Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én ahogy néztem 2024 januárban nem volt utalás. Februárban utaltak szálas fehérje takarmányt és tejhasznú tehenet.
2023 januárban utaltak zöldítést, Területalaput és szálas fehérje takarmányt.
Fiatal gazdát mi is várjuk de semmi infó róla ahogy az állatjólétiről se.
Válasz nemethne83 #33577. hozzászólásáraJa, mi tehénre várjuk, + a földekre is még a többit. Kíváncsi leszek mikor lesz belőle valami. December elején kaptunk utoljára jövedelem támogatást. De visszaneztuk mi tavaly februárban kaptunk allatjoletit csak....
Válasz L.L. #33563. hozzászólásáraNincs olyan előírás amit ne csinálna alapesetben is egy normális állattenyésztő. Bizonylat kell minderől, tehát ennyi a feladat több mint 10 rugóért. Csináld ha mindent csinálsz külünben is amit itt lentebb bemásoltak.
Válasz L.L. #33563. hozzászólásáraKötelezettségvállalási időszak:
2025. január 01. napjától 2029. december 31. napjáig tartó időszak
A támogatás feltétele a kiskérődző állományok tartási, takarmányozási és higiéniai körülményeinek javítását célzó intézkedések teljesítése amelyek a következők:
1. Technológiába épített körömápolás;
2. Belső élősködő (endoparazita) fertőzöttség
ellenőrzése és az ellenük való szakszerű
védekezés;
3. Külső élősködők (ektoparaziták) elleni
védekezés, különös tekintettel a legyek,
szúnyogok, nyüvek elleni védekezésre;
4. Ásványi anyag kiegészítés alkalmazása.
A támogatási összeg hozzávetőlegesen 30 euró/juh/év.
A pályázati felhívásról az alábbi linken tájékozódhat bővebben: https://kap.gov.hu/tarsadalmasitas/kap-rd29-1-24-allatjoleti-tamogatas-kiskerodzo-agazatban-2438
Válasz monorinvest #33568. hozzászólásáraSzia! Nekem is 11.29. a dátum azóta semmi. Előleget nem kaptam, de még állatjóléti támogatást sem, pedig ahhoz semmi köze a föld támogatásoknak.
Üdv. Én tavalyi évben (2024) sem (2023) ban nem kaptam előleget. Az okát mai napig nem tudom. Viszont tavaly január 6. 90%-ban megkaptam, most viszont még semmi. Valakinek mozdult már valami a területalapúnál?
Válasz vizilola #33560. hozzászólásáraÜdv!
Kérhetnék egy kis segítséget kiskérödző állatjólétivel kapcsolatban?
Még sosem adtam be!
Állategység hány darab 1 állategység?
Illetve általánosságban mennyi ennek az összege 1 db ra számolva?
116 db anyajuhról lenne szó
Feltételek takarmányozás stb?
Köszönöm szépen!
Szép Jó estét kívánok!
Január 06.-án kaptam kifizetési határozatot tejágazat állatjóléti támogatással kapcsolatban. Meglepődtem mert írtátok majd márciusban lesz várható. Így jelzem felétek, hogy most hamarabb valami úton módon.
Kitartást kívánok mindenkinek!
Válasz erzsii408 #33553. hozzászólásáraDe már decembere elkészitettem beadtam elektronikusan. De most kérik küldjem be nekik 8 napon belül a véglegesített naplót. Helyszini ellenőrzés egy része már megtörtént, ellenőrizték a terület méreteket és az elvégzett agrotechnikai műveleteket, de engem csak most értesítettek erről. Későbbi helyszíni ellenőrzésekkel kapcsolatban még tájékoztatnak. Ezt írták!
Nekem most jött helyszini ellenőrzésről értesítő. 2024-es aöp-öt vizsgálják, 8 napon belül kérik a gazdálkodási naplót. Valószínű ezért nem kaptam még egy fillért sem
Sziasztok. Szankciókról tud valaki felvilágosítást adni? Intenzív gyümölcs és extenzív gyümölcs a földalapuval egyben. Van 26 ha gyümölcsös 24,5 intenzív 1,5 extenziv. Az intenzívből 3,7ha nem felelt meg a 1,5 extenzívből a 1,5 nem felelt meg. Sok fa kiszáradt a nyáron.
Válasz trikolor5 #33547. hozzászólásáraÉn is tudnék dolgozni még éjszaka is,de nem dolgozok,mint ahogy gondolom a feleséged se dolgozott az ünnepek alatt,mármint bármelyik hivatal részére.
Válasz erzsii408 #33542. hozzászólásáraNekem november 23 volt a státuszváltás,szerintem márciusba lesz valami. Tavaj is akkor jött,igaz előtte December 15,de az már elúszott sajna.
33597 hozzászólás
Sziasztok!
Decemberben, vagy azóta kaptatok Criss/Biss részfizetésről határozatot?
Én ahogy néztem 2024 januárban nem volt utalás. Februárban utaltak szálas fehérje takarmányt és tejhasznú tehenet.
2023 januárban utaltak zöldítést, Területalaput és szálas fehérje takarmányt.
Fiatal gazdát mi is várjuk de semmi infó róla ahogy az állatjólétiről se.
Aöp-öt tudni lehet már, hogy mennyivel számolják?
Válasz erzsii408 #33592. hozzászólásáraSemmi baj
Válasz Balu86 #33585. hozzászólásáraSajnálom,tavaly előtt nekünk is 2022 juniusátol 2023 junius lett mire vége lett az ellenőrzésnek!
Válasz erzsii408 #33591. hozzászólásáraBocsi a ? Jelekért
Benyomdotak és csak most lattam
Válasz monorinvest #33590. hozzászólásáraKöszönöm szepen ????
Válasz erzsii408 #33589. hozzászólásáraSzia január vége a határidő a beadásra
Sziasztok!
A gazdálkodási naplónak mi a leadási határideje ?
Válaszokat előre köszönöm
Válasz bubu13 #33581. hozzászólásáranekem elfogadták és ki is fizették.
Válasz Füle #33586. hozzászólásáraIgen
Válasz Balu86 #33585. hozzászólásáraAz AKG-t?Mert az nekünk sincs még kifizetve a 2023-as.
Válasz p.szandika092 #33584. hozzászólásáraHeves megyében sokunknak még a 23-as ellenőrzést sem tudták befejezni....
Sziasztok! Valakinek van valami információja AKG várható márciusban?
Válasz Gazdász93 #33580. hozzászólásáraNekem 2024.07.15 státuszváltás azóta semmi nem kaptam előleget.
Válasz Gazdász93 #33580. hozzászólásáraNekem májusban egy összegben!
2023 aop fellebbezésről ami 2024ben volt, van valakinek vmi infó????
Fiatal gazda jövedelemkiegészítő támogatást tavaly mikor utalták?
Válasz Timea9582 #33574. hozzászólásáraÜgyfélkapura jött a határozat.
Válasz nemethne83 #33577. hozzászólásáraJa, mi tehénre várjuk, + a földekre is még a többit. Kíváncsi leszek mikor lesz belőle valami. December elején kaptunk utoljára jövedelem támogatást. De visszaneztuk mi tavaly februárban kaptunk allatjoletit csak....
Válasz Timea9582 #33575. hozzászólásáraMéhállatjóléti támogatást a szerencsések már decemberben megkapták. Én nem sajnos
Válasz L.L. #33563. hozzászólásáraNincs olyan előírás amit ne csinálna alapesetben is egy normális állattenyésztő. Bizonylat kell minderől, tehát ennyi a feladat több mint 10 rugóért. Csináld ha mindent csinálsz külünben is amit itt lentebb bemásoltak.
Válasz nemethne83 #33570. hozzászólásáraÁllatjóléti szerintem senki nem kapott még, legalább is akiket kérdeztünk senki.
Válasz fattyú #33572. hozzászólásáraBocsi, de ez emailbe jött vagy valahol utána lehet nézni? Mert mi is várjuk de semmi. Köszönöm
Válasz L.L. #33563. hozzászólásáraKötelezettségvállalási időszak:
2025. január 01. napjától 2029. december 31. napjáig tartó időszak
A támogatás feltétele a kiskérődző állományok tartási, takarmányozási és higiéniai körülményeinek javítását célzó intézkedések teljesítése amelyek a következők:
1. Technológiába épített körömápolás;
2. Belső élősködő (endoparazita) fertőzöttség
ellenőrzése és az ellenük való szakszerű
védekezés;
3. Külső élősködők (ektoparaziták) elleni
védekezés, különös tekintettel a legyek,
szúnyogok, nyüvek elleni védekezésre;
4. Ásványi anyag kiegészítés alkalmazása.
A támogatási összeg hozzávetőlegesen 30 euró/juh/év.
A pályázati felhívásról az alábbi linken tájékozódhat bővebben: https://kap.gov.hu/tarsadalmasitas/kap-rd29-1-24-allatjoleti-tamogatas-kiskerodzo-agazatban-2438
Ma este BISS részfizetési határozat jött. Hármat várunk és egy érkezett.
Válasz csabahegeszt #33567. hozzászólásáraKöszönöm szépen!
Válasz monorinvest #33568. hozzászólásáraSzia! Nekem is 11.29. a dátum azóta semmi. Előleget nem kaptam, de még állatjóléti támogatást sem, pedig ahhoz semmi köze a föld támogatásoknak.
Válasz monorinvest #33568. hozzászólásáraIgen, nekem is ez az utolsó dátum.
Válasz erik18 #33566. hozzászólásáraSzia! Nálam ugyan ez és még eléggé sok idmerősömnél is! 11.29 óta nem változott a státusza!
Válasz L.L. #33565. hozzászólásáraHát kb 30 euró/db
De ezért ellenőrizni fognak rendszeresen.
Üdv. Én tavalyi évben (2024) sem (2023) ban nem kaptam előleget. Az okát mai napig nem tudom. Viszont tavaly január 6. 90%-ban megkaptam, most viszont még semmi. Valakinek mozdult már valami a területalapúnál?
Válasz csabahegeszt #33564. hozzászólásáraKöszönöm szépen!
Válasz L.L. #33563. hozzászólásáraJuhból 7 db 1 állat egység.
Válasz vizilola #33560. hozzászólásáraÜdv!
Kérhetnék egy kis segítséget kiskérödző állatjólétivel kapcsolatban?
Még sosem adtam be!
Állategység hány darab 1 állategység?
Illetve általánosságban mennyi ennek az összege 1 db ra számolva?
116 db anyajuhról lenne szó
Feltételek takarmányozás stb?
Köszönöm szépen!
Szép Jó estét kívánok!
Január 06.-án kaptam kifizetési határozatot tejágazat állatjóléti támogatással kapcsolatban. Meglepődtem mert írtátok majd márciusban lesz várható. Így jelzem felétek, hogy most hamarabb valami úton módon.
Kitartást kívánok mindenkinek!
Válasz vizilola #33560. hozzászólásáraNekem is.
Megjött délután a kiskérödzö!
Válasz sapijuhasz #33558. hozzászólásáraCsak a határozat jött meg tegnap szerintem holnap utalják.
Kiskérődzőre utaltak már valakinek?
Válasz atixon #33556. hozzászólásáraNekem kölcsönös megfeleltetes volt és eddig egy fillért se
Válasz erzsii408 #33555. hozzászólásáraÉs nálad mit ellenőriztek?
Azóta kaptál támogatást?
Válasz atixon #33554. hozzászólásáraÉrtem
Koszi az infót, nekem augusztusban volt ellenőrzés arról meg semmi hír nincs
De hátha megindult ez is.
Válasz erzsii408 #33553. hozzászólásáraDe már decembere elkészitettem beadtam elektronikusan. De most kérik küldjem be nekik 8 napon belül a véglegesített naplót. Helyszini ellenőrzés egy része már megtörtént, ellenőrizték a terület méreteket és az elvégzett agrotechnikai műveleteket, de engem csak most értesítettek erről. Későbbi helyszíni ellenőrzésekkel kapcsolatban még tájékoztatnak. Ezt írták!
Válasz atixon #33552. hozzászólásáraMikor történt az ellenőrzés ?
Gazdnaplót elektronikusan nem vezeted?
Nekem most jött helyszini ellenőrzésről értesítő. 2024-es aöp-öt vizsgálják, 8 napon belül kérik a gazdálkodási naplót. Valószínű ezért nem kaptam még egy fillért sem
Éjszaka kiskérődző határozat!
Változott esetleg valakinek az Őshonos dátum?!
Sziasztok. Szankciókról tud valaki felvilágosítást adni? Intenzív gyümölcs és extenzív gyümölcs a földalapuval egyben. Van 26 ha gyümölcsös 24,5 intenzív 1,5 extenziv. Az intenzívből 3,7ha nem felelt meg a 1,5 extenzívből a 1,5 nem felelt meg. Sok fa kiszáradt a nyáron.
Válasz trikolor5 #33547. hozzászólásáraÉn is tudnék dolgozni még éjszaka is,de nem dolgozok,mint ahogy gondolom a feleséged se dolgozott az ünnepek alatt,mármint bármelyik hivatal részére.
Válasz erzsii408 #33542. hozzászólásáraNekem november 23 volt a státuszváltás,szerintem márciusba lesz valami. Tavaj is akkor jött,igaz előtte December 15,de az már elúszott sajna.