Hirdetés
Fórum
- Agrártámogatások kifizetése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Gyomfésű vagy küllős kapa?? új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Öntözés új
- Zetor traktorok új
- Glifozát új
Cikkajánló
Hirdetés
![A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9127/cikk_79127/napraforgo--------_fill_540x300_0.jpg)
1579 hozzászólás
Válasz #329. hozzászólásra
Hát igen,éngem sem tölt el örömmel,egy hekiért 20ezret adni,csak a motiváciora azt értem,hogy volt mikor azt mérlegeltem,hogy bérbe érdemeslevágatni a gabonát,vagy sokat várakozok majd az idegorvosnál. Aztán összeállt a gép. 4Liter,egy óra fogyasztás,nálunk az európa sürü búzát 3óra alatt vágott. Egy hektárt. Mercur,jobban birja,sebességre,meg 60centivel szélesebb. Amúgy,62es kiadás,le a kalappal elötte,amilyen tisztán arat. 5Heki kezdésnek sok! Legyen szerencséd vele,mégegyszer is azt mondom,de nézd át,mert idegölő. Azt nem tudni,hogy milyen helyről származik? Mindet megfőzik,hűtőt nem pucolnak,hőfokmérő nem működik,stb. Nekem minden tartály üritéskor drótkefézni kell a hűtőt,termosztát nélkül is min60fok a viz.ahgygyűjti a pelvát,80ig elmegy aztán ürit,meg tisztit. Variátorszijnál,hidraulikus résznél a tartó tengelyt a ferdefelhordó felöl,előszeretetel letörte. Kiköszörülve,körbehegesztve birja. Motorrol ami 4ékszij hajtja az egészet,nagy teheléskor ledobja,ha nix faszn párhuzamban a motor,meg a feszitő,meg az a basztt nagy szijtárcsa.. Sürü gabonában az asztalhajtásleáll,ha nincs maszekba dupla rugóval a kar előfeszitve. Dob alatt,jól nézd át,van egy vászon,gondolom,mint a többi kombájnban,nem tudom,mi a hivatalos neve,az zárja le,hogy a mag ne hulljon a földre. Azt az egér szét szokja rágni,ha ősszel nincs méreg a gépbe rakva. Meghát a láncok..... mint irtam,szarok. Patentszemeket akár mivel biztositottam,kiszedi a szalma meg a gabona. Bicikliküllőt hajtottam bele,az birja. Drót,sasszeg,bármilyen kemény nem nyert. Tanknál a két hosszú ékszij,csak akkor viseli el,a sok tekergetést,ha hülyére van feszitve. Nem csapágy kimélő,de tul sok tekergetéssel alkották meg. Tankban a szivócső eldugul,egy milire van az aljátol,egy szürőbe van bedugva. Kicsi kosz,azt megáll. Ferdére vágtam a csövet,igy ok. Meg tank mosás. De a kosz belemegy idővel. Másoknak nincs egyéb élménye a géppel kapcsolatban?
Válasz #326. hozzászólásra
De akinek van még véleménye csak bátran.
Hát ami igaz az igaz úgy átnézem mert mindenhova be nézek ahol el van dugva zsírzó gomb azt is észrevegyem. Mondjuk én tudom mi motivál az, hogy ne legyek rá szorulva a bérmunkáztatásra. Nem sok föld van, de hátha egyszer több lessz. Mondjuk Idő arra van amire akarjuk!!
Válasz #326. hozzászólásra
De akinek van még véleménye csak bátran.
Hát ami igaz az igaz úgy átnézem mert mindenhova be nézek ahol el van dugva zsírzó gomb azt is észrevegyem. Mondjuk én tudom mi motivál az, hogy ne legyek rá szorulva a bérmunkáztatásra. Nem sok föld van, de hátha egyszer több lessz. Mondjuk Idő arra van amire akarjuk!!
Válasz #318. hozzászólásra
az isuzu motor a corsából való,ha opel lenne már régen beszart volna.
Válasz #325. hozzászólásra
Bocs hogy beleszólok, de szerintem meg aratás előtt nézd át, mert sok kellemetlenségtől kímelheted meg magad. Persze, csak öt hektárt kell vágni, de annál rosszabb nincs, mikor fél óránként meg kell állni vmi apró szarság miatt.
Nem tudom mennyire érsz rá, de itt a tél, hétvégente, csak egy két dolgot nézel át rajta, aratásig akkor is a végére érsz.
Kösz a sok választ!!
de megoldom.Végül is akkor egy 50-es motor jó bele. Mert arra gondoltam szereznék egy 80-as motort azt bele az 50-es trakiba annak a motorját meg ebbe.
Azért lenne jó le vágni hiba mentessen utána rá érek pontosan átnézni
(Claastra):Köszi egy hasznos prospektus!
Csak a német tudásom nem nagy
Lali86:Köszi a videót!
Richard.:Köszi ezt a kimerítő választ van az idén 5ha árpa amit le kéne vele vágni.Szerintem ez nem sok amit remélem ki is bír!! Ezen a motor felújításon essek át.A többivel remélem szerencsém lesz.
Válasz #304. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Claas europa rokonomnak volt,2méteres asztallal,ugyan az a motor van bent,mint az enyémben a Claas Merkurban. Csak ez 260as asztallal van,meg 4ládás. Motor állitólag,merci,70lovas. Europa ha sok,meg sürü,vagy esetleg füves gabont kap,hajlamos a macira,de a motor észre sem veszi. Szerintem az 50 es motor elég bele. Európa,kb. 2000Retpörög,sajna fordulatmérö nincs rajt. A Mercur,talán 1200körül van. Más az áttétele,elég ez a fordulat neki. Sajna nix időm pötyögni,de mielött a motorral foglalkoznál,nézd meg az elsőkerék véglehajtást,2europa,meg az én mercurom is azzal gyengélkedett. Nagy,kb. 700As átmérőjü,belső fogazásu öntvényen van a felni,amit a féltengely hajt egy kb80as kisfogaskerékkel. Amit a földművesek soha nem zsiroztak és aratáskor lefogazódott. Huzatni sem lehet,mert széttöri, az öntvényt,ha a féltengely fogaskerekét nem szeded le. Sajna zsirkell bele valami vastag grafitos a tuti,amit rendszerint kinyom belőle,tehát ha naponta nem kinálták meg zsirral,40év kivégzi. Futkoztam miatta a méhtelepre,addig eljutottam,hogy egy tartalékom is lett. Ha szerencsédvan kapott zsirt. Aztán még a dob alatt a rostát is el lehet rohasztani 3év szabad ég alatt tárolással. Szalmarázók középen megrogynak,szétesnek,ha nincs megerősitve. Az összes felhordólánc,szétkopva,kanalak meglazulva,időnként bedob egyet a dobba a kalászhordórol. Ezt is ujra javitani,vagy ujt bele. 2Év alatt összeálltak. Vizszivattyút nem találtam,amit ajánlottak,90ezer lett volna tavalyelött. Egy közdarab,meg zsuk vizsszivattyú,egy jó esztergályos,aztán ez is új. Hát,ha biztosra mész,nagy fába vágtad a fejszédet. Remélem szerencséd lesz és ezt a sok,meg még le nem irt tortúrát megúszod! Könyvet lehetne irni róla,hogy még mi meg nem szopatott. Visszagondolva,nem is értem,hogy mi motivált.
Zetor motor?
Válasz #321. hozzászólásra
http://www.claas-group.com/blueprint/servlet/blob/153552/b0aeee3a0f3b1c3fcc37426da98d2492/prospekt-europa-data.pdf
Válasz #319. hozzászólásra
Prospektus
Válasz #319. hozzászólásra
Válasz #316. hozzászólásra Az autómotorok magasfordulatú kevés nyomatékkal rendelkező motorok,a kombájnba ép lassúfordulat és magas nyomaték kell,a gyári motorja perkins d 4.270 ,270 köbinches 1500 fordulaton 45 lovat tud ehez hasonlót kellene nézned
Válasz #316. hozzászólásra
Sziasztok!
Olvastam a problémát, és én korábban láttam már a neten ilyen átalakítottat. Columbusból többfélét is találni peugeot, citroen dízel autómotorokkal. Tudom, hogy nem Europa, de gondoltam ha már így kéred, hát nem tartom magamba a gondolatot. Itt egy magyar úriember videoja egy 1,5 D Opel corsa motoros columbusról, lehet még a kapcsolatot is fel tudod vele venni:
Válasz #313. hozzászólásra
A 80-as MTZ azért jó 400al többet forog, szerintem az már biztosan jó lenne.
Akkor ehhez az ujj megoldáshoz mit szoltok (autó motor)?Senki ne tartsa magába a gondolatát!!! Minden véleményre kíváncsi vagyok. Vagy netán már valaki csinált már ilyet????? Vagy ti mit csinálnátok???
Válasz #314. hozzászólásra
Köszi a választ!
Válasz #312. hozzászólásra
csak azért gondoltam a golfmotort mert a claasokban eleinte 4 hengeres benzines illetve később dizel motort tetek bele szerintem könnyeb mint az mtz motor felfügesztést se kellene nagy átalakítani mtz -nél segéd váz plusz súly
Válasz #312. hozzászólásra
De ez Perkins Kb 70-LE.Ami benne volt.Most csak kérdezem MTZ80-as többet pörög,ahhoz mit mondotok?Bocs,hogy sok a kérdésem de nem szeretném mostanában a motor problémával foglalkozni.
Válasz #311. hozzászólásra![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
Gondolod elbírná?Már mint erőre.
PL Renault 19D Mert ilyen autóm van és tetszik ez a motor?
Válasz #310. hozzászólásra
miért nem próbálod meg a személy golf1,6 nagyobb személy autó motórját nagy fordulattartományban pőrőknek
Válasz #307. hozzászólásra
Az a baj,hogy ennek a felújítása szerintem egy MTZ ára Azt nem szeretnék annyit költeni.
Bocs Perkins
Miért a Perins?
Válasz #306. hozzászólásra
Szerintem igen. Az 50es csúcson tud 1800at.
Válasz #305. hozzászólásra
Miért a Perkins többet forog?
Válasz #304. hozzászólásra
Kérdés a motorfordulat elég lesz e?
Nehogy a dobnak, rostának kevés legyen a fordulat.
Válasz #303. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Class Europába Szerintetek MTZ50-es motort bele teszem el viszi?Sajnos ezt ami benne van cserére érett.
Üdv!!
Ha motor cserére kerül a sor, van valakinek méret rajz; képek a cseréröl? Vagy mire kell odafigyelni?
Válasz #301. hozzászólásra
Claas Mercator 100LE motor 3-3,6 asztal ezeket ajánlom.Kb annyit tud mint a 514-es...
Válasz #290. hozzászólásra
Milyen kombájnokat tudsz eladót? Engem érdekelne egy 2,7-3m vágúasztalú ha van.
Válasz #299. hozzászólásra talán a perkins alkudható,a kubota fix,hűtőagregátban volt
Válasz #298. hozzászólásra
Ezek irány árak??
Válasz #297. hozzászólásra 200e ft kubota 1505,vagy 150eft 3hengeres bolgár perkins(én is a kombájnba szántam)
Válasz #296. hozzászólásra
Üdv!
Nekem inkább jó motort szerezz olcsón!!!
Válasz #293. hozzászólásra
hívj fel,és elmondom,minden évben összehozok valami veteránt,de most nincs időm rá
,
Válasz #291. hozzászólásra
Nézz rá a motorra,ha volt már szétszedve akkor hengerfejtömítéssel próbálkoztak már,hol vetted mert innen 1 éve eladtak egy ilyen tünetekkel rendelkező gépet
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Én is jeletkeznék rá, ha ennyi és használható a többi része
Hali! Ha nem vagyok indiszkrét, mégis milyen típust vesztegetnek motor nélkül 120e HUF-ért?
Válasz #289. hozzászólásra
mert,ha nem akkor tényleg motor csere lesz.
Remélem csak tömítés hiba lesz
Válasz #290. hozzászólásra![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Hát nem nyugtattál meg!!
Válasz #288. hozzászólásra
a blokk repedt el a két hüvely között ,tipushiba,itt 3-4 ilyen masina is áll ,most kínáltak 120e ft-ért egy motorhibás kombínót
Válasz #288. hozzászólásra
Perkins márkaképviselettől lehet alkatrészt, el is postázzák, nekem is úgy volt.... Na igen jó esetben tiéden van már motorszám, és abból meg tudod milyen motor. Itt le van írva.
Lehet,hogy csak hengerfejtömítést kell cserélned, lehet, hogy csak azért folyik a víz az olajba.
Üdv haza került![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
Bele folyik a víz az olajba
Perkins motorhoz hol lehet kapni alkatrészt?
És honnan tudom,hogy mekkora motor van benne?Mert adat táblát nem találok rajta vagy nem jó helyen keresem?Számítottam motor hibára de ez lehet kicsit több mint amire gondoltam
Válasz #280. hozzászólásra
Nekem csak 5 ha gabona van minden évben.
A claasokhoz lehet kapni kopóalkatrészeket. Szíj, csapágy van hozzá.
Válasz #285. hozzászólásra
Majd jövő hétvége fele már meg látjuk
Hát ez csak egy Claas Europa lesz,ha hazakerül
Válasz #283. hozzászólásra
Ja ez egy Claas Matador standard volt.
Válasz #283. hozzászólásra
Már nincs meg, mert nagyobb lett helyette. De eléggé kiismertem, mert több (kb.10év) állás után helyeztük újra üzembe, aztán akkor volt mit javítani.
Válasz #282. hozzászólásra
Köszi!
Neked is ilyen van?Vagy valami hasonló?
Válasz #274. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Én annyit tudok mondani, hogy a Claas-hoz kapsz minden alkatrészt, ami kell. A Perkins motorhoz is lehet mindent kapni és nem is annyira drágán.Nyilván drágább mint az Mtz motorhoz, de Perkins százszorta jobb is és megbízhatóbb.
Válasz #278. hozzászólásra
Akkor tudok biztos kérdéseket feltenni képekkel.Amúgy a motor jó lehet mert indul nagyon könnyen kartel gáz nincs.
Üdv
Pontos választ nem tudok adni egyenlőre.
Szerdán hazakerül hát ugye akkor biztos mikor már itt van!