Gázolaj árak 619 Ft Benzin árak 609 Ft EUR 401.77 Ft USD 372.58 Ft CHF 421.41 Ft GBP 481 Ft

meggy találatok 1 hirdetés

Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!

Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!


Minden hirdetés Videós piactér hirdetések Kedvencek Előzmények AGROmashEXPO gépek

Kérjük a távolság szerinti rendezéshez engedélyezze az automatikus helymeghatározást!

A lekvár hirdetési kategóriában különféle gyümölcslekvárok között válogathatunk. Lekvárt igazából szinte minden gyümölcsből lehet főzni, és a magyar gasztronómia mindezt ki is használja, hiszen hazánkban egészen komoly hagyománya van a lekvárfőzésnek. A gyümölcslekvárok (vagy másnéven gyümölcsízek, dzsemek) olyan sűrű pépes folyadékok, amelyeket a gyümölcs aprítása és hőkezelése, főzése által készítenek, kiegészítő cukor hozzáadásával vagy anélkül.
A leghagyományosabbnak tekinthető házilekvárok szilvából vagy sárgabarackból készülnek, de manapság már szinte az összes gyümölcsből készítenek lekvárokat és dzsemeket. A legtöbb lekvár általában igen hosszan, állandó keverés mellett, viszonylag mérsékelt hőmérsékleten készül. A lekvárfőzés során a fő cél a víz elpárologtatása, hogy ezáltal a gyümölcsben természetes módon megtalálható cukor koncentrációja a lekvárkészítés szempontjából optimális mértéket érje el. A lekvárok sűrűsödésében a vízkivonás mellett sok esetben a felhasznált gyümölcs pektintartalma is fontos szerepet játszik. A befőzés során a kész lekvárt a főzési folyamat végeztével üvegekbe töltik, majd a lezárt befőttesüvegeket még utólagos hőkezelésnek (dunsztolás) vetik alá.
A lekvárokkal rokon kifejezés a dzsem. Miben különböznek egymástól a lekvárok és a dzsemek? Az eredetileg észak- és nyugat-európai eredetű dzsemek főként abban különböznek a lekvároktól, hogy gyümölcsdarabokat is tartalmaz(hat)nak, és általában anyagukban jóval kevésbé homogének, mint a szokványos lekvárok. A lekvárok teljes egészében gyümölcsökből készülnek cukor hozzáadásával, míg a dzsemek nem feltétlenül, például egyes zöldségekből is készíthető dzsem. Továbbá dzsemet bizonyos esetekben akár főzés nélkül is lehet készíteni, de a zselésítésnek ilyenkor is nagy szerepe van.
A lekvár rovat apróhirdetései között általában az itthon népszerűnek számító gyümölcsfajtákból főzött lekvárok mind megtalálhatóak, de talán mégis a hungarikumnak is számító szilvalekvárok változatai a legnépszerűbbek: szatmári házi szilvalekvár, besztercei szilva lekvár, rézüstben főtt szilvalekvár, cukor- és tartósítószermentes szilvalekvár, sütésálló szilvalekvár. A sokféle szilvalekvár mellett esetenként találhatunk még házi meggylekvárt, baracklekvárt, körtelekvárt, szamóca lekvárt (és eper dzsemet), illetve kézműves birsalma lekvárokat is.
Olvasson tovább
1.000 Ft
3 éve hirdető
2024. január 10. 11:42 Lekvár Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nagycserkesz
Vásárolható díjnyertes prémium meggylekvár. Nincs benne petkin, tartószítószer, aroma, egyéb adalék, csak minimális mennyiségben cukor. Cukrászathoz, egyéb élelmiszeripari készítményekhez kiváló sütésállósága, karakteres íze miatt. Több kiszerelésben...
A lista fizetett rangsorolást tartalmaz
Alkatrész katalógusok
Ha ezeket a feladatokat elvégzed áprilisban, bőséges termés lesz a jutalmad!
Támogatott tartalom
Így lehet saját biokerted: merülj el a kerttervezés, a növényvédelem rejtelmeiben
Így lehet saját biokerted: merülj el a kerttervezés, a növényvédelem rejtelmeiben
Légy a kerted mestere a MATE felnőttképzésének segítségével.
Őrültségnek hangzik, de működhet: ezzel töltenék fel a kiszáradt tavat
Őrültségnek hangzik, de működhet: ezzel töltenék fel a kiszáradt tavat
A látrányi Füzes-tó ma alig 10 centis, de egy különleges megoldás megmentheti.

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]