Az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak az olyan szokatlan receptek, mint például a húsleves- vagy a misoleves-alapú forró csokoládé. A Daily Meal szerint még finomabb lesz a forró csokoládé, ha krémsajtot is teszünk bele. Azt írják: a hideg, puha sajt selymes textúrája tökéletes egyveleget alkot a forró itallal, miközben valóságos ízbomba alakul ki a szánkban.

A lap azt írja, ha jártunk már télen Franciaországban, biztosan tudjuk, hogy a franciák komolyan veszik a forró csokoládét: sűrűn, valódi olvasztott csokoládéval és jó minőségű tejjel fogyasztják, így még gazdagabb ízvilág jön létre. Ám nem feltétlenül kell Franciaországig utaznunk egy jó forró csokoládéért, elég, ha mi is válogatott alapanyagokat használunk.

A krémsajtos verzió mellett pedig kísérletezhetünk bármilyen feltéttel, például vaníliával vagy borsmentával, hogy még izgalmasabb végeredményt kapjunk.

Ajánljuk a témában alábbi cikkeinket is:

Itt az új őrület, a brokkolis kávé

Egyre népszerűbb az újhagymás kávé – viharos gyorsasággal terjed az új kínai trend

Olívaolaj a kávéban: furcsa hóbort vagy tényleg egészséges?

Forrás: vince.hu

Indexkép: Shutterstock