Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.16 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
már nem kérdés,hogy a két egymásnak szemben forgó tengelyes verzió kell.legfőképp azért,mert az ágas-bogas dolgokat is benyel anélkül,h tuszkolni kelljen befelé.
bár erre videót még nem láttam.minden videón legallyazott fákkal demonstrálnak,amit 3ba el kell vágni láncfűrésszel és kész.
van egy kis akácosunk és bosszant,hogy nem tudok mint kezdeni a sok rőzsével,ágacskákkal, csak botladozok,meg kerülgetem...
szerintem ha egy kisebb verziót csinálnék(nem 4cm széles fogaskerekekkel,ami egy esőerdőt is bedarál)két tengely közelebb lenne egymáshoz,rövidebb késekkel,igy kisebb az erőkar és a 8le motor könnyebben vinné.nem akarom tüzifával etetni
Úgy is rákereshetsz, hogy Gardenline GLLH. Több helyen néztem a neten, 26.000.-Ft-tól már lehet kapni (apród, jófogás, vatera, expressz, stb.) Ez azért jó fajta gép, mert nem kések vágják a gallyakat - mint általában a legtöbb "ágdaráló" - hanem maróhengerek.
Jó vadászatot, üdv: tubyca
több helyről is érdeklődtem és 150ezer körül mondta mindenki.látszik,h nem vagyok szakmabeli kb 10db alkatrészről van szó
a látott szerkezetek akkora fákat bedarálnak,hogy nekem a saját háztályi felhasználásra túlzás lenne ilyen kapacitású gép.
250-300ezer lenne mire összeállna.. hmmm
Én is készítettem egyet saját használatra 2 tengelyes 6 késes. maga a gép hogy én szereztem hozzá minden anyagot esztergálást szaki csinálta így jöttem ki 170 Eft ra. Ha csinálsz 8 késest csinálj négyszög legyen a tengely. eszterga munka sokkal olcsóbb mint köracélnál,mert nem kell bele késeknek marni helyet és a marás nálam elég húzós volt árban.négyszögacélt meg átfúrod és átmenőcsavarral tudsz mindjárt 2 kést is rögzíteni.
Az igaz nem kell hozzá három ember az üzemeltetéséhez , egyedül simán bírom. Csak kölcsön van Én egy két tengelyes 2x4 késes be gondolkodom nekem nem kell hogy ennyire apróra darabolja. Ez csak ideiglenes megoldás mert muszáj. Szalma bálával fűtök csak gyengus egy kicsit és aprítékkal szeretném feltuningolni. Még mindég olcsóbb mint ha vennék fát.
Janek, Tubyca, Kelemen Gyula köszönöm a választ és a segitséget.Holnap már érdeklődöm is.
Skuli gépezetét látva a youtube-on,minden elképzelésemet kielégiti,sőt felülmúlja.ráadásul pont ilyen motorom van.
Önmagában nem bonyolult szerkezet,de talán ha olyan ember csinálja aki már készitett ilyet,olcsóbb lehet.Hiszen mire kikisérletezem,legyártatom a csapágyházakat,tengelyeket,beszerzem a fogaskerekeket,anyagbeszerés stb.Drágábbra jön ki..
csak a daráló egység motor,meghajtás, váz, garat, stb nélkül milyen összege lehet?
Válasz #742. hozzászólásra
Bocs, de a video alapján elég gyengécskének tűnik. Termelékenysége 1 zsák/óra ??? Ha igen, akkor többe kerül a leves, mint a hús.
A forgalmazótól az alábbi levelet kaptam:
"Tisztelt.......Úr!
Ágaprító SK-200 (HONDA, GX200) gépünk jelenleg nincs készleten. Magyarországon Szabolcs megyében készítik. Keresett termék és sajnos kb 1,5 hetet várni kell az aprítóra. Teljes gépi leírást most nem tudunk Önnek küldeni.
Az áruházunkba a termék súlya rosszul van feltüntetve 190kg a nettó tömege. Néhány információt azért el tudunk mondani Önnek.
A gép 65mm átmérőjű (max) ágat tud befogadni, feldolgozni. 5cm -es aprítékokra darabolja az ágat. Az aprítást kések végzik. A gép 7 lóerős motorral rendelkezik.
A motor 3000 fordulatánál a kések 200 forognak percenként.
Üdvözlettel: kisgepszer.hu
Üdv zöldkerti.
Van több helyen is házilag készített 2 tengelyes gép ahogy néztem árakat 250 Eft-tól 400 Eft-ig.
Ha gyárit szeretnél van az urbán tr 70 ez még nem is a legnagyobb ennek az ára 3500 euro.
Ha 8 le motorod van annak birnia kell skuli áprítója is ilyen motorral megy.youtub: ágaprító szarvas
Üdv mindeni.
Ágaprító gép beszerzési ügyében ú gondolom a legjobb helyen járok.
Sok jó elképzelést olvastam tőletek.Ami eddig rendelkezésemre áll az egy 8le honda motor függőleges ékszszíj kihajtással(az éksszij tárcsa áll függőlegesen)és az elhatározás.Úgy láttam a legnépszerűbb a két egymásnak szemben forgó tengelyes megoldás.
Kelemen Gyula,vagy más fórumozótól a kérdésem,hogy ezt a szerkezetet meg lehet vásárolni-rendelni?A képekből látva több szerkezet is készült belőle.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Nem ismerem ezt a fajtát, hogy viselkedik nagyon vékony görbe stb ágakkal? Tehát amikor levágsz az akácról egy olyan 2 ujjnyi vastagságút és úgy ahogy van ágas bogasan bele kéne tolni. Nem megy át az rajta egészben?
Szecskavágóval bohóckodok a gyömölcsösben lemetszett ágak felaprításával, de kezdi túlnőni a gép teljesítményét a gally kazal :)
Van egy T-16os traktorom és kitaláltam, hogy valahogy kivezetem előre a kardánt, a kertben darálom le, aprítva hozom haza. Illetve fa csonkolásoknál ott szokták hagyni a gallyakat, elégetik, azokat is begyűjteném. Jellemzően nem nyílegyenes ágakról lenne szó, viszont vékonyak. Milyen darálón gondolkozzak amit el is bír a 25 ló, meg nem is kell túl gyors, max 2-3 ember győzze etetni.
A kis kerék mtz hátramenet fogszám z17
A nagy kerekek mtz hátramenet fogszám z19/38
A 3 fogaskerék egyben 10000ft
Elérhetőségem lakker000@citromail.hu itt tudok adni telefonszámot is.
Ha olvastátok a fórumot skulinak az ágaprítója ilyen fogaskerekekkel készült. nézzétek meg.
esetleg tudok szerezni többet is.
csinaltam 1 animaciot az elkepzelesemrol ahogy a tarcsat kikepeznem a kesek feszket par fokos szogbe belemaratnam a tarcsaba, ugy hogy az elle a keseknek legyen a legkozelebb az ellenkesekhez.velemenyezhetnetek, ha van kedvetek :) meg par morickarajz http://www.youtube.com/watch?v=izoJ6Jblgj4&feature=youtu.be
Sziasztok! Segítenétek, hogy silózóval van aki gallyat darál? Az érdekelne, hogy milyen fát, és max milyen vastagságút darál. És hogy mennyi darálékot lehet csinálni egy nap? Kések élettartama, stb. Előre is köszönöm.
Helló.Igen neten küldtem el a rajzot.Az élszög ugyan az mint a szárzúzó késé.A kéménységet rájuk biztam, elmondtam telefonon hogy mihez kell. A főnök urral beszéltem meg.Egyébként ő azt mondta hogy ne legyen nagyon kemény mert az ütés szerű igénybevételtöl törni fog.Én meg vagyok a minőségükkel elégedve.Ja és amikor elkészült postán küldték el.
Mogépet én is ajánlom, gyártattam velük silózóhoz kést, meg éves szinten elég sok fűnyírókést elhordok tőlük a kollégáknak, és maximálisan korrekt cég, és nagyon jók az áraik.
2360 hozzászólás
Válasz #757. hozzászólásra
Bocs, de "háztáji" felhasználást írtál, nem akácost.
http://www.youtube.com/watch?v=8Rmb59F0DhA&feature=plcp
Ez főleg kőris,de az akácot még jobban szereti
Ez a jó amit Kelemen Gyula tett fel. Az kezelhető annak is akinek sima kazánja van.
Válasz #755. hozzászólásra
ezt ugye viccnek szántad?!
már nem kérdés,hogy a két egymásnak szemben forgó tengelyes verzió kell.legfőképp azért,mert az ágas-bogas dolgokat is benyel anélkül,h tuszkolni kelljen befelé.
bár erre videót még nem láttam.minden videón legallyazott fákkal demonstrálnak,amit 3ba el kell vágni láncfűrésszel és kész.
van egy kis akácosunk és bosszant,hogy nem tudok mint kezdeni a sok rőzsével,ágacskákkal, csak botladozok,meg kerülgetem...
szerintem ha egy kisebb verziót csinálnék(nem 4cm széles fogaskerekekkel,ami egy esőerdőt is bedarál)két tengely közelebb lenne egymáshoz,rövidebb késekkel,igy kisebb az erőkar és a 8le motor könnyebben vinné.nem akarom tüzifával etetni
Válasz #751. hozzászólásra
Nagyon szépen köszönöm!
Hasonlót akarok mindenképp. Ehhez nem kell apríték adagoló és könnyebben kezelhető.
Válasz #754. hozzászólásra
Kedvez ZÖLDKERTI ! Akkor Neked ilyen gépre van szükséged:
http://daev.mindenkilapja.hu/html/24844905/render/agdaralo-gepek
Úgy is rákereshetsz, hogy Gardenline GLLH. Több helyen néztem a neten, 26.000.-Ft-tól már lehet kapni (apród, jófogás, vatera, expressz, stb.) Ez azért jó fajta gép, mert nem kések vágják a gallyakat - mint általában a legtöbb "ágdaráló" - hanem maróhengerek.
Jó vadászatot, üdv: tubyca
üdv mindenki.
több helyről is érdeklődtem és 150ezer körül mondta mindenki.látszik,h nem vagyok szakmabeli kb 10db alkatrészről van szó
a látott szerkezetek akkora fákat bedarálnak,hogy nekem a saját háztályi felhasználásra túlzás lenne ilyen kapacitású gép.
250-300ezer lenne mire összeállna.. hmmm
Van olyan gyári benzin motorral hajtott egybeépített ágaprító, amit bármivel ki lehet vinni a föld végére és aprítani vele.
Még nem láttam, csak beszéltem olyannal, aki már dolgozott vele.
Mert ugye nem mindenkinek van meghajtó szerkezete.
Ha sikerül tavaszra kölcsönöznöm, akkor majd többet tudok róla.
Én most ilyen aprítékkel tüzelek, vagyesen gyökérrel és tuskóval, meg 5-8 cm-es gallyal.
Időnként van füst, de azután jön a meleg is.
Válasz #751. hozzászólásra
Nagyon jó megoldás,most néztem a videót.
Válasz #749. hozzászólásra
3 késes aprító rajzok
Válasz #747. hozzászólásra
Egy bemutató videó a gép működéséről??
Sziasztok
Olyan ágaprító létezik ami 10-15 centisre vágja a gallyat? Honnan lehet beszerezni ilyen gépnek a rajzot csak, hogy legyen miből kiindulni.
Válasz #747. hozzászólásra
Érdekelne 20 lovas gép után kellene képet és árat kérhetnék? Az elérhetőségem publikus.
Ha érdekel valakit én szoktam gyártani két tengelyes nyolc késes darálót.Csak fel kell tenni a traktorra és lehet darálni.
Én is készítettem egyet saját használatra 2 tengelyes 6 késes. maga a gép hogy én szereztem hozzá minden anyagot esztergálást szaki csinálta így jöttem ki 170 Eft ra. Ha csinálsz 8 késest csinálj négyszög legyen a tengely. eszterga munka sokkal olcsóbb mint köracélnál,mert nem kell bele késeknek marni helyet és a marás nálam elég húzós volt árban.négyszögacélt meg átfúrod és átmenőcsavarral tudsz mindjárt 2 kést is rögzíteni.
Válasz #743. hozzászólásra
Az igaz nem kell hozzá három ember az üzemeltetéséhez , egyedül simán bírom. Csak kölcsön van Én egy két tengelyes 2x4 késes be gondolkodom nekem nem kell hogy ennyire apróra darabolja. Ez csak ideiglenes megoldás mert muszáj. Szalma bálával fűtök csak gyengus egy kicsit és aprítékkal szeretném feltuningolni. Még mindég olcsóbb mint ha vennék fát.
Janek, Tubyca, Kelemen Gyula köszönöm a választ és a segitséget.Holnap már érdeklődöm is.
Skuli gépezetét látva a youtube-on,minden elképzelésemet kielégiti,sőt felülmúlja.ráadásul pont ilyen motorom van.
Önmagában nem bonyolult szerkezet,de talán ha olyan ember csinálja aki már készitett ilyet,olcsóbb lehet.Hiszen mire kikisérletezem,legyártatom a csapágyházakat,tengelyeket,beszerzem a fogaskerekeket,anyagbeszerés stb.Drágábbra jön ki..
csak a daráló egység motor,meghajtás, váz, garat, stb nélkül milyen összege lehet?
Válasz #742. hozzászólásra
Bocs, de a video alapján elég gyengécskének tűnik. Termelékenysége 1 zsák/óra ??? Ha igen, akkor többe kerül a leves, mint a hús.
Sziasztok !
Kölcsön kaptam ezt a herkentyűt és meg is csináltam a teszt üzemet
Válasz #737. hozzászólásra
Molnár József vállalkozó
Telefon : 06-30-665-72-39
Vele beszélj, hivatkozz rám.
Szia Zöldkerti!
Gyári gépet itt találsz:
http://www.funyiro.eu/?t=productoverview&kod=070012
http://kisgepszer.hu/termek/3732/agaprito-sk-200-honda-gx200.php
A forgalmazótól az alábbi levelet kaptam:
"Tisztelt.......Úr!
Ágaprító SK-200 (HONDA, GX200) gépünk jelenleg nincs készleten. Magyarországon Szabolcs megyében készítik. Keresett termék és sajnos kb 1,5 hetet várni kell az aprítóra. Teljes gépi leírást most nem tudunk Önnek küldeni.
Az áruházunkba a termék súlya rosszul van feltüntetve 190kg a nettó tömege. Néhány információt azért el tudunk mondani Önnek.
A gép 65mm átmérőjű (max) ágat tud befogadni, feldolgozni. 5cm -es aprítékokra darabolja az ágat. Az aprítást kések végzik. A gép 7 lóerős motorral rendelkezik.
A motor 3000 fordulatánál a kések 200 forognak percenként.
Üdvözlettel: kisgepszer.hu
Remélem, tudtam segíteni, üdv: tubyca
Üdv zöldkerti.
Van több helyen is házilag készített 2 tengelyes gép ahogy néztem árakat 250 Eft-tól 400 Eft-ig.
Ha gyárit szeretnél van az urbán tr 70 ez még nem is a legnagyobb ennek az ára 3500 euro.
Ha 8 le motorod van annak birnia kell skuli áprítója is ilyen motorral megy.youtub: ágaprító szarvas
http://www.youtube.com/watch?v=8Rmb59F0DhA
there
there
Üdv mindeni.
Ágaprító gép beszerzési ügyében ú gondolom a legjobb helyen járok.
Sok jó elképzelést olvastam tőletek.Ami eddig rendelkezésemre áll az egy 8le honda motor függőleges ékszszíj kihajtással(az éksszij tárcsa áll függőlegesen)és az elhatározás.Úgy láttam a legnépszerűbb a két egymásnak szemben forgó tengelyes megoldás.
Kelemen Gyula,vagy más fórumozótól a kérdésem,hogy ezt a szerkezetet meg lehet vásárolni-rendelni?A képekből látva több szerkezet is készült belőle.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
there
there
there
Válasz #735. hozzászólásra Ezt nézd meg 3,54-nélmit raknak be! http://www.youtube.com/watch?v=4SVa0kjvKFQ
Válasz #734. hozzászólásra
Nem ismerem ezt a fajtát, hogy viselkedik nagyon vékony görbe stb ágakkal? Tehát amikor levágsz az akácról egy olyan 2 ujjnyi vastagságút és úgy ahogy van ágas bogasan bele kéne tolni. Nem megy át az rajta egészben?
Válasz #733. hozzászólásra Ez a motor,hány lovas?? http://www.youtube.com/watch?v=PFyoPWYdi2E
Helló!
Szecskavágóval bohóckodok a gyömölcsösben lemetszett ágak felaprításával, de kezdi túlnőni a gép teljesítményét a gally kazal :)
Van egy T-16os traktorom és kitaláltam, hogy valahogy kivezetem előre a kardánt, a kertben darálom le, aprítva hozom haza. Illetve fa csonkolásoknál ott szokták hagyni a gallyakat, elégetik, azokat is begyűjteném. Jellemzően nem nyílegyenes ágakról lenne szó, viszont vékonyak. Milyen darálón gondolkozzak amit el is bír a 25 ló, meg nem is kell túl gyors, max 2-3 ember győzze etetni.
Köszi!
A kis kerék mtz hátramenet fogszám z17
A nagy kerekek mtz hátramenet fogszám z19/38
A 3 fogaskerék egyben 10000ft
Elérhetőségem lakker000@citromail.hu itt tudok adni telefonszámot is.
Ha olvastátok a fórumot skulinak az ágaprítója ilyen fogaskerekekkel készült. nézzétek meg.
esetleg tudok szerezni többet is.
ezek a kerekek a habinál 12000-ből ki jön olyan árat írjál!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #728. hozzászólásra
Üdv! Engem is érdekelnek a kerekek! Ára?
Hali. Engem érdekelnének a fogaskerekek.
Adnál elérhetőséget.
Válasz #727. hozzászólásra
ezek lennének
Szia nekem vannak mtz váltó fogaskerekek eladók 2 nagy 1 kicsi ha érdekel valakit ágdarabolóhoz tökéletes
Válasz #723. hozzászólásra
Üdv! Esetleg lenne hozzá egy kisebb fogaskerék is, ami mondjuk harmadolja vagy felezi a nagy fogaskerekek fordulatszámát?
Köszi. És hol tudnám ezt beszerezni?
Válasz #722. hozzászólásra MTZ váltó 11000ft a kettő.(persze után gyártott De jó!!!)
Jó estét. Szeretnék ágaprítohoz fogaskereket venni. Tud valaki?
Válasz #720. hozzászólásra
Jó kérdés ez islol:}
sziasztok. Ágaprítót szeretnék csinálni, és az után érdeklődnék hogy mitől függ hogy mekkora átméröjű fát dudok vele aprítani.
Ez sem rossz.
Íme egy minta:
http://www.youtube.com/watch?v=izoJ6Jblgj4&feature=youtu.be
csinaltam 1 animaciot az elkepzelesemrol ahogy a tarcsat kikepeznem a kesek feszket par fokos szogbe belemaratnam a tarcsaba, ugy hogy az elle a keseknek legyen a legkozelebb az ellenkesekhez.velemenyezhetnetek, ha van kedvetek :) meg par morickarajz
http://www.youtube.com/watch?v=izoJ6Jblgj4&feature=youtu.be
Sziasztok! Segítenétek, hogy silózóval van aki gallyat darál? Az érdekelne, hogy milyen fát, és max milyen vastagságút darál. És hogy mennyi darálékot lehet csinálni egy nap? Kések élettartama, stb. Előre is köszönöm.
Helló.Igen neten küldtem el a rajzot.Az élszög ugyan az mint a szárzúzó késé.A kéménységet rájuk biztam, elmondtam telefonon hogy mihez kell. A főnök urral beszéltem meg.Egyébként ő azt mondta hogy ne legyen nagyon kemény mert az ütés szerű igénybevételtöl törni fog.Én meg vagyok a minőségükkel elégedve.Ja és amikor elkészült postán küldték el.
Válasz #703. hozzászólásra
Helló!
E-mailben intéztél mindent? Milyen minőségi adatokat adtál meg? Mekkora a köszörülés élszöge?
Üdv.
Mogépet én is ajánlom, gyártattam velük silózóhoz kést, meg éves szinten elég sok fűnyírókést elhordok tőlük a kollégáknak, és maximálisan korrekt cég, és nagyon jók az áraik.