Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Lamborghini traktorok új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Direktvetés, no-till. új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- Agrárjog új
- Lucerna telepítése, termesztése új
- Vizszintes tengelyű szárzúzó új
- Körbálázót, de milyet? új
Cikkajánló
Figyelem! Megjelent a külterületi utak fejlesztése pályázati felhívás
Egyéni művelet esetén akár 150 millió forint is lehet a vissza nem térítendő...
Hirdetés
2360 hozzászólás
Jo estét. Elado kések ha valakit érdekel.2800 ft/db kifurva vagy anélkül. Érd 70 3736221
Válasz #953. hozzászólásra
Természetes hogy az is öntvény, csak nem szürke öntvény hanem acél!!!
Válasz #923. hozzászólásra
akkor teszem azt jobban kijövök ha veszek egy olyat amit szeretnék megépíteni (190000-ért adják), mert nincsenek hozzá gépeim, hogy legyártsam fejlődő kisgazdaság nagyon sok mindent kell még beszerezni h egy jó kis műhely legyen. Tervek vannak csak sajnos sok idő míg megvalósul :/
Az MTZ váltóba van fogas kerék.Ma meg nézem a cikk számokat.A pontos átmérőt meg ilyesmi.És az árát is öntvény NE HASZNÁLJ!!!!!!
BUÉK mindenkinek!
Van egy garnitúra fogaskerekem ha kell valakinek. Esetleg U gerendára vagy laprugóra cserélem.
Válasz #953. hozzászólásra Ha öntvény is, nyugodtan használd, az MTZ váltóba nem raknak ilyen-olyan öntvényt.
Válasz #952. hozzászólásra Reméljük, hogy egy traki váltóba nem öntvény fogaskereket raknak, azért az nagyon durva lenne...
Válasz #951. hozzászólásra Hali!
http://www.szerszambirodalom.hu/516-mtz-sebessegvalto-alkatresz/3006-fogaskerek-valto-i-hatra-70-1701224-fogszam-32-17034.html
Válasz #949. hozzászólásra
nagy fogaskereket be tudod linkelni,nem találom.anyaga mi?öntvény vagy acél?
Válasz #949. hozzászólásra
B.U.É.K Mindenkinek!
Mivel ilyen fogaskerekeim jelenleg csak a traktor váltójában vannak, én is számolgatni szoktam a méreteket. Nagy nehezen levadásztam a váltófogaskerekek modulméretét, ez 4,5. Egy korábbi hozzászólásban már írtam a két képletet. A 212-es fogaskerék 17 fogú. Osztóköre 17*4,5=76.5 mm, átmérője 17*4,5+2*4,5=85,5 mm.
Azoknak a fogaskerekeknek amelyek nem bordástengelyre mennek, a hozzávaló persely méretéből tudom a tengelyméretét, ha nem tudom a perselyméretet és a bordásra valókét tippelem olyan képekről, ahol van mellé téve vonalzó.
Válasz #948. hozzászólásra Hali! Igen, a HABI-nál regisztrálnod kell az árak megtekintéséhez, de a méreteket woodworm -tól kéne megkérdezni, honnan vadászta le (vagy a cégtől január 2. után)
Lényeg, hogy a HABI-nál a kis fogaskerék 2.413, a nagy fogaskerék a www.szerszambirodalom.hu 2.103.-/db.
na ez jó ár!még postaköltséggel is olcsóbb mint a rozsdás secondhand forrásom...habinál regisztrálni kell,h lássam az árakat?méreteket stb
A 212-es fogaskerék a decemberi akcióban a HABI-nál nagyságrendileg 2400 Ft, kb. egy 100-ast engedtek az árából.
Zsugorgyűrű árak.
Katalógus.
mennyibe kerülnek ezek a szorítóperselyek?nagyságrendileg? sehol nem találok árat
hát az apolló űrhajókból is készült pár prototipus,mire az utolsó üzembiztos lett.
öntvény fogaskerekim voltak.3,5cm átmérőjű akác...ledarálta a fogakat
nem tudom miért esett a választásom öntvényre a sok közül,pedig találhattam volna acél is...át így jártam
2án megyek újra guberálni...
Tubyca ez a 212 kódszámú fogaskerék,amit belinkeltél mennyibe kerül?
youtube to mp3
Válasz #942. hozzászólásra Hali! A FAMO-tól az 500 HB-s késre ezt a választ kaptam:
"110x12x200 mm egyélű 500HB vágóél: 3.500 Ft + Áfa. A vágóél raktárról elérhető.
A méretre vágást a fenti díj tartalmazza.
A furatok elkészítését cégünk nem vállalja."
Viszont ha nem Ők szabják le 200 mm hosszúra, hanem megveszem egybe az 1600 mm-t, és én vágom el 8 darabra, akkor a
"110x12x1600 mm egyélű 500HB vágóél: 16.800 Ft + Áfa"
A FAMO árakról ennyit tudtam meg.
Böhker=Böhler
A kés kapcsán még annyit, a Famo-tól mindenki a HB400-as anyagot rendelte, annak egy 10-es métere. Érdemes lehet rákérdezni a HB500-as árára is, az keménységben RC52. Nem tudom a Böhker szolgál-e ki ilyen kis mennyiséget, de ha árban a Pilana a mérték, akkor felejtős.
Válasz #939. hozzászólásra
Értem akkor még talán működhetne is.Neki állok gyártani egy ágdarálót,a kést úgyis levehetőre és állíthatóra kell csinálnom mint itt a képeken ha netán túl gyenge lenne akkor még mindig tudok csináltatni keményebb anyagból.
Köszi a segítséget.
Válasz #933. hozzászólásra Helló Zöldkerti! A részletekkel kapcsolatban légyszí az adatlapomon lévő e-mail címre írj. Üdv!
Válasz #938. hozzászólásra Az index.hu fórumon (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9198137&la=117425311) is már beszélgettünk erről, most nekem is szükségem lenne min. 8 db-ra, de attól tartok, hogy az a bizonyos 34-38 HRZ érték épp 10-el kevesebb, mint az ágaprító késeké. A MOGÉP főnöke ezt írta kérdésemre:
"Az RZ szárzúzó kések anyaga: 51CrV4
A késeket teljes keresztmetszetben nemesítjük.
A 199 RZ-3 kés élezett része 215 mm.
A 199 RZ-3 kések megfelelnek ágaprító késnek, más is használta már erre a célra.
A kés keménysége lehetővé teszi, hogy megfelelő géppel és szerszámmal ki lehessen fúrni.
A kés ára: 1471 Ft+ÁFA."
Az ára nagyon baráti, csak kérdés, hogy mennyire strapabíró.
Válasz #937. hozzászólásra
Csak annyi átalakításra gondoltam hogy a görbe részét levágnám és az egyenes részéből(ahol az él van)azt meg felhasználnám ágaprító késnek.Azért gondoltam erre mert ebből van egy pár darab,ugyanakkor van még kopott nagy ekevasaim is ami kiadná.Csak kérdés hogy elég kemény e?
Mert ügye ha túl kemény az se jó mert elpattanhat,a túl lágy meg elgörbül.
Valami anyagot kéne találni ami jobban elérhető mint a rugókovács,mert van egy itt a környéken csak én annak egy szöget se mernék adni mert olyan ostoba,és ezt az ostoba jelzőt már rengetegszer ki érdemelte.
Válasz #936. hozzászólásra Hali! Mire gondolsz pontosan: "...bírná a dolgot ha át lenne egy picit variálva?" Szárzúzó késre? Az RZ szárzúzó kések keménysége: 34-38 HRC, az ágaprító kések keménysége 48-52 HRC. Kíváncsian várom, hogy ezeknek a késeknek az "átvariálását" hogyan gondolod? Üdv!
Válasz #930. hozzászólásra
Válasz #934. hozzászólásra
Ez is csak 2500, egész tűrhető.
Kések beszerezhetőségére csak amit itt találtam forrásokat. Nekem ugyan van egy leselejtezésre váró furnérvágó ollóm, de az abból megmaradó késeket szeretném tartaléknak hagyni. Az ellenkés pedig elég keskeny. Újonnan pedig aranyárban mérik.
Válasz #932. hozzászólásra Köszi az infót, HABI-nál most a 212-es is akciós:
http://webaruhaz.habi.hu/cikkek/reszletek/pag_cikkreszletek.aspx?CIKKID=665
Késekről valami....?
Válasz #924. hozzászólásra
Helló tubyca.tudok,van esélye,hogy a kért méretet kis eltéréssel megtalálom,ugyanis guberálni kell egy kazal fogaskerék közt.irdmeg,h milyen méret kell.ha nem is pont akkorát,de ahhoz közelit tudok.kb 10-12ezer a kettő nagy+kicsi.
Válasz #931. hozzászólásra
Nemrég volt hirdetve itt egy garnitúra, nem te vitted el? Ugyanaz a kicsi fogaskerék jó ide is. Az egyes és a hátrameneté, kódszáma 50-1701212-A vagy simán 212-es. Egyetlen szépséghibája, hogy bordás a belseje és meg kell oldani a rögzítését.
Válasz #925. hozzászólásra Hali! Szerintem ez a méret teljesen jó, nem beszélve az árról. Kis fogaskereket hol találok hozzá? Esetleg van valami tipped vágókések beszerzésére is? Üdv
Szerintetek a szártépő kés bírná a dolgot ha át lenne egy picit variálva?
Sziasztok! Segítség kellene, j... WC-6-hoz alkatrészt keresek! (Kések, Behúzó hajtás) Ha tud valaki infót, hogy merre induljak el, írjon. köszönöm
Moderátor által módosítva: 2015-04-14 15:55:53
60-as tengely esetén már korlátozottabbak a lehetőségek, a szükséges késszélesség 95,45 mm, a vágható ágátmérő 56 mm.
Válasz #926. hozzászólásra
Készült már itt 50-es kocka tengellyel aprító. Ebben az esetben 93 mm széles kés kell hozzá és 7cm lesz a max. vágható átmérő.
Van ott rengeteg méret, a könnyebb tervezhetőség okán az MTZ váltó fogaskerekeinek 4,5 a modulmérete. d=z*m, D=z*m+2m
Válasz #925. hozzászólásra
A 144mm -es osztókör nem túl kicsi? Ebből lejön a tengelyátmérő és csak nagyon vékony ágak férnek bele. Ha meg vékonyabb tengelyt készítünk fennáll a törésveszély és oda az egész munka.
Válasz #924. hozzászólásra
Nem akarom senki üzletét rontani, de: Akciós fogaskerék. Ha nem elírás (az eredeti ár sem vészes), akkor ennél jutányosabb ár nemigen kell.
Amit ki tudtam nyomozni róla, az átmérője 153 mm, osztókör 144 mm. A közepét csak saccolni lehet kb. 50 mm. Kis fogaskerék további 3-5 ezer hozzá.
Válasz #923. hozzászólásra Szia! Korábban említetted, hogy tudsz szerezni fogaskerék garnitúrát (2 nagy 1 kicsi) "jó áron". Működik még a dolog?
Válasz #920. hozzászólásra
80-100ezer szerintem
nekem sokmindent olcsóbban sikerült beszereznem,csapágyaim voltak,csapágyházakat kaptam,fogaskerekek 10,kések laprugó acélból edzve szintén jó áron jutottam hozzá 10, tengely anyag 6,ház anyag volt,eszterga munka 15 mert ismerős csinált,meg pár apróság.
de sokat babráltam vele,sok munkaórám,utánajárás, szaladgálással jár.
hozzáteszem,nekem nincs harmadik kis fogaskerék,igaz lehetne kissebb a fordulat
Válasz #919. hozzászólásra
Szia.igen. most úgy rakom össze,h egy pontban találkozzanak,próbálkoztam eltolással,hogy egymásra fedjenek egy kicsit a kések,de nem vált be.
Válasz #920. hozzászólásra
Az a "szakember" díjától függ.( óra, munka )
mennyibe van egy 4 késes gép házi összeállítása, esetleg ha az esztergás munkákat szakemberrel csináltatom?
Válasz #917. hozzászólásra
Kérdeznék, valamit. A négyzettengely minden oldala derékszögű?? Nekem is négykéses volt, de minden késnek az éle pontosan a szemköztivel találkozott. Csak egy kérdés volt.
szevasztok,marjatok a tengejre keto-eket es nemlesz gond a fogaskerekekel.
Helló tubyca.nem írtam de mindig olvasom
pár napja volt mát próbaarpítás,mint ahogy írtam. azóta szétszedtem és kis változtatásokat csináltam a tengelyen,illetve nem én hanem az esztergályos.
a fogaskerekeket a tengelyen úgy rögzítem,h 3-3 10es menetet fúrok a tengely és a kerék közé.3acélcsavart bele és estetleg megpöccintem,h nehogy kitekeredjen.
az az igazság,h próbálkoztam azzal a beállítással,h a kések kis eltolással legyenek és apengéket kicsit jobban kiengedtem,de nem jó....
egy pontban kell, találkozzanak,mint ahogy azt mindeki ajánlotta.
ha úgy ítélem,h kielégiti az elvárásaimat,akkor lesz a videó
youtube to mp3
Válasz #894. hozzászólásra Szia Zöldkerti! Sikerült megoldani a problémát? Már napok óta nem írtál semmit a fórumba! Pedig a tapasztalatodat mások is felhasználhatják. Üdv: tubyca
Válasz #911. hozzászólásra
Üdv!
A 3 késes egyenletesebben, szebben dolgozik, jobb a behúzó képessége is. A kések sugár irányban helyezkednek el, ezért a vágás is könnyebb. A 4 késesnek csak a könnyebb megvalósítás miatt van létjogosultsága. Lebeszélni persze nem akarok senkit, nekem is 4 késes 1 tengelyes van, ami gyönyörűen dolgozik.
Gyms megye.
Válasz #912. hozzászólásra
Rugókovácsot keress.
Melyik megye??
Sziasztok!
Egy év adatgyűjtés után elkezdtem építeni az ágaprítóm. Minden anyagot megszereztem ,kivéve a késházhoz szükséges 200-as u gerendát és a kések alapanyagát (10mm vastag 70mm széles laprugó). Ha Valaki tudna segíteni kérem jelezze. Előre is kösz!
Elkeztük összerakni az összeforgós 2 tengelyest. Kések tartok készültek 8db. Én 3-3db ra gondoltam alabba, hogy minél kevesebbet vágjon, és minél hosszabbak legyenek. Haver meg 4esre.
Kérdésem a3 késes is szépen viszi be az anyagot, nem hazudik?
Aki csinált 3 késest nem bánta meg hogy nem 4 késest csinált?