Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak652 FtBenzin árak637 FtEUR407.83 FtUSD391.39 FtCHF431.41 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1453. hozzászólásra Szia! Hasonló (vagy ugyan olyan ) gépet láttam az apródon is meghirdetve, csak ott 140 ezer az ára:
http://aprod.hu/hirdetes/agaprito-agdaralo-gallyaprito-szecskazo-aprito-faaprito-ID1s9XD.html
Válasz #1448. hozzászólásra Ha meg nézed a videót ott kivan írva
De nevében is benne van.Csak nem tudom,hogy csinál-e még ilyen olcsón
De majd erre jár meg mondja.
Válasz #1442. hozzászólásra Tubyca
Az lenne a kérdésem,hogy kell kiszámolni a tengely távolságot.Azt tudom,hogy (m×z)Z az a fog szám M a modul.De a modul mennyi?
Köszi előre is! Maszekzs.
Válasz #1441. hozzászólásra Szia Bácsi! Pedig a másik fórumon elvileg felvettétek a kapcsolatot, de ezek szerint mégsem egyeztetek meg. Ha ott megvetted volna a késnek valót 3 ezerért, akkor most nem lenne kénytelen kettőért kínálni. (Lehet, hogy még ez az ár sem felel meg Neked?)
Ha valakit érdekel van pár ágaprító késnek való anyagom. A kések anyaga Hardox aki ismeri tudja, hogy rettentő kopásálló de mégsem rideg. Ára 2000 ft/db ha valakit esetleg érdekel írjon.
Válasz #1435. hozzászólásra Üdv! Az én gépemen is egy 2,2 kw-os, 3 fázisú, 2.880/perc fordulatú motor van. Bár "csak" kb 4 cm-s aprítottam vele eddig, de meg se kottyant neki. A késtartó tengelyek fordulatszáma 250/perc, vagyis 11,5 : 1 a fordulata a motoréhoz képest.t. Ennél nagyobb teljesítményű villanymotort szerintem (ha jó az ágaprító vágóegység konstrukciója illetve élesek a kések) felesleges rátenni.
Üdvözlöm a Fórumozókat! A héten megjöttek a megrendelt kések, 1 garnitúra (8 db) nútos késem megmaradt. Ha valakit érdekel, viheti. Mérete: 200 x 100 x 10 mm, núthossz 30 mm, nút szélesség 13 mm, élszög 30 fok, keménység 55-57 HRC. Üdvözlettel: GV.
Ha valakit érdekel van pár ágaprító késnek való anyagom. A kések anyaga Hardox aki ismeri tudja, hogy rettentő kopásálló de mégsem rideg. Ára 3000 ft/db ha valakit esetleg érdekel írjon.
Ha valakit érdekel van pár ágaprító késnek való anyagom. A kések anyaga Hardox aki ismeri tudja, hogy rettentő kopásálló de mégsem rideg. Ára 3000ft/db ha valakit esetleg érdekel írjon.
Válasz #1425. hozzászólásra Hali! Már mindkettőt elvitték, ha érdekel, írj privát e-mailt! Ha rafkós vagy, az árát a "típusszámból" kitalálod!. Üdv: GV.
Válasz #1419. hozzászólásra Bocs,ha meg sértettelek!!!!Vagyunk itt többen aki szeretne egy ilyent.És,ha 2-3-at veszünk akkor azt hittem,hogy van engedmény.De szerintem csinálok egy ilyent (hasonlót) még a fogas kerék fel fogatás nincs meg hogyan csináljam.Amúgy meg van a fogas kerék csapágyak;tengelynek való anyag; meg még 1-2 vas anyag.Már csak a kés hiányzik.Amit eddig úgy néz ki tőled rendelek.Meg még a fogas kerék fel fogatás hiányzik( az ötlet)És egy kis anyagi,előbb vagy utóbb csak meg lesz!!
Válasz #1418. hozzászólásra
Üdv Maszek!
Először is nagyon ügyes az esztergályosom, ami pedig az árát illeti: ha építettél már ilyen gépet, akkor nem nem az a kérdés, hogy lehet-e olcsóbb, hanem az, hogy hogy a csudába lehetett ennyi pénzből kihozni :))
ez igen!!!!én már túl vagyok rajta,de aki most akar nekiállni,azt javaslom,h vegye meg ezt.se olcsóbb se jobb nem lesz a vége a próbálkozásoknak a legtöbb esetben
Tubyca. a kések egy pontban találkoznak,vagy eltolással,h egymásra h
harapjanak kicsit?
nemsokára indul a szezon és mindenki fejvesztve kapkod majd,h legyen apritógépe. ez nem is csoda,hiszen alapanyag szinte korlátlan mennyiségben van és zseniális találmány a 'haszontalan' ágak hasznossá tétlére.
Üdv a Fórumozóknak!
Beérett a nyári munka gyümölcse: rengeteg munka és utánajárás után elkészült 2 db "GV-140 E" jelű kéttengelyes ágdaraboló vágóegységem. Ha valaki kíváncsi a részletekre, e-mail címem nyilvános.
Hasonló vágóegységem kipróbálásáról készült egy kis videó, itt megtekinthető:
http://indavideo.hu/video/Tubyca_galvin_agaprito_proba
mindenképp le kell védeni a motort.ékszíj a legmegfelelőbb.spanolással úgy hangolod,ahogy akarod.ha vastagabbat kap el vagy egy elágazást,megfogja a késeket, ékszíj sikít,de a motor forog tovább.én is benzinmotorral hajtom 8le,de a nyomaték negyedét sem használom ki.3-3.5 cm átmérőig bírja,ez fölött megfogja és sikít az ékszij,de a motor fordulata még csak le sem esik.tehát egy mozdulattal növelhetném a képességét,h vastagabbat tegyek bele,de mivel magam bajlódtam vele rengeteget,mire elkészült,nincs kedvem feszegetni a határokat,1500ft egy ékszij.had csússzon meg ha akar.
ja és a lenditőkerék nagyon hasznos.minél nagyobb annál jobb,nem lehet eltúlozni.
sziasztok: gémes tölled kérdezném, hogy csapágyhoz aképen láthato szorito gyürüt tudsz e csinálni v beszerezni lehet h érdekelne
váll: köszönöm lajosba.
álasz #1409 hozzászólásra
Üdvözlöm a fórumozókat! Továbbra is lehetőségünk van nútos, fésűs vagy furatos ágaprító kések beszerzésére. Nem kell más, csak egy rajz a legyártatni kívánt késekről, és már adom is le a gyártónak a megrendelést. A kések 10 mm vastag edzhető anyagból készülnek, áruk általában 2500.- Ft/db, 30 fokos élszögre marva, 55-57 HRC keménységre edzve. Ha van rá igény, kérem legkésőbb aug. 20-ig jelezni szíveskedjetek ! Üdvözlettel: GV.
2360 hozzászólás
Késes+kalapácsos aprító van valakinek?
Készített már valaki ágaprító kést 61SiCr7 jelű anyagból(rugóacél)?
Válasz #1457. hozzászólásra KÖSZÖNJÜK A HELYREIGAZÍTÁST !
Gratulálok az oldal szerkesztőjének az újításhoz !
Csak azt tudnám, hogy mire volt ez jó? Kapok rá választ?
Nálam sincs
Az én gépem nem mutatja a hozzászólók nickneveit. Más is így van ezzel?
Válasz #1453. hozzászólásra Szia! Hasonló (vagy ugyan olyan ) gépet láttam az apródon is meghirdetve, csak ott 140 ezer az ára:
http://aprod.hu/hirdetes/agaprito-agdaralo-gallyaprito-szecskazo-aprito-faaprito-ID1s9XD.html
Eladásra van hirdetve.
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/Agaprito-Diesel-motoros/20130404-3718273/
Íme
Válasz #1451. hozzászólásra ...azok is így fognak kinézni:
Válasz #1449. hozzászólásra Szia! Köszönöm a reklámot! Október vége-november elejére ismét elkészül 2 db, ugyanezért az árért.
Válasz #1448. hozzászólásra Üdv! 140 ezer az ára. Ha érdekel, e-mail címem publikus. Üdvözlettel: GV.
Válasz #1448. hozzászólásra Ha meg nézed a videót ott kivan írva
De nevében is benne van.Csak nem tudom,hogy csinál-e még ilyen olcsón
De majd erre jár meg mondja.
Válasz #1415. hozzászólásra Jó napot Érdeklődnék menyibe kerülne egy ilyen ágaprító adapter?
Válasz #1446. hozzászólásra
hát a modul az általában meg szokott lenni adva
de holnap szkennelek neked képleteket + egy rajzot amin rajta vannak az adatok
Válasz #1445. hozzászólásra Végül is arra vagyok kíváncsi,hogy kell kiszámolni a modult?
Válasz #1444. hozzászólásra Ez most több esetben váltózó azért nem tudok adatokat írni.
Válasz #1443. hozzászólásra
esetleg ha leírnád részletesen hogy milyen adataid vannak és mire vagy kíváncsi akkor lehet hogy tudok segíteni
Válasz #1442. hozzászólásra Tubyca
Az lenne a kérdésem,hogy kell kiszámolni a tengely távolságot.Azt tudom,hogy (m×z)Z az a fog szám M a modul.De a modul mennyi?
Köszi előre is! Maszekzs.
Válasz #1441. hozzászólásra Szia Bácsi! Pedig a másik fórumon elvileg felvettétek a kapcsolatot, de ezek szerint mégsem egyeztetek meg. Ha ott megvetted volna a késnek valót 3 ezerért, akkor most nem lenne kénytelen kettőért kínálni. (Lehet, hogy még ez az ár sem felel meg Neked?)
Válasz #1440. hozzászólásraTe csak ne beszéld le az árcsökkentésről !!
Ha olcsóbb, az csak jó mindenkinek !! ( ne roncsadmá' a vevői pozícióinkat )
Válasz #1439. hozzászólásra Szia! Mi az oka annak, hogy 1 hét alatt (a 1429 sz. hozzászólásod) elvesztette az értékének az egy harmadát ?
Sziasztok!
Ha valakit érdekel van pár ágaprító késnek való anyagom. A kések anyaga Hardox aki ismeri tudja, hogy rettentő kopásálló de mégsem rideg. Ára 2000 ft/db ha valakit esetleg érdekel írjon.
Válasz #1437. hozzászólásra
A 8 és a 15 kg között elég nagy az eltérés. Szárazon 15 - 17 kg, vagy nyersen ? Vagy a 8 kg az nyárfa, a 15 pedig akác ? Hogy jöhet ki ekkora szórás ?
Válasz #1434. hozzászólásra
Ha csak annyit teszel bele, csak a zsák "kopik".
Nálam a zsák 1x használatos, az aprítékkal együtt megy a kazánba.
Válasz #1435. hozzászólásra Üdv! Az én gépemen is egy 2,2 kw-os, 3 fázisú, 2.880/perc fordulatú motor van. Bár "csak" kb 4 cm-s aprítottam vele eddig, de meg se kottyant neki. A késtartó tengelyek fordulatszáma 250/perc, vagyis 11,5 : 1 a fordulata a motoréhoz képest.t. Ennél nagyobb teljesítményű villanymotort szerintem (ha jó az ágaprító vágóegység konstrukciója illetve élesek a kések) felesleges rátenni.
Az OMÉK-on láttam két kiállítónál is ágdarálót.
A kés másképp forog és 2 KW-os motor is bírja az 5 cm átmérőjű ágat.
Ezt mondja az eladó. Akkor mi itt rossz irányban gondolkodunk, vagy ott sántít valami.
Kipróbálni nem engedték, pedig nagyon érdekelt volna az eredmény.
Válasz #1424. hozzászólásra
"15-17 kg de nem lesz egyszerű kiszedni,"
Nekem kevésbé megtömve: 8 kg. Ez nagyon apróra van darálva.
Üdvözlöm a Fórumozókat! A héten megjöttek a megrendelt kések, 1 garnitúra (8 db) nútos késem megmaradt. Ha valakit érdekel, viheti. Mérete: 200 x 100 x 10 mm, núthossz 30 mm, nút szélesség 13 mm, élszög 30 fok, keménység 55-57 HRC. Üdvözlettel: GV.
itt látható a kép is:
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/4473772/apr%C3%ADt%C3%B3k%C3%A9s.html
Válasz #1429. hozzászólásra
.
nem akarja feltölteni a képet
Sziasztok!
Ha valakit érdekel van pár ágaprító késnek való anyagom. A kések anyaga Hardox aki ismeri tudja, hogy rettentő kopásálló de mégsem rideg. Ára 3000 ft/db ha valakit esetleg érdekel írjon.
Itt egy rajz róla:
Sziasztok!
Ha valakit érdekel van pár ágaprító késnek való anyagom. A kések anyaga Hardox aki ismeri tudja, hogy rettentő kopásálló de mégsem rideg. Ára 3000ft/db ha valakit esetleg érdekel írjon.
Itt egy rajz róla:
Válasz #1426. hozzászólásra
Szia!Ment a mail!
Válasz #1425. hozzászólásra Hali! Már mindkettőt elvitték, ha érdekel, írj privát e-mailt! Ha rafkós vagy, az árát a "típusszámból" kitalálod!. Üdv: GV.
Válasz #1415. hozzászólásra
Helló!Mi lenne az ára?Helyileg merre található?
Válasz #1422. hozzászólásra
15-17 kg de nem lesz egyszerű kiszedni, ha többször is használni akarod.
Válasz #1422. hozzászólásra
Szerintem abból nem tudod kiszedni, mert ....
Én M30-as rekeszból vagy tápos zsákból borogatom a kazánba.
A kazán ajtaja 20X20 cm. Cserépkályha ajtó.
Egy rasser zsákba hány kg apríték fér átlagosan, mire kiszárad ? A zsákok csak egyszer használhatóak, vagy több szezont is kibírnak ?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Válasz #1414. hozzászólásra
"a lenditőkerék nagyon hasznos.minél nagyobb annál jobb,"
Ha így van, akkor miért nem látok egy ágaprítón sem?
Kipróbálom, és majd látom.
Köszönöm szépen.
Válasz #1419. hozzászólásra Bocs,ha meg sértettelek!!!!Vagyunk itt többen aki szeretne egy ilyent.És,ha 2-3-at veszünk akkor azt hittem,hogy van engedmény.De szerintem csinálok egy ilyent (hasonlót) még a fogas kerék fel fogatás nincs meg hogyan csináljam.Amúgy meg van a fogas kerék csapágyak;tengelynek való anyag; meg még 1-2 vas anyag.Már csak a kés hiányzik.Amit eddig úgy néz ki tőled rendelek.Meg még a fogas kerék fel fogatás hiányzik( az ötlet)És egy kis anyagi,előbb vagy utóbb csak meg lesz!!
Válasz #1418. hozzászólásra
Üdv Maszek!
Először is nagyon ügyes az esztergályosom, ami pedig az árát illeti: ha építettél már ilyen gépet, akkor nem nem az a kérdés, hogy lehet-e olcsóbb, hanem az, hogy hogy a csudába lehetett ennyi pénzből kihozni :))
Válasz #1415. hozzászólásra Üdv Tubyca
Nagyon jó lett a gép a fogas kereket,hogy biztosítottad?És,ha többet veszünk nem olcsóbb??
Válasz #1416. hozzászólásra
Szia Zöldkerti! A kések "egy pontban találkoznak", kb 1-2 tized mm ha van köztük.
ez igen!!!!én már túl vagyok rajta,de aki most akar nekiállni,azt javaslom,h vegye meg ezt.se olcsóbb se jobb nem lesz a vége a próbálkozásoknak a legtöbb esetben
Tubyca. a kések egy pontban találkoznak,vagy eltolással,h egymásra h
harapjanak kicsit?
nemsokára indul a szezon és mindenki fejvesztve kapkod majd,h legyen apritógépe. ez nem is csoda,hiszen alapanyag szinte korlátlan mennyiségben van és zseniális találmány a 'haszontalan' ágak hasznossá tétlére.
Üdv a Fórumozóknak!
Beérett a nyári munka gyümölcse: rengeteg munka és utánajárás után elkészült 2 db "GV-140 E" jelű kéttengelyes ágdaraboló vágóegységem. Ha valaki kíváncsi a részletekre, e-mail címem nyilvános.
Hasonló vágóegységem kipróbálásáról készült egy kis videó, itt megtekinthető:
http://indavideo.hu/video/Tubyca_galvin_agaprito_proba
Íme az "ikrek" :
mindenképp le kell védeni a motort.ékszíj a legmegfelelőbb.spanolással úgy hangolod,ahogy akarod.ha vastagabbat kap el vagy egy elágazást,megfogja a késeket, ékszíj sikít,de a motor forog tovább.én is benzinmotorral hajtom 8le,de a nyomaték negyedét sem használom ki.3-3.5 cm átmérőig bírja,ez fölött megfogja és sikít az ékszij,de a motor fordulata még csak le sem esik.tehát egy mozdulattal növelhetném a képességét,h vastagabbat tegyek bele,de mivel magam bajlódtam vele rengeteget,mire elkészült,nincs kedvem feszegetni a határokat,1500ft egy ékszij.had csússzon meg ha akar.
ja és a lenditőkerék nagyon hasznos.minél nagyobb annál jobb,nem lehet eltúlozni.
6,5 LE-s benzinmotorral hajtott ágdarálóra akarok szerelni lendítő kereket.
Javít, vagy ront rajta?
Ha elágazsást, vagy vastagabb ágat kap, akkor leáll a motor.
Esetleg kellene olyan, ami megcsúszik és nem a motort fogja meg?
sziasztok: gémes tölled kérdezném, hogy csapágyhoz aképen láthato szorito gyürüt tudsz e csinálni v beszerezni lehet h érdekelne
váll: köszönöm lajosba.
álasz #1409 hozzászólásra
Üdvözlöm a fórumozókat! Továbbra is lehetőségünk van nútos, fésűs vagy furatos ágaprító kések beszerzésére. Nem kell más, csak egy rajz a legyártatni kívánt késekről, és már adom is le a gyártónak a megrendelést. A kések 10 mm vastag edzhető anyagból készülnek, áruk általában 2500.- Ft/db, 30 fokos élszögre marva, 55-57 HRC keménységre edzve. Ha van rá igény, kérem legkésőbb aug. 20-ig jelezni szíveskedjetek ! Üdvözlettel: GV.