Gázolaj árak 622 Ft Benzin árak 607 Ft EUR 408.33 Ft USD 387.3 Ft CHF 435.92 Ft GBP 488.52 Ft

Lekvár 4 hirdetés

Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!

Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!


Minden hirdetés Kedvencek Előzmények

Kérjük a távolság szerinti rendezéshez engedélyezze az automatikus helymeghatározást!

A lekvár hirdetési kategóriában különféle gyümölcslekvárok között válogathatunk. Lekvárt igazából szinte minden gyümölcsből lehet főzni, és a magyar gasztronómia mindezt ki is használja, hiszen hazánkban egészen komoly hagyománya van a lekvárfőzésnek. A gyümölcslekvárok (vagy másnéven gyümölcsízek, dzsemek) olyan sűrű pépes folyadékok, amelyeket a gyümölcs aprítása és hőkezelése, főzése által készítenek, kiegészítő cukor hozzáadásával vagy anélkül.
A leghagyományosabbnak tekinthető házilekvárok szilvából vagy sárgabarackból készülnek, de manapság már szinte az összes gyümölcsből készítenek lekvárokat és dzsemeket. A legtöbb lekvár általában igen hosszan, állandó keverés mellett, viszonylag mérsékelt hőmérsékleten készül. A lekvárfőzés során a fő cél a víz elpárologtatása, hogy ezáltal a gyümölcsben természetes módon megtalálható cukor koncentrációja a lekvárkészítés szempontjából optimális mértéket érje el. A lekvárok sűrűsödésében a vízkivonás mellett sok esetben a felhasznált gyümölcs pektintartalma is fontos szerepet játszik. A befőzés során a kész lekvárt a főzési folyamat végeztével üvegekbe töltik, majd a lezárt befőttesüvegeket még utólagos hőkezelésnek (dunsztolás) vetik alá.
A lekvárokkal rokon kifejezés a dzsem. Miben különböznek egymástól a lekvárok és a dzsemek? Az eredetileg észak- és nyugat-európai eredetű dzsemek főként abban különböznek a lekvároktól, hogy gyümölcsdarabokat is tartalmaz(hat)nak, és általában anyagukban jóval kevésbé homogének, mint a szokványos lekvárok. A lekvárok teljes egészében gyümölcsökből készülnek cukor hozzáadásával, míg a dzsemek nem feltétlenül, például egyes zöldségekből is készíthető dzsem. Továbbá dzsemet bizonyos esetekben akár főzés nélkül is lehet készíteni, de a zselésítésnek ilyenkor is nagy szerepe van.
A lekvár rovat apróhirdetései között általában az itthon népszerűnek számító gyümölcsfajtákból főzött lekvárok mind megtalálhatóak, de talán mégis a hungarikumnak is számító szilvalekvárok változatai a legnépszerűbbek: szatmári házi szilvalekvár, besztercei szilva lekvár, rézüstben főtt szilvalekvár, cukor- és tartósítószermentes szilvalekvár, sütésálló szilvalekvár. A sokféle szilvalekvár mellett esetenként találhatunk még házi meggylekvárt, baracklekvárt, körtelekvárt, szamóca lekvárt (és eper dzsemet), illetve kézműves birsalma lekvárokat is.
Olvasson tovább
1.000 Ft
2 éve hirdető
2024. január 10. 11:42 Lekvár Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nagycserkesz
Vásárolható díjnyertes prémium meggylekvár. Nincs benne petkin, tartószítószer, aroma, egyéb adalék, csak minimális mennyiségben cukor....
2.000 Ft
4 éve hirdető
2021. szeptember 7. 13:00 Lekvár Budapest, Budapest (III. kerület)
Házi fügelekvár eladó. 100% fügéből, cukorral főzött házi lekvár. 720 ml-es ára: 2000 Ft. Átvehető személyesen Budapest 3. kerületében,...
2.300 Ft
7 éve hirdető
2023. szeptember 14. 15:56 Lekvár Szabolcs-Szatmár-Bereg, Fehérgyarmat
Eredeti szatmári szilvákból (besztercei, nemtudom) házilag ahogy a nagyi csinálta, rézüstben főtt szilvalekvár eladó! Szemenként válogatva,...
50 kg
2.500 Ft
11 éve hirdető
2024. november 13. 09:40 Lekvár Szabolcs-Szatmár-Bereg, Csegöld
Újra kapható szilvalekvár Anti Bácsitól! Megszokott minőségben, tartósítószer és hozzáadott cukor nélkül készült, hagyományos szatmári...
60 kg
A lista fizetett rangsorolást tartalmaz
Alkatrész katalógusok
Időjárás: Elkezdődik a változás
Időjárás: Elkezdődik a változás
Úgy tűnik, vége szakad az egyhangúságnak.
Egymillió tejelő szarvasmarhát importálna Indonézia
Egymillió tejelő szarvasmarhát importálna Indonézia
Az élelmezési nehézségek megoldását várják a lépéstől.
Felfedeztek egy gombafajt, mely képes tanulni és emlékezni
Felfedeztek egy gombafajt, mely képes tanulni és emlékezni
Korszakos jelentőségű tudományos siker.

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]