Gázolaj árak 621 Ft Benzin árak 608 Ft EUR 408.83 Ft USD 385.8 Ft CHF 437.06 Ft GBP 489.24 Ft

Fórum

A "Nemzeti vidékstratégia 2020" munkaanyaga

Létrehozta: Radocz , 2011-02-24 12:40:33

Kedvencekhez Segítség

74 hozzászólás
#24 Radocz
2011-10-05 12:26:32

Válasz #22. hozzászólásra

http://ide-ide.hu/forum/viewtopic.php?t=881

Van egy belső fórum is, amit csak bejelentkezés után lehet olvasni is.

Annak címe a Gazda-ságok-on belül Propolisz címen érhető el.

smile cowboy

#23 Radocz
2011-10-05 12:01:35

Válasz #21. hozzászólásra

Kérdések javaslatok, vélemények.smile cowboy

http://ide-ide.hu/forum/viewtopic.php?p=12101#12101

A fenti linken van vastagon kijelölt rész a szövegben. (itt nem tudok ilyet).

Fazekas Miniszter Úr részére!

Az OMÉK-on részt vettem 3 tanácskozáson.

Ennek röviden az a lényege, hogy nem hallgatják meg a véleményünket.

1. Szaktanácsadók részére.

Három új információt hallottam. Ez egy hét múlva már nem lett volna új. Amit a hozzászólók elmondhattak volna az mind új és hasznos lehetett volna számomra. Sajnos erre nem kaptunk lehetőséget.

2. Dr. Ángyán Államtitkár Úr előadása szintén tartalmazott egy új információt.

Itt már közel harminc percet kapott a hallgatóság vélemény nyilvánításra és kérdések feltevésére. A válaszok szokás szerint hosszúak voltak és nem tartalmazták a konkrétumokat.

Egymásnak ellentmondó kijelentések hangzanak, hangzottak el..

Versenyképes agrárium. Ez a hagyományos nagyapáink által ismert úton szerintem nem lehetséges.

Méretgazdaságosság: Minél kisebb, annál gazdaságtalanabb. Azért még van olyan, aki nem számol és megéri neki az állattartás. (A meglevő épületek amortizációját a saját munkáját és a takarmány egy részét kaszálva begyűjti).

Nyitott kormányzás: Voltam Hajdúböszörményben, Püspökladányban, stb. sehol nem adtak elegendő időt, hogy elmondhassák a véleményüket javaslatukat az ott megjelentek.
Az előző FVM vezetés legalább úgy tett, mintha meghallgatna bennünket. Ezzel szemben Önöknek indul a vonatuk. Figyelve egy-egy parlamenti közvetítést: Elmondja az illető, hogy fog lenni, hogy szeretné és már nem akarja hallani mások véleményét. Ez lenne a nyitott kormányzás, beszélgetés?

Maximálják a támogatás összegét. Egy cégből csinál több kisebbet és már ki is van játszva az új törvény. Ráadásul ez diszkriminatív.

Demográfiai földprogram. A fiatal gazdáknak „csak” 10 százalékot akarnak adni?
Itt sem igazodik a beszéd a valósághoz.

3. OMÉK Szombat 10 óra sertés ágazat.

Kósa Úr tájékoztatója miatt mentem el, de sajnos nélkülözni kellett.

” A kormány sertéságazati stratégiájának alapja az állomány megduplázása: ennek első lépése az, hogy egy-két éven belül akár 800 ezer-1 millió sertéssel is nőhet a belföldi állomány, ha megvalósul a miniszterelnök által a közelmúltban javasolt "egy koca egy porta" program.

Erről beszélt az MTI-nek Németh Antal, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elnöke szerdán Budapesten. A szakember közölte: a háztáji, a családi és a kisgazdaságokban történő sertéstartási és hízlalási programban a VHT sajátos eszközeivel kíván közreműködni. Ennek jegyében készítette el azt a csaknem 100 oldalas szakmai kiadványt, amelyet az érdeklődők az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK) ismerhetnek meg. A kiadvány szakmai segítséget kíván adni mindazoknak, akik a programban részt kívánnak venni.

Németh Antal szerint reális az a cél, hogy a következő egy-két évben a jelenlegi mintegy 220 ezer belföldi koca létszáma mintegy 50 ezerrel nőjön a kisgazdaságokban. E növekmény a sertésszámban mintegy 1 millió darabos többletet jelentene. A VHT elnöke ugyanakkor megjegyezte, hogy a programot csak intenzív kormányzati támogatással lehet megvalósítani.”

Sákán illetve Gráf idején is erősen volt benne állami támogatás. Most ismét lesz, de azt sem mi fogjuk megkapni. Olyan rendszert kellene bevezetni, ahol a leadott sertés után kapjuk meg a támogatást. Mindegy hol hizlalták, és jár. Nem pályázni kell, hanem adják.

Aki hagyományos körülmények között nagy súlyú sertést tart, az másik kereskedelmi csatornán értékesítse. Mert ugye ennek az előállítási költsége sokkal több, mint a nagyüzemi körülmények között nevelt sertés önköltsége. És a minősége is más.

4. Általános vélemény, kérdés, stb.

A jelenlegi VM vezetés nem hallgatja meg a gazdák véleményét, javaslatát, kérdéseinkre a választ kerülik.

Nyúlunk a munkáért program. Ezt a programot, sokan bosszús emlékkel fogják abbahagyni. Rosszul kezdtek hozzá. (Ötödikes volt a nagy fiam, amikor kapott két nyuszit ajándékba. Azóta tartunk nyulat. Haszon, munkabér az nincs rajta, de legalább van miért felkelni reggelente. Én ezt megtehetem, de akik elkezdték …)

„a 4 829 000 hektáros bázisterületet alapul véve – egy hektárra 58 073,39 forintos elméleti kifizetés jutna. A termelők azonban 5 009 300 hektárra nyújtottak be”

Megnőtt a területalapú támogatás igényelt területe.

Ki mikor és hol rontotta el, az igénylést. A szocializmus idején nem tudtuk mennyi a szántó és legelő terület Magyarországon?

Hallottam Jakab Istvántól az elképzeléseket. Ez szimpatikus számomra, de milyen kézzel fogható úton akarják az elképzeléseket megvalósítani?

Tetszett a Gazdakör által indított bolthálózat is. Azzal most mi a helyzet?

Az állatok kihelyezéséről kapásból megállapítottuk, hogy „halva” született ötlet. Ami malacot Varga Mihály volt Pénzügyminiszter átadott, az szintén nem járható út.

Hogy mi járható? Talán szóban, vagy egy más alkalommal.

Ha lehetne bővebben ezekről.

Gazdabolt hálózat?
Agrárkamara?
Szaktanácsadás?
„Szeremley Béla” szövetkezeti mozgalmát követi a többi. Miért is?
Kabai cukorgyár bezárását előre miért nem kritizálták, és mi lesz a folytatás?
A juh-ra ígértek állatjóléti támogatást. Ez mikorra várható?
Valamikor régen volt itt egy HNP tájékoztatás. Szilágyi Gábor úr részvételével. Ott elhangzott a szerződések felülvizsgálata, megszüntetése újra elosztása. Ezzel mi a helyzet jelenleg?

Lesz-e október 15 után SAPS előleg. Ez 2008-ben 80% volt, az elmúlt évben 50, most úgy tűnik nem lesz, ez a likviditás miatt nagy baj.

Valóban csökken-e jövőre a tej TOP-UP, és mennyivel?

Nemzeti kiegészítő támogatás 2012-ben adható utoljára. Tervezik-e beváltani a választási ígéretet, hogy újra adnak szántóföldi kiegészítést, (én azt hallottam, hogy nem), de akkor miért ígérték?

2013-ban lejár az összes állattenyésztési nemzeti támogatási lehetőség, elkezdték-e kidolgozni az újakat? Állatjóléti sertés- baromfi, hullamegsemmisítés, gyógyszer, tenyésztő szervezeti támogatások stb.
Miért nem adott a kormány a fagykárra külön támogatást (a hitel nem megoldás) 2007-ben ez 5 milliárd forint volt?

Balmazújváros, 2011-10-05

Radócz István
őstermelő

smile cowboy

Nincs profilkép
#22 Nagy Fernc
2011-10-04 20:37:36

Tisztelt Radocz, a diploma munka ,illetve a most induló pályázat iránt szeretnék érdeklődni,mikor hol indul,valami értesítést kérnék róla,köszönöm,remélem egyben sikerült hazaérni.?

#21 Radocz
2011-10-04 15:17:23

Vagy inkább IDE kellett volna?

Minden úgy kezdődött, hogy a VHT meghívott egy párónkat ebédelni. Leginkább Kósa Úr előadására lettem volna vevő, de Ő nem volt ott.

Mezőgazdasági Fórum Balmazújvároson. Fazekas Miniszter is itt lesz.!?

http://www.balmazujvaros.hu/programok.html?view=636

Kérdezni holnap délig lehet a meghívón szereplő email címen.

smile cowboy

Nincs profilkép
#20 ano
2011-09-18 21:19:08

Válasz #19. hozzászólásra

egyszer ezt már megbeszéltük, ami a 100 oldalas f.szságokat illeti
én csak azt mondom, hogy nem azt kell nézni, amit mond, hanem amit tesz.
mondja, hogy minden portára egy koca, az állami földeket meg megint "portfólióban", csomagban, a nagy tőkés gazdaságoknak tolják oda. ezt meg teszi.
nesze neked vidékstratégia, meg minden más.
az csak a beszéd, a duma, azt nem kell figyelni!

#19 Radocz
2011-09-18 03:04:24

Vagy inkább IDE?

A kormány sertéságazati stratégiájának alapja az állomány megduplázása: ennek első lépése az, hogy egy-két éven belül akár 800 ezer-1 millió sertéssel is nőhet a belföldi állomány, ha megvalósul a miniszterelnök által a közelmúltban javasolt "egy koca egy porta" program.

Erről beszélt az MTI-nek Németh Antal, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elnöke szerdán Budapesten. A szakember közölte: a háztáji, a családi és a kisgazdaságokban történő sertéstartási és hízlalási programban a VHT sajátos eszközeivel kíván közreműködni. Ennek jegyében készítette el azt a csaknem 100 oldalas szakmai kiadványt, amelyet az érdeklődők az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK) ismerhetnek meg. A kiadvány szakmai segítséget kíván adni mindazoknak, akik a programban részt kívánnak venni.

Németh Antal szerint reális az a cél, hogy a következő egy-két évben a jelenlegi mintegy 220 ezer belföldi koca létszáma mintegy 50 ezerrel nőjön a kisgazdaságokban. E növekmény a sertésszámban mintegy 1 millió darabos többletet jelentene. A VHT elnöke ugyanakkor megjegyezte, hogy a programot csak intenzív kormányzati támogatással lehet megvalósítani.

Menczel Lászlóné, a VHT titkára hozzátette, hogy a magyar áru piaci versenyképessége érdekében elengedhetetlenül szükséges az áfa csökkentése, mivel a magyar áru a 25 százalékos áfa-tartalom miatt átlagban mintegy 15 százalékkal drágább mint a versenytársaké. Megjegyezte, hogy az áfa-csökkentés növelné az áfa-körbe tartozó árualapot, így fehérítve a sertésszektort. Ennek nyomán pedig a nagyobb adóalap ellentételezné a kieső bevétel mértékét. A VHT vezető szakemberei jelezték, hogy javaslataik egy részét már eljuttatták a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes államtitkárságára.

smile cowboy

Kedves V.....!

Minden alól ki lehet bújni.
Még az asszony alól is.

Mintha a fogyasztás növelése lett volna a cél.

Azt meg leginkább az árak csökkentése eredményezné. Vagy tévedek?

"Tévedni emberi dolog."
smile cowboy

#18 Radocz
2011-04-14 00:05:46

Ez a legfrissebb:

http://www.agromonitor.hu/files/nvs_koncepcioi_tezisek_vitaanyag_20110408.pdf

smile cowboy

Nincs profilkép
#17 ano
2011-02-26 17:27:01

Válasz #16. hozzászólásra

szerinted ez az ország miről szól?

Nincs profilkép
#16 Fecsusz
2011-02-26 16:38:33

Nem vagyok elszállva, de jó volt hallgatni Árgyán államtitkár Úr beszédét. Az állami termőföldek bérbeadásából ha lesz is valami, ki lesz rá jogosult? Vajon majd ebből is azok részesülnek akiknek semmi köze a mezőgazdasághoz, mint a Fiatal gazdák támogatásánál? Arra meg rossz rágondolni, hogy mi lenne, ha a 10 gyerekes ’c’-ket kitennék vidékre „garázdálkodni”. Ezt a szakirányú végzettség feltételével ki lehetne küszöbölni. Jó lenne ha az a fiatal gazda is kapna akinek már van, de kevés ahhoz, hogy megéljen belőle.

#15 Czanik Sanyi
2011-02-26 09:14:38

Válasz #12. hozzászólásra

Szóval van egy közös ismerősünk...,smile biggrinegyszer kétszer beszéltem már vele, gazda gyűlésen.smile rolleyes

Nincs profilkép
#14 JD 4630
2011-02-25 15:59:51

Válasz #12. hozzászólásra

Én a Budait ismerem, Ő is nagyon korrekt, de most rendesen félreállították ezzel az elszámoltatósdival(Jakabból meg házelnök lett, olyan érzésem van mintha a fidesz azt játszaná a magosszal, mint a kisgazdákkal annakidején).

Nincs profilkép
#13 JD 4630
2011-02-25 15:54:59

Válasz #11. hozzászólásra

Dani tényleg jól látja a dolgokat és aki ismeri tudja, nem megvásárolható, de Z. Gyula is jol nyomja, igaz nem a parlament a természetes közege és ez látszik is néha.

#12 Radocz
2011-02-25 14:08:55

Ha el tudnám olvasni, hogy mi a véleményed az jó lenne
Úgy is jó, ha valakivel begépelteted.

Mivel a Jakab István Úrral ingyen tudok telefonálni és meg beszélem vele asz itt kialakult közös véleményünket, valmint írásban is átadom neki. Mert akkor dumálhastunk hogy mi előre megmondtuk.

Mi itt tudjuk azt, hogy a gyerekek az anyatejjel szívják magukba a jót.

Ezt segítsetek eljuttatni a V. Gáborhoz.
Példát is tudok neki bemutatni.

#11 drenthe evo
2011-02-25 14:05:09

Válasz #10. hozzászólásra

Z . Kárpát Dániel és Volner is nagyon komoly felszólalásokat hajt végre , kedvenceim...

A fidesznek , nincsenek ilyen emberei , csak eladott lelkű kutyák !

Nincs profilkép
#10 JD 4630
2011-02-25 09:56:32

Válasz #9. hozzászólásra

dettó ez a véleményem
smile thumbupcool

Nincs profilkép
#9 ano
2011-02-25 09:46:46

Válasz #8. hozzászólásra

a linket köszöntem meg.

valaki elolvasta már?
úgy vagyok vele, mint ember a zsiráffal, szép meg jó, de otthonra nem kéne, szóval szép meg jó ez a 173 oldal, de a semmitmondó szófosás csak arra alkalmas, hogy elfedje a tartalmatlanságot.
(a birtokpolitikai részbe beleolvastam, bakker, amióta világ a világ, azóta ezt kiabálja mindenki, de történt valami az ügyben???? ne az álmokat tessék leírogatni, annak már rég lejárt az ideje, a konkrét jogszabályokat, az eljárásrendet, azokat tessék publikálni.)

#6 Czanik Sanyi
2011-02-24 18:23:55

Válasz #4. hozzászólásra

Erre gondoltál?smile confused[link1]

#4 Radocz
2011-02-24 18:18:46

Válasz #2. hozzászólásra

Hol találom az emiled?
Nekem van egy word anyagom

Ha kizárnak miattad, akkor ....

http://www.agromonitor.hu/files/videkfejlesztesi_miniszterium.doc

#3 Radocz
2011-02-24 16:25:21

Írdd be a gugolba a keresett szót
"Nemzeti vidékstratégia 2020" munkaanyaga

sok oldalt hoz fel.
Az agromonitoron tegnap még fent volt.

Nincs profilkép
#2 ano
2011-02-24 16:06:41

Válasz #1. hozzászólásra

bakkker, ezt teljesen kigyomlálták a netről, mér nem tudom sehonnan letölteni?
nincs meg neked az iromány, nem tudod emilben átküldeni?

#1 Radocz
2011-02-24 12:40:33

A "Nemzeti vidékstratégia 2020" munkaanyaga

Segítsünk nekik, hogy jobb legyen nekünk!
smile cowboy

http://www.umvp.eu/?q=nemzeti-videkstrategia-2020-a-xxi-szazadi-videki-magyarorszagert-es-a-fenntarthato-agrarjovoert

Talán majd működni fog.

smile cowboy

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Sajtóközlemény
Milyen támogatásokra számíthat a juhágazat?
Milyen támogatásokra számíthat a juhágazat?
Jövőre emelkedik az anyajuhtartás támogatására fordítható összeg.
Sajtóközlemény
Melyik magyar agrárterméket tudjuk eladni az Egyesült Királyságban?
Melyik magyar agrárterméket tudjuk eladni az Egyesült Királyságban?
Nagy István agrárminiszter Londonban tárgyalt.
Szüretelő kád, csille, konténer
Szüretelő kád, csille, konténer

999.000 Ft

Húsos láda,  sózó kád,  pácoló edény 90 l
Húsos láda, sózó kád, pácoló edény 90 l

15.750 Ft

Rackajuh anyák,  törpekecskék
Rackajuh anyák, törpekecskék

8.000 Ft

Tume Nova Kombi 3000+ Cultipack
Tume Nova Kombi 3000+ Cultipack

9.100.000 Ft