Hirdetés
Fórum
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Videók új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Kecsketenyésztés új
- Poénok új
- Fortschritt E 512 kombájn új
438 hozzászólás
Sziasztok.
Valaki dolgozik hardi tz permetezővel?lenne pár kérdésem vele kapcsolatban
Válasz Celtises #434. hozzászólására3 zsírzógomb van , egy a tengely végén hátul a hajtókaroknak , kettő a házon az álló csapágyaknak elöl - hátul . Normál vagy vízálló zsír kell .
Válasz Celtises #434. hozzászólásáraszerintem nem, lehet nem egyről beszélünk, kerítések alját fújjuk valami ilyennel, de azt zsírozni kell, zsírzógombon keresztül. talán még a mennyiségét is megadják, nehogy túltold.
Válasz Celtises #434. hozzászólásáraa Ranger 364-es szivattyút zsírozni kell, az biztos
Sziasztok!
Hardi Nk600 2 hengeres szivattyúját létezik, hogy folyékony zsír keni?
Egy netes könyv azt írta. Nívójat sem nagyon találom.
Válasz kevesa #432. hozzászólásáraHa győzi a szivatyú a szórófejeket üzemközbe akkor had keverje bajt nemcsinál.
sziasztok!
Használ valaki Hardi Zaturn permetezőt gyümölcsösbe?
A kérdésem az lenne van rajta egy kar (mellékelt kép) a jól tudom itt tudom szabályozni mennyire keverje a tartályba az anyagot. Ezt milyen állásba szokták használni?
Nekem most közép állásba van kb. azért elég intenzíven nyomja bent a keverést.
Hypolit, Claastra köszönöm a tanácsot, közbe nekiláttam a hibafelderítésnek és úgy néz ki hogy szorul a nyomásszabályzó motor ahogy írjátok ti is.
Válasz Gandhy #429. hozzászólásáraaz alacsony kardánfordultot a 200 alattira értem, ahol már a gyári keretérték alatt dolgozik, ami 195 rpm, ha jól emlékszem
Válasz Hypolit #428. hozzászólásáraakkora íven, amin régebben nem jelentkezett ez a probléma és alacsony kardánfordulaton sem hullámzott be, csak egyre kevesebbet spriccelt, szóval nem általános jelenség szerintem, hanem valami új eseti
a kiszórt mennyiség viszont tökéletesen elfogy a kalibrált területre, így lehet, hogy csak én gondolom túl ezt a problémát, de azért zavaró
Válasz Gandhy #424. hozzászólásáraMegkora ívű kanyarodáskor?Lehet hogy kanyarban nem forog kellő fordulattal a kardán.hogy kiegyenlítődjön a szelepek közötti nyomás.
Válasz csferri #425. hozzászólásáraLehet kontaktbaj a monitor hátulján ahogy bedugod a kábelt,vagy a nyomásállító motorban szarakodik a mikrokapcsolók azt lehet cserélni magában nem kell az egéssz motort,vagy esetleg megszorul vagy átenged vagy csak szét akar esni a nyomásállító dugatyúja.
Válasz csferri #425. hozzászólásáraén is ezzel küzdöttem 2 évig,idén teljesen megállt az ,állitómotor,cseréje oldotta meg a gondot 150e pénzhttps://webshop.dorker.hu/nyomasallito-motor-sarga-3810
Sziasztok. Hardi HC2500-al olyan gondom van hogy nem akarja mindig tartani a beállított mennyiséget, ha pl. 300 a programozott van hogy megáll 320-nál és onnan nem akarja lejjebb vinni, van hogy fordítva fölfele nem akar menni, ha kézzel belenyúlok a nyomásszabájzóba rögtön be tudom állítani. Csatlakozó jó ,kézi vezérléssel minden működik, sebesség jel van és stabil. Valakinek volt már ilyen? Ja és van mikor teljesen rendben működik szabályoz, mondjuk egyre kevesebbszer
kérdés:
364/10 SZIVATTYÚ szinte új, kanyarban pulzálva szór, szervizes szerint lelazult valami a tengelyen, elvben én is megoldhatnám, spórolva 50 ezres kiszállást.
esetleg valakivel történ már ilyen és bele is nyúlt a szivattyújába?
Üdv.! Kérdésem lenne. Hardi Commander3200 hidraulikus rugózással de a munkahengerek "beültek" így a rugózás megszünt. Miként lehetne újra éleszteni. Köszönöm!
Válasz Robika78 #419. hozzászólásáraMivel húzod, nézd meg az érintkezéseket, a földelést ,a traktoron a negativ, pozitivat, ilyesmi lesz, nem a monitor szerintem..
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy HC5500 vezérlőnél nem tudok belépni a 3.5-ös menübe, ahol a folyadék sűrűséget lehet beállítani. Egy pillanatra felvillan de a következő menüpontot adja. Most van először elektromos vezérlésű permetezőm (Navigator 3000/18) éppen átnéztem a vezérlő menüjét. A használati utasítás azt írja, hogy ez a menü csak akkor jelenik meg ha Hardi tartály szintjelző van a permetezőn ami van is. De lehet hogy nem erre gondolnak? Üres volt a tartály lehet hogy az a baja?
Helló! Segítségre van szüksége a Hardi Scanbox szolgáltatással kapcsolatban. Nagyobb mértékben az elektromos áramkör vagy a tüske áramkör
Sziasztok. SOS segítséget szeretnék kérni, Hardi Spraymat compjuter nem kapcsol be, vagyis ha megnyomom a gombot egy pillanatra bekapcsol, utánna semmi. Volt valakinek valami hasonló problémája? javítható ez a compjuter?
Válasz hajdugazdasag #417. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget, mind a kettő szárnymunkahenger rossz volt.
Köszi mégegyszer!
Válasz Kacsi01 #416. hozzászólásáraAkkor csak munkahenger baj lesz, nem is feltétlen az enged át amelyik becsukodik, lehet a szárnytagon levő vagy közepén a kis keresztirányú merevítes munkahengere vagy a nagy, ami a csavarrúgót rögzíti vagy engedi ki is, ha bármelyik átenged az adott oldalon a nyomás kiegyenlítődik így a kisebb munkahenger kitolva marad és a nagyobb közepén elkezd becsukodni. Első körben azt a szarnymunkahengert nézném meg amelyik hamarabb csukodik.
Válasz hajdugazdasag #415. hozzászólásáraA gép 2003-as, a keret LPY és először a jobb ketet csukódik azután a bal, nem szimmetrikus. A keret tövében kezd el összecsukódni álló helyzetben a jobb oldali gyorsabban a bal lassabban.
A permetezővezérlésénél ha a jobb oldali kerethez tartozó réz szelepet elzárjuk akkor a jobb stabil marad viszont a bal keret kezd el becsukódni
Válasz Kacsi01 #414. hozzászólásáraKellene meg néhány info. Pl milyen évjáratú gép, milyen keret van rajta (LPY, LPZ, HAZ), illetve hogy becsukáskor szimetrikusan csukódik vagy csak az egyik oldal, a keret tövében vagy a közepén?
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Hardi Commander 3200 menet közben elkezdi becsukni a keretet, a munkahengereket mérettük nem eresztenek át, a traktor vezérlőjét is nézettük az is rendben, mégis becsukódik.
Esetleg találkozott már Valaki ilyen problémával?
Előre is köszi a segítséget!
Válasz JD4955 #412. hozzászólásáraNincs mit ,de JDFERI kollégának nagyobb része van ebben.
Válasz csferri #410. hozzászólásáraKöszönöm a segîtséget! Beállítottam és pontos !
Válasz JD4955 #407. hozzászólásáraAmennyiben beállítottad és mégis össze-vissza juttatna ki ,akkor tényleg érdemes megnézni a szakaszoló szelepek gumigyűrűit.
Nem vonatkozik ez az eltérő vizkozitásu szerekre ,pl tömény lombtrágyákkal mást fog kiadni mint egy gombaölővel. Sajna a hardi átfolyásmérője nem egy NASA alkatrész pontosság tekintetében.
Válasz hajdugazdasag #409. hozzászólásáraAzért nem kell ebből ekkora ügyet csinálni , kicsit belekeveredett, majd belejön.
Válasz JD4955 #408. hozzászólásáraMár ne is haragudj, de keress valakit a közelben aki gyakorlott gépész, segít neked kalibralni és megmutatja hogy működik, de az se lenne baj valaki lepermetezne neked mert szemlátomást fogalmad sincs hogy működik az a gép... nem játék a növényvédelem, nem szabad felelőtlenül geccsolni mert iszonyatos kart tudsz csinlani magadnak, másoknak, vagy a környezetnek!
Nyomatékosan kérünk hogy ne csináld így!!!
Válasz JDFERI #406. hozzászólásáraNa megnéztem nekem 245.5 Re volt állítva a PPU szerintem az a sok
Válasz JDFERI #405. hozzászólásáraKöszönöm Szépen sokat segítettél!
Válasz JDFERI #404. hozzászólásáraHiányosan írtam . A tank metódus esetén a tlt-vel kell, bekapcsolt szakaszokkal a liter mérést elindítani és leállítani is !
Válasz JDFERI #404. hozzászólásáraVálasztható ez is második lépésnek :
Erre nálam ez az érték felel meg .
Remélem tudtam segíteni .
Kalibrációs beállítás.
1lépés .
Felső "lapok" gombbal az alábbi kiválasztása .:
2.lépés nyillal kiválasztás
3.lépés
4.lépés
Majd elindítani a permetezést tiszta vízzel álló helyben teccőleges ideig . Utána a nyilak segítségével a ténylegesre kell módosítani a kipermetezett mennyiséget . Fontos , hogy a tlt -t kapcsold ki amikor meg akarod állítani a mérést ,mert különben beleméri a tartályba visszakeringetet levet is.
Válasz JDFERI #402. hozzászólásáraMajd 2x a balra vissza nyíl és kész .
Válasz JDFERI #400. hozzászólásáraUtáná megynyomni a nyilak feletti gombot ami 3 lapot szimbolizál és beirni a 2850 litert . Van az annyi ha csurdig van ...sőt..
Válasz Nyomasek Bobo #397. hozzászólásáraNemtudom, elég lesz akkor agyalni rajta ha elkezd hülyeségeket csinálni
Válasz JD4955 #398. hozzászólásáraHa hosszan nyomod a a két nyilat megnyílik az "EXTENDED MENUS " , ebben ezt kell kiválasztani.
Válasz JDFERI #391. hozzászólásáraEz a legpontosabb módszer az tuti
Válasz JDFERI #396. hozzászólásáraKöszi holnap rákeresek !
Válasz csferri #389. hozzászólásáraAhamm...
Válasz JD4955 #395. hozzászólásáraA master menüben lehet módosítani. 2850 literre.
Válasz JDFERI #393. hozzászólásáraAz rendben van csak 2000-ig tudom felvinni de 2800-as a tartály.
Válasz JDFERI #393. hozzászólásáraMármint a tartály térfogatát.
Válasz JD4955 #388. hozzászólásáraA master menüben tudod módosítani a litert a : le-fel mutató nyilak hosszú ,együttes megnyomásával tudsz belépni oda.
Válasz csferri #390. hozzászólásáraVan kezelésim csak és valami amatőr fordította és nem egyértelmű a magyarázat.
Válasz JD4955 #378. hozzászólásáraÜdv. Ha jó a kalibráció és annak ellenére rossz vagy ingadozó a kijuttatás ,akkor nézd meg a szakaszoló szelepek belső gumigyűrűi rendben vannak e. Mert ha valamelyik kiment ,átereszt és visszamegy a lé a tartályba akkor fars infót ad az átfolyásmérő a monitornak. Nézd meg van e visszafolyás ha bekapcsoltak a szelepek. A kalibrációt én egyébként úgy szoktam csinálni ,hogy fullra töltöm , leméretem egy digitális mázsán a szerelvényt ,elindítom a tankmetódust és kb 1000 liter után ismét leméretem
1 liter 1kg az így kapott adat tuti 100% ha hiteles a mérleg.
Válasz JD4955 #388. hozzászólásáraVan hozzá kezelésid?Mármint a HC2500-hoz?
Válasz Nyomasek Bobo #387. hozzászólásáraMármint az átfolyásmérő?