Fórum
- Tömörítő, rögtörő hengerek új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Teleszkópos rakodógépben melyik a jobb? új
- Vadkártérítés új
- Zene, ami boldoggá tesz... új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- Műtrágya árak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Epertermelés új
Cikkajánló
Hirdetés
Hűteni vagy szárítani? A termények tárolásának új útjai
A termények hosszú távú biztonságos tárolása ma már elképzelhetetlen modern,..._fill_540x300_0.jpg)
1455 hozzászólás
Hello mindenki!
Látom itt nagy kutyások vanak porta, állatok őrzésére is vannak kutyáitok. Én nem kutyát szeretnék hanem tanácsot kerni. Multkor motoroztam földutakon, helyet nem mondok, aszt 2 káj utánam rontott az erdőből, nem volt velük senki. biztos valamelyik tanyáról léptek meg, de urva eletbe, az ilyen kutyákat hogyan lehet hagyni szabadon lofrálni??????? ha majd jön a jó ido, arra mennek gyerekek, kirándulók is. Akkor vajon majd mi lesz? szerintetek hová, kihez lehet fordulni, hogy kutyához értő emberhez kerüljenek ezek a kutyák. azé mondom, mert ha kicsit is értene hozzájuk a gazda, akko nem lettek volna szabadon az erdöben. Előre is kösz a segitséget. Nem merek arra motorozni.
Válasz csabahegeszt #1453. hozzászólásáraOk köszi!
Válasz rtamas1976 #1450. hozzászólásáraMeglesz.
Jelzem ha lefialt
Válasz Sanyiii70 #1451. hozzászólásáraÍgy is az van a kicsivel vagy számítógép vagy foci vagy citera. Kútyára ha akarnám sem lenne ideje. Rám sincs neki.
Válasz mtz1221 #1449. hozzászólásáraNálunk az a feltétele a németjuhásznak, hogy viszik a lányok kutyaiskolába. Ha nem akkor megy a háztól.
Válasz csabahegeszt #1442. hozzászólásáraBeszéltem Apámmal, egy szép kani puli keverék érdekelné.

Mindég is hasolót akart.
Köszönöm előre is!
Válasz Sk Laci #1433. hozzászólásáraMekkorák hogy van mellettük időd foglalkozni kutyákkal ? Én azokra se jutok annyit amennyit szeretnék, nem hogy kutyára elbacni az időmet. Van egy puli láncra verve, de ha megdöglik nem lesz többet kutya. Sajnálom így, máskép meg nem megy.
Válasz Sanyiii70 #1447. hozzászólásáraA tipkus ritka 4betűs női név! Béla

Válasz Ohaza63 #1443. hozzászólásáraKicsik voltak a lányaim és egyszer csak szólnak, hogy Apa van egy fehér nyúl a kertben.
Kerestük a gazdáját, de nem lett meg és metartottuk.
Elnevezték Bélának.
De amikor pár hét múlva megnéztem, kiderült, hogy nőstény.
De maradt a neve Béla.
Válasz Ohaza63 #1443. hozzászólásáraVolt nekem is menhelyes kutyám.
Egy keverék foxi.
Az aprólékot pusztította, a sokadik "elbeszélgetésünk" után kínomban a döglött csirkével elvertem.
Sohatöbbe nemnyúlt az aprólékhoz.
Egyébként a menhelyes kutyák nagyon hálás jószágok.
A tárcsázós videón rajtavolt a kolbász.
Ő cégeskutya, befogadtuk, foglakozunk vele, borzasztó hálás és nagyon jó kutya!
A következő lépés a menhely!
Válasz csabahegeszt #1439. hozzászólásáraA mi németjuhászaink is identitás zavarosak voltak. Mind a kettő vakondnak képzelte magát.
Válasz csabahegeszt #1442. hozzászólásáraBeszélek a Faterral.
Köszönöm előre is
Válasz rtamas1976 #1438. hozzászólásáraÜdv!
Menj el egy menhelyre, millió féle van, ráadásul ivartalanítottak.
Ha kani akkor nem el csavarogni, ha szuka nem bombázza tele az udvart kiskutyákkal.
Nehogy úgy járjanak, mint Én!
Faternak volt egy kistestű vörös kutyája- a Bobsi , míg élt a Fater, egész nap etette, mikor elment a Fater nekem nem volt szívem elaltatni, vagy eltüntetni a háztól, mert volt már vagy 15 éves a szervízkönyve/oltási könyve alapján, amiben KAN ként volt feltüntetve.
Én nem is nagyon nézegettem, mert mindenkit megharapott, aki bejött a zárt udvarba.
A szomszéd asszony volt megbízva, hogy etesse, de ő is csak söprűvel tudott bemenni a lakatlan ház udvarára.
Egyszer mentem haza, sehol a Bobsi, keresgéltük a kollégákkal, gondoltam, hogy már 18 éves is elmúlt, biztosan elment a Fater után, hát erre mit látok a KANI kutya lebabázott és 1 db szép kiskutyát szoptat a disznóólban.
18 évesen akadt egy udvarlója és lett egy kiskutyája. Élt még pár évet, de aztán elpusztult szegény.
De a legjobb, amikor árultam a Fater házát, akkor a második nézelődőnél az asszonyka erősen vöröshajú volt és az a kutya, amelyik mindenkit megugatott és megkergetett és megharapott, azonnal a fiatalasszonyhoz szaladt és felugrott az ölébe és hagyta magát simogatni.
Ők vették meg a házat kutyástól, náluk halt meg a Bobsi.
Válasz rtamas1976 #1438. hozzászólásáraA fehér pulim fog fialni fekete muditól.
Ha gondolod
Ilyen kölykök szoktak lenni
Válasz Ohaza63 #1437. hozzászólásáraAz nem jo hozzaallas pedig.
Egy tenyésztő is ezt mondta pár éve egy szuka után már nem akart hozni következőt magának.
Ugyanolyan nem lesz a következő soha de örömet meg másfajta kalandokat fog hozni a házhoz.
Nem kell ugyanazt elvárni egy másik kutyától.
Válasz rtamas1976 #1438. hozzászólásáraIgriciben lehet lesz tacskó.
Az enyémeknek az az anyuk biztos fog fialni.
Megkérdezem ha gondolod
Válasz Sk Laci #1426. hozzászólásáraAz is van 2db

Mindent is kikaparnak.
Kaptam öket kispénzért.
Egyébként én is keresek kiskutyát a szüleimnek.
Tökéletes lenne valamilyen keverék.
Egy kics vagy közepestestűre gondoltam.
Borsodmegyében nemtud valaki?
Válasz Sk Laci #1436. hozzászólásáraÜdv Laci!

Én is megértem a szüleidet , ezért nem lesz nekem több.
Válasz rtamas1976 #1427. hozzászólásáraSzüleim ragaszkodnak a német juhászhoz, mert az volt az a fajkutya, ami megélt több mint 11 évet.
Érzelmi kötődés.
Viszont a "seb" még túl friss a kutya távozásától. Megértem a szüleimet is.
Válasz trikolor5 #1432. hozzászólásáraEz a német juhász hasinlít az enyémhez ami volt. Ha ilyen kölyökkutyát talánák, akkor talán.
Válasz trikolor5 #1432. hozzászólásáraTavasszal fogok keresni németjuhász szuka kölyköt.

Kisebb testű kutyát akartam, de a gyerekeim ragaszkodnak a németjuhászhoz.
Az előző kettő is az volt. Mindkettő rajzos, egyenes hátú.
Egy törzskönyves kölyök ma már 200-250 Ft.
Ő volt az első
Válasz mtz1221 #1431. hozzászólásáraIgen
Válasz Sk Laci #1425. hozzászólásáraNémetjuhásznál nagyon figyelj honnan veszed. Törzskönyvezett legyen szigorúan. Csapott farú, rövid hátsólábú szülő ne legyen. Izületvédő kúrák mehetnek neki a kezdetektől. És ha nem csak kerti dísz simán aktív 12-13 éves koráig. Után pedig nyugdíjban is van pár jó éve még.

Ő 12 múlt. Mai séta. Állatorvos 7nek nézte a szőrzete miatt. Miskolci tenyésztőtől van, nagyon jó génekkel.
Válasz Sk Laci #1426. hozzászólásáraNeked családod van e ? Gyerekekre gondolok ?
Válasz $HMP$ #1429. hozzászólásáraAkkor vidéke válogatja.
Válasz Praetor #1428. hozzászólásáraDehogyis nincs olyan durva világ
Válasz $HMP$ #1417. hozzászólásáraLefújják, és csinálják a dolgukat.
Válasz Sk Laci #1426. hozzászólásáraMásik nagy kedvencem a tacsi!

A törpetacsink a tavasszal ment el.
Telezabâlta magát csontal, hiába vittük állatkórhàzba nemtudtak segíteni.
Most 3/4es sétatéri keverék van.
7éves de amedig megvan máskutyát nemhozunk.
De tacsilessz a következő valami nagyobbal.
A 2 jól kiegészíti egymást.
A szüleidnek a tacsit javasolnán.
Nemtudom menyire van szükség a házörzőre, milyen a környék?
Idősek mellé nembiztos, hogy jó döntés egy nagytestű.
Ezt neked kell tudni.
De a kaukázusit én nemmernén.
Azthittem neked kell.
Vidd el a tacsit, ha meglátják úgysem fogjàk mondani, nem kell.
Válasz rtamas1976 #1424. hozzászólásáraMa hívott az ismerősöm, hogy odaadja a tacskó kiskutyáját, ami megmaradt az alomból.
Mondom nem lehet más fajta, csak az ami volt.
Ajánlotta magát, hogy ha kell kutyát választani, eljön velem, segít.
Egész életében a kutyákkal foglakozott - tenyésztette. Katonaságon is a "kutyásoknál" volt.
Úgy kinevelte a katonai német juhászt, hogy amikor ment cvilbe, a kutyát meg kellett vennie a katonaságtól, mert mást nem fogadott el. De még a kaját se fogadta el más katonától.
2004-ben tőle vettem a pitbul kutyámat. Akkoriban pitbulokkal foglalkozott. Mára áttért a tacskókra.
Válasz csabahegeszt #1419. hozzászólásáraRendben.
De talán maradok a német juhász mellett, mert más fajtáról a szüleim hallani se akarnak /pillanatnyilag/.
Hiába magyaráztam, hogy a kangal csak kicsivel nagyobb, és a szine más, válasz nem.
Mondom, a szomszéd faluban van német juhászkutya, de tiszta fekete színben.
Válasz nem. Ha kutyát akarok, akkor csak olyat ami most "ment el".
Úgy hogy barna feketével, de abból se lehet a világosabb szinü német juhász.
Válasz Sk Laci #1414. hozzászólásáraA lényeg , hogy ha mellete döntessz, nézd meg a szukát és a kant mitől vannak.
A gazda ha a gyerekeit odameri küldeni a szülőkhöz nagy baj nincs.
Kb 2hetes kiskutyát elraktuk az anyától és ha nem visszamegy a szukához ott nembiztos, hogy jólessz.
A másik mikor ilyen kicsik tapsolj jó nagyokat melletük, ha megijed annak az idegei sem fognak jól működni.
Én ígyválasztottam mindkét kaukázusit.
Nagyonjó kutyák voltak!
Válasz Ohaza63 #1416. hozzászólásáraPáva!
Válasz Kémlelő #1421. hozzászólásáraÉn csak a sajától nem félek.
Mondjuk lehet van bennem is egy vonóval.
Bár ki tudja hogy az öreg Nagy Lajos nagyapámat ki csinálta
Válasz $HMP$ #1417. hozzászólásáraJól mondja egy kutya nem kutya.

Egy kell ami figyel és éber. Ha a szomszédnak ilyen van, akkor már csak a házőrző kell.
Van olyan, aki beenged bárkit, de kifele már csak az ismerőst engedi ki épségben.
A cigány minden kutyától fél. És én is.
Válasz csabahegeszt #1418. hozzászólásáraIgy van faxkivan ezekkel.
Romanoknal is most van valami talan beakarják tiltani vadabb fajtákat vagymi.
Kangal káj kau...
Végre összeraksz egy keményebb falkát erre ott biciklizik a sok fax turista a medvék között a ....hát eszembe nem jutna azon a videken maszkalni
Válasz Sk Laci #1415. hozzászólásáraHa gondolod megkérdezem a tulajtól lesz e neki kölyök.
A Szlovák határ közeléből hozták nekem. Egyszer beszélünk róla.
Válasz $HMP$ #1417. hozzászólásáraVan nekem még a komondor mellé a fehér puli és 2 fekete mudi.
A mudi meg a puli azok veszélyesek éjjel nappal.
Zokszó nélkül megharapnak bárkit.
Volt is már karanténba a kutya.
De oltások rendben vannak mindig.
Mondom is aki arra jár hogy ezek nem díszkutyák.
Na meg nem kell sétálni az én legelőmön,szerintem magánterület.
Válasz Sk Laci #1415. hozzászólásáraBejárnak a ciganygyerekek lopni azokat kell kikímélnie?

Vlm jo kis pásztorkutya koll mellé meg egy ébresztő jó kicsi
Egy kutya nem kutya
Válasz Sk Laci #1413. hozzászólásáraÜdv Laci!

Ha igazi házőrzőt akarsz vegyél 10 libát, attól nem megy be senki és a füvet is lenyírja. Csak zajosak, mint a gyöngyös. Apósomnak azok voltak.
Amikor megunod megsütöd őket, vagy finom levest csinálsz belőlük.
Válasz csabahegeszt #1411. hozzászólásáraKomondort és a pulit a bundája miatt nem akarnák, holott a puli fehér színben nagyon bejön nekem.
De ha kivinném magammal határnézésre, akkor a bógáncsokat szehetném belőlük egész héten
Válasz rtamas1976 #1408. hozzászólásáraNagyon szép kutya
Válasz Ohaza63 #1410. hozzászólásáraCsivava szóba se jöhet. Idegbajra nincsen szükségem.
Amit írtál, egyet értek.
Válasz csabahegeszt #1411. hozzászólásáraKangalok nekem is tetszenek, főleg abban a színben mint neked van a képen.
De élőben még nem láttam. Szlovákiában kangal ritkaságnak számít.
Túlhízás:...... nekem a német juhász és a rotwajler 60+ kg volt,
A pitbul meg 52-55 között mozgott a súlya /állatorvos mindig mérte/. Viszont a pitbulon egy csepp zsír se volt. Csupa izom volt az egész kutya 50 kg felett.
Régebben a 90 években volt még két "utcakeverékem", azok is jók voltak természetileg, viszont kissebb-kissebb közepes méretüek voltak. A házat jobban őrizték, mint a fajkutyák. Legkissebb zajra beindultak, ugattak, tépték a kapu kilincsét. Ezeknek hiába mondtam akár mit, nem fogadtak szót, esetleg nagy ritkán.
Válasz Sk Laci #1392. hozzászólásáraSzia Laci

Nekem a tanyán komondor van,itthon pedig kangal.
Ezek ha gyerek velük van soha nem fordulna ellene.
Most is olyanok mint ha kölykök lennének.
Kangalt bátran ajánlom.
Igaz az enyém itthon el van hízva.
Válasz Sk Laci #1395. hozzászólásáraÜdv Laci!
Csivavát ne vegyél, mert az mindenkit megakar enni.
A nejemnek az van, mindig attól féltem, ha kiszaladnak a szomszéd németjuhászai az utcára és a kis görcs kiugrik az ablakon (mindig az ablakbók néz ki) lefojtja őket. Önző dögök.
Nekem mindig hosszú szőrű ónémetjuhászom volt 45-50 kg között, még annak is nekiment.
A nagy meg maflán hagyta, nagyon jó természetűek voltak.
Sajnos a nagytestű kutyák nem élnek sokáig, főleg ha valami szuper pedigrés állatot veszel aranyáron. A barátom 4-5 évente temeti a dobermanjait. A roti sem sokkal jobb
A németjuhász is max 10-12 év, pedig nálunk mindegyik szobakutya volt.
Az enyémeket is egészen Hitler Blondijáig lehetett visszavezetni, de az egyik cukros volt, inzulinnal oltottam, a másiknak petefészek és egyéb gyulladásai, a harmadik epilepsziás , szóval túltenyészett már szinte mind.
Nekem már több nem lesz, mert nagyon az ember szívéhez nőnek.
Valami nagytestű "téglagyári megálló" kell, valamilyen korcs, mert azok védettek a túltenyésztéstől és a betegségektől. Ott még működik a természetes kiválasztódás.
A szomszédomnak ilyen korcs volt, 22 évesen ment el, 5 autó ütötte el, minden kocsiban 500-800.000 Ft os kár , de a kutyának kutyabaja.
Válasz rtamas1976 #1408. hozzászólásáraNemkellett kulcsrazárni a kaput!

Válasz rtamas1976 #1407. hozzászólására
Ígynézett ki!
Válasz rtamas1976 #1405. hozzászólásáraGereblyével!!!