejtőket is képes kezelni, szűk helyeken és kis távolságon is használható.

Az alacsony súlypont és a magas profilú sínek nagy stabilitást biztosítanak az egyenetlen és meredek terepen. Az F 23 speciális gép, nagy szilárdságú anyagokból készült futóművel, korrózióálló bevonattal. Érdekessége a Smart Battery System (SBS), egy integrált, zárt rekesz, amelyben a távirányító akkumulátortöltője található.

rézsűkasza

A gépet egy 22 lóerős Kawasaki motor mozgatja – forrás: Agroinform

A pótakkumulátor automatikusan újratöltődik a gép működése közben. A távirányítóba minden mozdulatot és vezetési parancsot integráltak. Az eszköz irányítása rendkívül egyszerű és precíz, egyetlen joystickkal kormányozható és kezelhetők a nyomvonalak. A gépet egy 22 lóerős Kawasaki motor mozgatja, vágási szélessége 80 cm, magassága 50-110 milliméter, a távirányító hatótávolsága pedig 100 méter.