Hirdetés
Fórum
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Poénok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Claas traktorok új
- Claas Lexion vélemények új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Strip-till (Orthman) féle sávos művelésé a jövő! új
67 hozzászólás
Válasz #16. hozzászólásra
Konkrét példát mondok,most járom az útját! Vettem egy 24t pótkocsit amit egy teherautó húzott,én ugye traktorral fogom használni.Elvittem tavaly a közlekedés felügyelethez átminősittetni mg célú fekete rendszámra amit 5 évente kell vizsgáztatni.Idén kiküldte az önkormányzat a súlyadót 210ft de ha benne lenne a forgalmiba hogy légrugós akkor csak 130ft kellene fizetni.De bejegyeztetni meg csak úgy lehet ha visszaviszem a közlekedés felügyelethez szemlézni és majd utána bejegyzi az okmányiroda.Nekem ez 65km út és ebből 35 km-et kell menni a 4-es főúton amiért már multkor is majdnem megbüntettek a rendőrök(alig tudtuk magunkat kibeszélni).A másik baj meg az hogy a súlyadóba a fekete rendszámos mg. pótkocsit nem ismerik el és ez által marad 130-as adó.Erről nem tájékoztatott senki,úgy hogy ezt jól megszívtam!
Válasz #14. hozzászólásra
Miért be kell?
Kedves Fórumozók!
Örülök, hogy megtaláltam ezt a topicot, mert segítségre van szükségem és hátha valaki tud nekem értékes infokat adni.
Végzős gépészmérnök vagyok Gödöllőn, és a szakdolgozatomban egy mg. pótkocsi kerékagymotoros villamos hajtását kell kidolgoznom.
Első kérdésem, hogy sajnos eléggé nehezen találok a régebbi mechanikus és hidrosztatikus rendszerekről irodalmat, nem tudom igazából, hogy merre induljak el a keresésben, ha valaki csak típust vagy gyártót tud említeni, az is megfelel.
A másik, hogy azt tudom, hogy a Flieglnek van ilyen villamos hajtású pótkocsija - az nem agymotoros -, de az áramot honnan szedi? A pótkocsin nem lehet generátor, mert a képeken nem láttam, hogy a tlt-vel bármit is meghajtanának a pótkocsin, akkor gondolom a traktorról veszi le, de a traktor generátornak meg van annyi felesleges teljesítménye, hogy még egy viszonylag nagyobb villanymotort is meg tud hajtani?
A harmadik pedig: Bármilyen ötletet, építő jellegű hozzászólást szívesen fogadok!
Előre is köszönöm a segítséget!
Valakinek volt itt problémája olyannal hogy a forgalmiba nincs vagy nem volt bejegyezve a légrugó,(pótkocsinál).
Válasz #11. hozzászólásra
Én a télen vettem egy ilyet. újra van lemezelve az alja. 3mm lemezt tettek rá. Gabonájoz, bálához, IBC tartályhoz tökéletes. Ne azért követ nem szeretnék vele hordani. 30t-ra vizsgáztattam, piros rendszámra, 7t az öntömege, rátettünk 13t naprát és dombos vidékeken van ahol ép hogy viszi a 6t 155 pacis traki.
3-as lemez az már jó,de attól is függ hogy miket szállítasz vele,pl.trágya vagy törmelék oda vastagabb nem árt,de gabonára a 3-as tökéletes.
Üdv! Van egy 23 tonnás háromtengelyes pótkocsim, a platót újra akarom lemezelni mert már nagyon oda van. Szerintetek milyen vastag lemezzel kellene csinálnom??
Léptem csákó
Válasz #8. hozzászólásra
Csak egy kamion szerelvényt találtam de kerítek ha kell a régi gépről . A pót 3 éves és újonan vették de a kamion platóját ők csinálták
Válasz #7. hozzászólásra
Képet kerítek mert a Béraratás és fuvarozás a fő profil télen meg szabad időben megy jobban felépítmény meg a pót csinálás esetleg kamiont rendelésre csinálnak vagy esetleg saját cálra
Válasz #6. hozzászólásra
Nincs oldaljuk? Vagy vlhol képek?
Válasz #5. hozzászólásra
Amilyet akarsz de ami tákoltnak látszik az is szuper állapotban van de amelyiket faszára kell az olyan is mint az új és még színre is fújják a kamionhoz vagy a trakihoz mert az egyik fazi színre kérte a 3 tengelyest a Deutzhoz . Igaz ami nagyon fasza az akár 5-6 milla is kehet de azt meg lehet magázni
Válasz #4. hozzászólásra
Csinálnak? Milyet jót legalább? Vagy csak tákolnak?
Válasz #1. hozzászólásra
Merre való vagy mert nálunk Mélykúton a Kalászka Bt-nek szoktak lenni amilyet akarsz olyat csinálnak vagy szereznek
Válasz #1. hozzászólásra
Apróhirdetésekben! :)
Válasz #1. hozzászólásra
Ekkora dög kell a Te területedre?
KERESEK HASZNÁLT 3 TENGELYES PÓTKOCSIT, HA TUDTOK VMIT MERRE NÉZZEK KÖRÜL LÉGYSZIVES IRJATOK...