Hirdetés
Fórum
- Búza gyomirtása új
- Műtrágya árak új
- Körbálázót, de milyet? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- MTZ 1221 traktor új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Kukorica terményárak új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
Cikkajánló
Hirdetés
Pannon régióban a Pannon régiónak nemesítve: avagy Selsem szójafajták Magyarországon
A Selsem szóják egyik óriási előnye az elnyújtott virágzás, így a jó kötődés...
Hirdetés
2360 hozzászólás
Csak a kép maradt le.
Eddig kész.
Emberek. Nagy lett a csend, vagy mindenki az apriton dolgozik.
Még a késeket kell belefaragni.
Gyula. Köszönöm a rajzokat erösen tanulmányozom.
Gyula kösz az informácio. légyszi küld el ha sikerül.sasfeszek55@citromail.hu Ma kaptam energiafüz apritékot nem nyerte el e tetszésem, tul sok hosszu szál van benne amit nem vágott el a kés.
Attól függetlenül még mindig lehet kapni motoros fűkasza adaptert / videó a hasítógép topikban /.Most érdemes venni, mert megjött a támogatás. Nem?!
Nem tudom feltenni, láma vagyok hozzá.
Ha képben teszem fel akkor, meg nem lehet látni rajta semmit,így marad az email, míg nem jövök rá, hogyan tegyem fel. Ez van!
http://msc.wlxrs.com/9X-1FV0Ez65-mbegJU4c3g/images/transparent.gif
Válasz #147. hozzászólásra
köszönet
Üdv! Köszönöm megkaptam.
Válasz #147. hozzászólásra
Köszi Gyula megkaptam,privátban is írtam.Üdv Péter
Kelemen ur. Ugy látom sok embert érdekelne az apritorol a rajz, egyszerübb lenne ha ide a forumra feltené. Engem is érdekelne mert még mindig kisérletezem a megfelelöt a füzveszöhöz. Köszönet az érdeklödök nevében.
Elküldtem, ha megkaptátok jelezzetek vissza.
Válasz #143. hozzászólásra
Gyula, ha lehetséges, kérném a rajzokat az adorexagro@centrum.sk mailcimre,cserébe fel tudom ajánlani segitségemet a SKandináv ill. a cseh forumoldalak leforditásában
Ez egy igazán iparos tengely és biztos hogy van valami oka hogy hogy a 3 késest nyomják ennyire. Érdekelnek a rajzok. banyasz.z@freemail.hu Előre is köszönöm. Üdv.
Válasz #143. hozzászólásra
Üdvözlöm Gyula.Végig néztem a fórumot és nekem is nagyon tetszenek az urbán féle aprítók,én is szeretnék készíteni eggyet.Segítséget kérnék Öntöl.Olvastam a hozzászólásai között,hogy a késtartó tengelyeket és a fogaskereket most gyártatja(gyártatta)nem tudom elkészültek-e,ha igen tud-e valakit ajánlani aki legyártja és kb.mennyibe kerül?
A rajzokat és ha vannak képek megköszönném ha elküldené a kisspeter@kisbiabt.hu címre.
Boccs ha túl hosszú voltam,segítségét előre is köszönöm.Üdvözlettel Péter
Ha valakit érdekel akkor tudok küldeni rajzokat egy háromkéses aprítóról, tengely stb. email cím aztán küldöm.
Váááá! Örök hála a képekért és a linkekért, sokat segítettél. Köszi! Így azért már könnyebb lesz a barkácsolás
Háát nekem ebből semmi nem jött le, szerintem ez a gép egy az előzőekben hozzáadott szlovák fórumom lévő gépről lett lekoppintva, azért írtam, hogy minden egyes alfórum címét kell , ill. érdemes megnézni egyesével mert ezekben lehet találni képeket és videókat ami nincs fenn a youtuben.
Sok időbe telik, de én is véletlenül leltem rá az oldalra. Sok sikert.
Tényleg jó kicsi, de azért gondolkozni lehet ezen is. Most 3 késes van építés alatt (merci jel) formában vannak a kések, de nem nagyon tetszik mer minden fix.
http://www.youtube.com/watch?v=DIe2NCzFjtY&feature=related a vidi végén látszik a kés.
lehet a méreteken változtatni kell,"SŐT" mankónak jó. Szerintem.
Én 50-es tengelymérettel csináltatom a késem 95*130-es lesz, már bemutatták 15mm vastag lesz. Remélem bírni fogja.
Parancslj. Ennek a végén jó az infó 13-14 old.
http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=sk&tl=hu&u=http%3A%2F%2Fwww.nasetraktory.eu%2Fforum%2Fviewtopic.php%3Ff%3D48%26t%3D12818%26start%3D195
itt a kért link a közepén találod
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?f=48&t=12818&start=150
Az erdészeti és faipari technológia rovatban az összes aprító kifejezésnél érdemes kereskedni, onnan gyűjtöttem én is, igaz időigényes, de megéri.
Üdv!
a 132-es első képnek kellene a linkje mert képtelen vagyok kinézni a méreteket, előre is köszönöm.
ez lemaradt:
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?f=48&t=12818&sid=899913e3b57e77b5ebe0155784afb2c2
Innen szedtem le a dolgokat, használjátok a fordítót , nem csak ez a topik van, hanem még jó pár előtte.
Sok sikert mindenkinek.
Egy kis kutatás után ezeket leltem, talán elég lesz ez a segítség. Rajzot senki sem ad, ami itt van azokból el lehet indulni, talán.
Válasz #124. hozzászólásra
Üdv!
Olvasom hogy kész terveid vannak, engem érdekelne a dolog ha megkaphatnám őket, egyszerűnek tűnik az Urban féle prító de azért tervek alapján könnyebb lenne kivitelezni mint találgatásokból építkezve.
Előre is kösz!
lalibalu@freemail.hu
Válasz #124. hozzászólásra
Jónapot kivánok!
Ágapritót szeretnék "fabrikálni".
Olvastam h tervekkel rendelkezik, megosztaná Gazdatárs?
köszönettel
szaszga@gmail.com
Kinek milyen mulcsuzoja van?Gyümölcsösbe akarnék venni valami jót az ágapritáshoz és füvágáshoz!
Itt van a topic..
Emberek jön a hideg csinálni kellene az apritokat. Én már vágom a füzvesszöt azt még nem tudom hogyan darálom le. kicsi szárad mig a darálo elkészül.
Sziasztok!
Tudtok valamit az IRSA-Therm nevű apríték készítő gépről ,állítólag Albertirsai cég?
Elnézést hogy ebbben a témában kérdezem meg de érdekelne hogy az UTB-3,5 hamster láncmozgató hidromotrja elbirna egy kerités oszlopának megfelelő mélységü és átmérőjű lyukfurót?köszönöm a válaszokat!
Válasz #122. hozzászólásra
Üdv!
Kész tervek rendelkezésemre állnak. az anyag költség max. 50 ezer, de bontott anyagokból akár kevesebb.
A kés és a hajtóháznak kell tökéletesnek lenni.
Találtam maszek gyártottal 80 000 ft-ért (agrárkereső), 220 000 ft-ért (agroinform) és 680 000 -750 000 FT !!!!!!! is (expressz).
Válasz #122. hozzászólásra
Nekem most van folyamatban a késtartótengely, fogaskerekek esztergálása , csak az legyen meg a többit már megcsinálom.
Válasz #121. hozzászólásra
Helló! Kicsit visszaolvastam, de konkrét dolgot nemigen találtam.Nem hiszem el,hogy senki sem csinált még ilyen gépet.Valamelyiktek írta,hogy nem érdemes fabrikálni,hanem venni kell használtan. Nálam a lakatosmunka menne,hegesztés is,traktor is van,csak nem tudok elindulni.Ja a másik a lóvé.Ebből sincs sok.Azért kéne ám feszegetni ezt a témát,mert ITT VAN A TÉL A NYAKUNKON!!!!!!
Válasz #120. hozzászólásra
Nekem is ez a meglátásom, vannak kezdetleges készítmények már mo-on is, de főképpen lengyel és cseh hnlapokon látok jókat.
Olyan gyártót keresek, aki már tesztelte és van referenciája.
de ugye az ár sem mind1:))
Gyártók, hol vagytok?
Válasz #119. hozzászólásra
Szeva!! Én is minden féle probálkozást látam már... De az a véleményem hogy ne akadj ott meg hogy gyártani kellene..Hanem inkább vegyél egy kész jol müködö gépet és dolgozz azal.. Töbre mész mint a fabrikálásal... De mind ezt jó tanácsként mondom.. Néz körül akár kül földön akár ithol honan is lehetne egy alkalmi vételben venni..
Lasan jön a fűtés szezon és az erdei munka. Kinek milyen új infója van az ágaprító gyártásról.
Most télen mindenképen gyártatok egyet.
A hirdetések között találtam egy hazai maszek gyártottat, ki ismeri?
én most fogok csinálni kicsiben egy rába motor fogja hajtani és a gyümölcsösökből fogom hordani haza az ágat
anyiból jó ha a környéken neked van ilyen akkor minden hova téged fognak hívni
Válasz #115. hozzászólásra
Persze vanak ijenek!!Én a legnagyobat egy 460 scania motor hajtja ojat látam!!De az is baromi nagy beruházás!! Az biztos hogy érdemes jol körbe járni a témát!! Talán azt kelene megnézni hogy azokat a jol sikerült cseh gépeket hogyan és menyiért lehetne beszerezni!!Tele van velük a you tuba!! Ithol is van sok probálkozás több kevesebb sikerel.. De ezek zöme még nincs kiforva..
itt a környéken vettek egyet 350millió volt 1200LE caterpillar motor hajtsa és tuskót darálnak vele kocsi méretű tölgyfa tuskó megse kotyant neki bele dobtunk egy 12-es beton acélt semi nyoma sincs a késen valami karcolásnak csak a kés is drága bele
Válasz #108. hozzászólásra
Üdv. mindenkinek. Csak most találtam rá erre a fórumra , nekem nagyon tetszik ez a szerkezet, pont ilyet szeretnék valamilyen módon összehozni, vagy venni .
Nem tudna nekem segíteni valaki, ez ugye 10-12cm-es darabokat csinál. Köszi .
Válasz #112. hozzászólásra Nekem az Urban késrendszere kiforrottabbnak tűnik, a másikban túl hosszú a penge, nagyot kell vágnia egy körben, s ez a fajta cucc elmegy behordó nélkül is. De az is működik.
Farmer most ajánlotta a gyártást, de gondolom rajz kellene neki.
A 76-os hozzászólásban lerajzolt szerkezet jobb-e szerintetek vagy az URBAN?
Gyártót keresek, aki legyártaná nekem a rajz szerinti cuccost.
Válasz #109. hozzászólásra Úgy tűnik Gyula eltűnt, köszi, akkor most nekem sokat kell rajzolnom.