Hirdetés
eper találatok 1 hirdetés
Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!
Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!
A méz Piactér hirdetési kategóriában a méhészetek fő termékének számító termékek (a méz mellett sok más méhészeti termék is ismert: virágpor, méhviasz, propolisz, méhpempő stb.) között böngészhetünk. Vásároljon közvetlenül a termelőtől megbízható módon, magas minőségű termelői mézet! Erre a legtöbb esetben csomagküldéssel, házhozszállítással, utánvéttel is lehetősége van a rovat apróhirdetésein keresztül. Az ajánlatok között az itthon népszerűnek számító mézfajtákat mind megtalálhatjuk: akácméz, vegyes virágméz, repce, napraforgó, erdei vegyes virágméz, hársméz, selyemfűméz, vaddohányméz stb.
Hogy tulajdonképpen mi is a méz? A méhek által a növényi nektárból vagy élő növényi nedvekből gyűjtött természetes édes anyagot nevezzük méznek. Ezt a méhek szorgos munkával begyűjtik, azután saját segédanyagaik hozzáadásával átalakítják és kaptáraikban-lépeikben érlelik, raktározzák. Mindezek figyelembevételével a mézeknek kétféle eredete ismert: nektárból származó virágméz, illetve növényi nedvekből származó mézharmatméz.
A különféle mézek édes ízvilága a bennük található gyümölcscukorból fakad, az egyes mézfajták zamatát pedig azok az illóolajok befolyásolják, amelyek szintén megtalálhatóak a különféle virágok nektárjaiban, amelyet aztán a méhek összegyűjtenek.
Általánosságban elmondható, hogy a mézek színe idővel egyre sötétebbé válik, egyúttal csökken aromáik gazdagsága (az illóanyagok és az enzimek mennyiségének csökkenése miatt), ezért a legtöbb mézet tanácsos frissen (lehetőleg egy-két éven belül) elfogyasztani. Az élvezeti érték csökkenése ellenére a méz a magas cukortartalomnak köszönhetően nem tud megromlani: már több ezer éves fogyasztható állapotban lévő leleteket is találtak a régészek, hiszen a méz már az ókorban is ismert csemegének számított.
Hogy tulajdonképpen mi is a méz? A méhek által a növényi nektárból vagy élő növényi nedvekből gyűjtött természetes édes anyagot nevezzük méznek. Ezt a méhek szorgos munkával begyűjtik, azután saját segédanyagaik hozzáadásával átalakítják és kaptáraikban-lépeikben érlelik, raktározzák. Mindezek figyelembevételével a mézeknek kétféle eredete ismert: nektárból származó virágméz, illetve növényi nedvekből származó mézharmatméz.
A különféle mézek édes ízvilága a bennük található gyümölcscukorból fakad, az egyes mézfajták zamatát pedig azok az illóolajok befolyásolják, amelyek szintén megtalálhatóak a különféle virágok nektárjaiban, amelyet aztán a méhek összegyűjtenek.
Általánosságban elmondható, hogy a mézek színe idővel egyre sötétebbé válik, egyúttal csökken aromáik gazdagsága (az illóanyagok és az enzimek mennyiségének csökkenése miatt), ezért a legtöbb mézet tanácsos frissen (lehetőleg egy-két éven belül) elfogyasztani. Az élvezeti érték csökkenése ellenére a méz a magas cukortartalomnak köszönhetően nem tud megromlani: már több ezer éves fogyasztható állapotban lévő leleteket is találtak a régészek, hiszen a méz már az ókorban is ismert csemegének számított.
Olvasson tovább
2024. november 21. 15:24 Méz Bács-Kiskun, Kunfehértó
Az akácméz liofilizált eperrel egy különleges és ízletes kombináció, amely az akácméz édes ízét ötvözi a friss és intenzív ízű liofilizált...
A lista fizetett rangsorolást tartalmaz
- Termény
- Méz (1)