Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Navarában nekem gyárilag fix a féltengely és kerékagy kapcsolása. Az automata jó amíg jó de ha éppen a gebaszban dobja le az ékszíjjat akkor cumivan...
Kapcsolós meg igen... kikell szállni.
A fix a legjobb, viszont aszfalt úton meg feleslegesen hajtja vissza az elejét, ez többletfogyasztást is okoz picit illetve a féltengelyek is hamarabb kimennek a divatból minden bizonnyal.
Mondjuk 300ezer van a navarában semmi baj nemvolt vele eddig pedig megkapta a nekijárót vastagon elhiheted
tudnál valamit írni a kerékagyak zárásáról, hogy melyik gépben mennyire problémás? tudom, hogy van fix, kézzel tekerős, automata. néztem pajero-t, vitárát. a kézihez lusta vagyok az automatától meg félek.
nem tudom a navarában, terranoban, mazdában (b2500) hogyan mükszik a dolog
nálam a terep ha minden igaz annyiba merül ki míg lefordulok az aszfaltos útról a földesre a tanyáig meg legelőkön keresztül kasul :)
eddig egy peugeot partner tél kivételével bírta ezt a pályát akkor a mazda számomra remélhetőleg 100%-ig megfelelő lesz :)
2006-os
1.3 milla
egyik ismerőstől van vigyázott rá végig mióta nála van nemigen használta "kemény" terepen aztán most autót vált így kerültem be én a képbe :)
B2500 első féltengelyek nem nagyon bírják a terepet főleg ha terhelve van! Egyébként a motorja sokat kibír! ( Ford házasság) Sajnos ez a Mazda már alig Japán ... én inkább a Toyota felé kacsintgatnék! Sok Pick up os ismerősöm van és én is sok ilyet vezettem! nem feltétlenül van így ahogy írom...de az én köreimben mindegyik Mazda "első- bajos" volt!
neeem! halkabb és komfortosabb nívától egyértelműen, gyorsabb is és fogyasztani összességében kevesebből kijönnek főleg ha terhelés is van akkor főleg.
Nem mellesleg ha olyat fog ki az ember, ülésfűtés van benne, elektromos tükör meg ilyen apróságok amik azért egész jó dolgok. Régebbi tizenéves autókban is van ilyen felszereltség elvétve
Válasz #3276. hozzászólásra
És nem is biztos hogy a nivától hangosabb, többet eszik, és lassabb. Mondjuk ha szereti az ember nyakig olajosan a kibaxott szovjet tervezőt szidni akkor muszáj nivát nézni.
Pickup mindnnél jobb a parasztnak!
Utánfutót ellehet felejteni ott a plató, helyette már trélerben kezd el gondolkodni a termelő azon meg kukorica adaptertől kezdve gyűrűshenger mindent visz a marhája (én is)
Bála pont ráfér a platóra, kazalból egymagam szoktam kézzel rálökni majd platóról le is megoldja egy ember. Bigbag zsákról többször volt olyan, hogy erről tankoltuk a vetőgépet tavasszal.
Vagy pl vetési időben még kellett kis műtrágya, ahányszor mentem miskolcra annyiszor hoztam haza egy raklap pétisót vele, nemkellet fuvarost keresni mert úgyis mennemkellett alkatrészért , könyvelőhöz akármi....
Két embernek utazni is lehet benne úgy mint a partnerrel.
Viszont munkaautó és kész, nem személyautó ezt elkell fogadni, többet eszik, lasabb hangosabb mindenes...
épp az előbb néztem egy Nissant 2003-ast lehet fel is hívom :)
Én is így vagyok vele ha a partner eddig elment több-kevesebb sikerrel azon a terepen akkor jó lesz a Pick up,meg hát arra is kell gondolnom hogy takarmány,bálák szállítása
Válasz #3270. hozzászólásra
Niva és Mazdi között szerintem sem kérdés. Japán technika nincs vele gond. Volt B 2500 hibátlan volt. Egy jobb féltengely csere volt saját hibából, meg asszem 2 izzócsere. Nagyobb a hely benne, többet bír, és fogyasztás sem vészes/11-12l vegyesben/. És ha jók a gumik, és van súly a platón akkor terepen sem utolsó. Tuti hogy sokkal megbízhatóbb mint a szovjet gép. És ahogy szanberg mondja ha eddig elég volt a Partner akkor a Mazdi a válasz.
Szerintem mazdát válaszd a kettő közül.
Pickup való a parasztnak, lehet pakolni lehet vele vontatni, gyorsabb mint egy níva és ha rendben van akkor nemkell szerelgetni csak olajat cserélni esetleg egykét apróság kopó dolgok.
offroadozni viszont jobb a níva.
Feltételezem ha eddig a partnerral boldogultál akkor nem offroadra tervezel így pickupot válassz.
Ja és nézz szét nissan pickup téren is, 2002-ig voltak az adagolósok gyártva oldalvezérelt fogaskerekes motorral, egyszerű meg nincsenek nagyszervízek rajta, szerintem árban is B2500-körül lehet
Választás előtt állok
Mazda b2500 és lada niva 4*4 között vacillálok,
napokba telepre kifele menet beragadtam a hóba a kis Peugeot partneremmel kicsit be is ástam magam szóltam ismerősnek mazdával nem tudott kihúzni utána pont jöttek vadászok nivával simán kihúztak hála isten
na és már amúgy is partner lecserélése mellett vagyok de eddig mazdára akartam...nem tudom melyik a jobb választás
nivára mondtak olyanokat hogy terepen megeszi a 20 litert...míg a mazda 10-13l
nem tudom mitévő legyek..
Volt hogy az ajtót nem lehetett kinyitni.Meg át akart menni fater egy pocsolyán, és úgy lett kihúzva hogy az ekével tolattunk oda.Párszor kapta már az ívet.Eddig a legnagyobb megsűlyedeése után 1 órás futómű mosása volt mert a felnik tele voltak sárral.Meg a hasa is.
5003 hozzászólás
Válasz #3302. hozzászólásra
már van ősz hajszálam, de sperr nélkül nincs élet.
a terranoba van sperr?
Válasz #3298. hozzászólásra
L200 vákuumosan kapcsolja fel illetve oldja le. De csak az egyik felét. Így a kardánod nem pörög de a féltengelyek meg az első difi igen.
Válasz #3300. hozzászólásra
Felejtsd el a nissant ha nem akarsz ősz hajszálakat.
Válasz #3299. hozzászólásra
Közel egy lityi a plussz. Az önzáró difi a régebbiekben is benne van .
Válasz #3299. hozzászólásra
az öregebb navarákban is fix? a sperrdifi benne van az ermikeféle navarában is?
Válasz #3298. hozzászólásra
Navarában nekem gyárilag fix a féltengely és kerékagy kapcsolása. Az automata jó amíg jó de ha éppen a gebaszban dobja le az ékszíjjat akkor cumivan...
Kapcsolós meg igen... kikell szállni.
A fix a legjobb, viszont aszfalt úton meg feleslegesen hajtja vissza az elejét, ez többletfogyasztást is okoz picit illetve a féltengelyek is hamarabb kimennek a divatból minden bizonnyal.
Mondjuk 300ezer van a navarában semmi baj nemvolt vele eddig pedig megkapta a nekijárót vastagon elhiheted
Válasz #3294. hozzászólásra
tudnál valamit írni a kerékagyak zárásáról, hogy melyik gépben mennyire problémás? tudom, hogy van fix, kézzel tekerős, automata. néztem pajero-t, vitárát. a kézihez lusta vagyok az automatától meg félek.
nem tudom a navarában, terranoban, mazdában (b2500) hogyan mükszik a dolog
Válasz #3296. hozzászólásra
A csúcstechnika már csak ilyen.
Lásd Forma 1.
Válasz #3293. hozzászólásra
Állandóan a műhelyben van vagy javítják, vagy készülődnek hozzá, Te is a szakmát akarod rajta tanulni?
Válasz #3294. hozzászólásra
de most szanbergéről van szó és az hiperszuper haspáncélossperdifis különlegesség. ahhoz csak borsodba lehet hozzájutni
Válasz #3293. hozzászólásra
Ne szatyárold a pénzed.
Ma ép a fém fékcső lyukadt ki apám navarráján.
Válasz #3292. hozzászólásra
adok érte 1 millát látatlanba
Válasz #3291. hozzászólásra
megsem látszik!
ez még vasból van letarol mindent
Válasz #3290. hozzászólásra
sikerült lezúzni?
Válasz #3289. hozzászólásra
megdupláztam vele az árát!!!
Válasz #3285. hozzászólásra
A közepén a kapuoszloppal mennyi felárért
ez is vas árba?
Válasz #3286. hozzászólásra
miért!?! vennék egy samurait helyette attól tudod hogy nincs jobb kocsi
Ezt a poén topika kellett volna. Monot megnézted?
Válasz #3284. hozzászólásra
van egy eladó nissanom!
Válasz #3282. hozzászólásra
annyiért ajándék. nekem is valami ilyesmi kellene
Válasz #3280. hozzászólásra
nálam a terep ha minden igaz annyiba merül ki míg lefordulok az aszfaltos útról a földesre a tanyáig meg legelőkön keresztül kasul :)
eddig egy peugeot partner tél kivételével bírta ezt a pályát akkor a mazda számomra remélhetőleg 100%-ig megfelelő lesz :)
2006-os
1.3 milla
egyik ismerőstől van vigyázott rá végig mióta nála van nemigen használta "kemény" terepen aztán most autót vált így kerültem be én a képbe :)
Válasz #3279. hozzászólásra
mennyi idős és mennyi volt?
Válasz #3279. hozzászólásra
Szia!
B2500 első féltengelyek nem nagyon bírják a terepet főleg ha terhelve van! Egyébként a motorja sokat kibír! ( Ford házasság) Sajnos ez a Mazda már alig Japán ... én inkább a Toyota felé kacsintgatnék! Sok Pick up os ismerősöm van és én is sok ilyet vezettem! nem feltétlenül van így ahogy írom...de az én köreimben mindegyik Mazda "első- bajos" volt!
Üdv BT
Na úgy alakult hogy mazda b2500 mellett döntöttem remélem nem bánom meg hónap végén mehetek érte.
Van valakinek bármiféle tapasztalata vele ?
Válasz #3277. hozzászólásra
neeem! halkabb és komfortosabb nívától egyértelműen, gyorsabb is és fogyasztani összességében kevesebből kijönnek főleg ha terhelés is van akkor főleg.
Nem mellesleg ha olyat fog ki az ember, ülésfűtés van benne, elektromos tükör meg ilyen apróságok amik azért egész jó dolgok. Régebbi tizenéves autókban is van ilyen felszereltség elvétve
Válasz #3276. hozzászólásra
És nem is biztos hogy a nivától hangosabb, többet eszik, és lassabb. Mondjuk ha szereti az ember nyakig olajosan a kibaxott szovjet tervezőt szidni akkor muszáj nivát nézni.
Pickup mindnnél jobb a parasztnak!
Utánfutót ellehet felejteni ott a plató, helyette már trélerben kezd el gondolkodni a termelő azon meg kukorica adaptertől kezdve gyűrűshenger mindent visz a marhája (én is)
Bála pont ráfér a platóra, kazalból egymagam szoktam kézzel rálökni majd platóról le is megoldja egy ember. Bigbag zsákról többször volt olyan, hogy erről tankoltuk a vetőgépet tavasszal.
Vagy pl vetési időben még kellett kis műtrágya, ahányszor mentem miskolcra annyiszor hoztam haza egy raklap pétisót vele, nemkellet fuvarost keresni mert úgyis mennemkellett alkatrészért , könyvelőhöz akármi....
Két embernek utazni is lehet benne úgy mint a partnerrel.
Viszont munkaautó és kész, nem személyautó ezt elkell fogadni, többet eszik, lasabb hangosabb mindenes...
Válasz #3271. hozzászólásra
épp az előbb néztem egy Nissant 2003-ast lehet fel is hívom :)
Én is így vagyok vele ha a partner eddig elment több-kevesebb sikerrel azon a terepen akkor jó lesz a Pick up,meg hát arra is kell gondolnom hogy takarmány,bálák szállítása
Válasz #3273. hozzászólásra
Úgy bizony. Nem mellesleg igazad van. Köszönöm a hiánypótlást.
Válasz #3272. hozzászólásra
És a gázolaj áfája(meg az autóé) visszaigényelhető
Niva és Mazdi között szerintem sem kérdés. Japán technika nincs vele gond. Volt B 2500 hibátlan volt. Egy jobb féltengely csere volt saját hibából, meg asszem 2 izzócsere. Nagyobb a hely benne, többet bír, és fogyasztás sem vészes/11-12l vegyesben/. És ha jók a gumik, és van súly a platón akkor terepen sem utolsó. Tuti hogy sokkal megbízhatóbb mint a szovjet gép. És ahogy szanberg mondja ha eddig elég volt a Partner akkor a Mazdi a válasz.
Szerintem mazdát válaszd a kettő közül.
Pickup való a parasztnak, lehet pakolni lehet vele vontatni, gyorsabb mint egy níva és ha rendben van akkor nemkell szerelgetni csak olajat cserélni esetleg egykét apróság kopó dolgok.
offroadozni viszont jobb a níva.
Feltételezem ha eddig a partnerral boldogultál akkor nem offroadra tervezel így pickupot válassz.
Ja és nézz szét nissan pickup téren is, 2002-ig voltak az adagolósok gyártva oldalvezérelt fogaskerekes motorral, egyszerű meg nincsenek nagyszervízek rajta, szerintem árban is B2500-körül lehet
Üdv mindenkinek :)
Választás előtt állok
Mazda b2500 és lada niva 4*4 között vacillálok,
napokba telepre kifele menet beragadtam a hóba a kis Peugeot partneremmel kicsit be is ástam magam szóltam ismerősnek mazdával nem tudott kihúzni utána pont jöttek vadászok nivával simán kihúztak hála isten
na és már amúgy is partner lecserélése mellett vagyok de eddig mazdára akartam...nem tudom melyik a jobb választás
nivára mondtak olyanokat hogy terepen megeszi a 20 litert...míg a mazda 10-13l
nem tudom mitévő legyek..
Válasz #3267. hozzászólásra
Csak ez lemaradt!
Ez sem rossz gép. Előnye a szívósság, erő, sebesség. Van megfelelő hasmagasság. Hátránya hogy drága játék, sokat eszik, és csak 3 személyes.
Válasz #3264. hozzászólásra
Válasz #3264. hozzászólásra
(Na az a szmájli meg mit keres ott?)
Válasz #3263. hozzászólásra
Jó!
Ha a kosárfonó autója vesszőből készül, akkor a szippantósé miből?
Vagy az csak vesz egy Navarát?
Nem terepjáró, de nem aszfalton jár.http://www.vezess.hu/vezetunk/hihetetlen_auto_kosarbol_fonva/41403/
Válasz #3247. hozzászólásra
S hova tetted az első ülést?
Válasz #3253. hozzászólásra
Faternak a teranoé is olyan.
Válasz #3259. hozzászólásra
Ezen gyárilag vastag acél van, ez nem új diszkós navara, még japán technika melóra gyártva
Válasz #3258. hozzászólásra
Alaphangon műanyaggal jön az is szerintem.Választható opció a fém védő.Ha opció.
Válasz #3254. hozzászólásra
nem feltétlenül de keményebbet mutatót még nem láttunk errefelé...
A hilux-ok alsó lemeze meg tényleg pihe, majdnem kézzel nyomkodható, túlvan könnyítve stb
no de csak szúrni akartam mégegyet mert megvan űlve az egész fórum semmi élet semmi mozgás
Válasz #3256. hozzászólásra
Volt hogy az ajtót nem lehetett kinyitni.Meg át akart menni fater egy pocsolyán, és úgy lett kihúzva hogy az ekével tolattunk oda.Párszor kapta már az ívet.Eddig a legnagyobb megsűlyedeése után 1 órás futómű mosása volt mert a felnik tele voltak sárral.Meg a hasa is.
Válasz #3255. hozzászólásra
Hányx ültél meg vele?
Válasz #3253. hozzászólásra
Majd ha aláfexek a pajeronak, mutatok neked motorvédőt.6-os saválló lemezbőlGondolom azt csak nem horpasztja be a sár...