Hirdetés
Tehéntej, sajt, túró 1 hirdetés
Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!
Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!
A tehéntej, sajt, túró hirdetési kategóriában nyers tehéntejet és ebből készült feldolgozott tejtermékeket találunk. Egyes tejtermelő hirdetők apróhirdetésben kínálják eladásra a házi tejet, amelyből általában kisebb és nagyobb mennyiségben is lehetőség van vásárlásra.
A friss tehéntej fogyasztása nagyon régóta kiegészül a sajtkészítéssel, amely által biztosítható a tehéntej hosszabb eltarthatósága és beépülése a táplálkozási kultúrába. A sajtkészítés során a tej feldolgozása a savanyított és/vagy felfőzött tejből tejsavas erjesztéssel, alvasztással, a savó eltávolításával, préseléssel vagy egyes esetekben akár préselés nélkül történik. A sajtok alapanyagául szolgáló tejet általában rövid idejű hőkezelésnek teszik ki (pasztőrözés), amelynek során a káros mikroorganizmusok elpusztulnak. Ezután a megfelelő oltóenzimmel (amely általában egy speciális baktériumtenyészetet jelent) beoltják és több-kevesebb ideig érlelik a sajtokat.
A sajt már az ókortól kezdődően világszerte ismert és kedvelt tejterméknek számít, a világon több ezer féle sajt létezik. Az oltóanyag típusán túl az egyes sajtfajták tulajdonságait alapvetően meghatározza a tej eredete (milyen állatból származik), a tej zsírtartalma, a feldolgozás jellege és az érlelés hossza is.
Az egyes korokban és vidékeken nagyon sok különféle sajt fejlődött ki, így napjainkra tényleg rengeteg sajt között válogathatunk. A sokféle változat között léteznek friss sajtok, lágy sajtok, félkemény sajtok és kemény sajtok is, több egyéb sajtváltozat mellett. Igazából maga a túró is egyfajta friss sajtkészítmény, amely egyes étkezési kultúrákba – köztük a magyar gasztronómiába – igen szervesen beépült.
A tehén tej, sajt, túró Piactér hirdetési kategóriában ezzel a világgal találkozhatunk, mégpedig hazánk kistermelőinek ajánlatain, kézműves tejtermékein keresztül.
A friss tehéntej fogyasztása nagyon régóta kiegészül a sajtkészítéssel, amely által biztosítható a tehéntej hosszabb eltarthatósága és beépülése a táplálkozási kultúrába. A sajtkészítés során a tej feldolgozása a savanyított és/vagy felfőzött tejből tejsavas erjesztéssel, alvasztással, a savó eltávolításával, préseléssel vagy egyes esetekben akár préselés nélkül történik. A sajtok alapanyagául szolgáló tejet általában rövid idejű hőkezelésnek teszik ki (pasztőrözés), amelynek során a káros mikroorganizmusok elpusztulnak. Ezután a megfelelő oltóenzimmel (amely általában egy speciális baktériumtenyészetet jelent) beoltják és több-kevesebb ideig érlelik a sajtokat.
A sajt már az ókortól kezdődően világszerte ismert és kedvelt tejterméknek számít, a világon több ezer féle sajt létezik. Az oltóanyag típusán túl az egyes sajtfajták tulajdonságait alapvetően meghatározza a tej eredete (milyen állatból származik), a tej zsírtartalma, a feldolgozás jellege és az érlelés hossza is.
Az egyes korokban és vidékeken nagyon sok különféle sajt fejlődött ki, így napjainkra tényleg rengeteg sajt között válogathatunk. A sokféle változat között léteznek friss sajtok, lágy sajtok, félkemény sajtok és kemény sajtok is, több egyéb sajtváltozat mellett. Igazából maga a túró is egyfajta friss sajtkészítmény, amely egyes étkezési kultúrákba – köztük a magyar gasztronómiába – igen szervesen beépült.
A tehén tej, sajt, túró Piactér hirdetési kategóriában ezzel a világgal találkozhatunk, mégpedig hazánk kistermelőinek ajánlatain, kézműves tejtermékein keresztül.
Olvasson tovább
250 Ft
3 éve hirdető
2024. május 31. 09:18 Tehéntej, sajt, túró Heves, Átány
Hűtőtt tehèn tej eladó!! Napi 300-400liter Heves megye Átány
A lista fizetett rangsorolást tartalmaz
Igenis megóvható a biodiverzitás, csak nem mindegy, hogyan csináljuk
Léteznek olyan természetvédelmi intézkedések, amelyekkel megmenthetjük a...
Sajtóközlemény