Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.45 FtUSD402.41 FtCHF443.07 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A bemutató gép 3-6 cm-es méretre vág. A felhasználók szerint azért jó pótkocsira fuvatni kint a határban ,mert otthon aztán le lehet billenteni. Van aki bezsákolja és egy zsákkal dob be a bálás kazánba. Egyszer nem szemetel , másszor meg igy elégeti a mütrágyás zsákot is.
Válasz #92. hozzászólásra - Ez a baj Gyula, hogy felfújja, ilyet a késnél is olcsóbban lehet kapni kompletten, amit traktorra lehet kötni, mint pl. ez: Mulcsozo
Nekem kályhában tüzelhető aprítéknak kell, aprófa formában, úgy 1oo köb maradt meg most a bozótirtás után, annak csak nem állok neki baltával. Ilyen gépet senki nem árul itthon, ami efféle cafatokra aprítja a 1o centi alatti gallyakat:
Válasz #91. hozzászólásra - Jóuraim, én is csak abból indultam el, amit itt leltem.
Sokszor idéztük már a stepkovacos cseh oldalt, Norbi fel is rakta a képeket.
Az áraik itt vannak, 32.ooo CK a késház, ami durván 125o euro (bocs a tévedésért, fejből írtam): Stepkovac árak
A képek a késházról a 46os hozzászólásban vannak Norbinál.
Az érdekel
Mi ebben a biznisz?
Veszek ilyen ócskavasat traktorra.
gyilkolom...
persze van traktor
azt is gyilkolom...
kell amígó aki pakolja bele
vagy több amígó is köll
stb
Gyere el , nézd meg , üzem közben a telepen bemutatom minden kötelezettség nélkül. Ha biztosítasz anyagot akkor nálad is tarthatunk bemutatót. A gépet én adom .
1500 EURO A KÉSHÁZ/ 1500x275=412500Ft. Nálam a komplett ágdaráló 400 000Ft. Teljesítménye 2 köbméter/ óra. Ventillátoros tehát pótkocsira, kamionba is felfújja. Max vastagság amit feldolgoz 7cm.
Hali! nyomon követem itt amiket írogattok, és engem is nagyon érdekelne ez a dolog. nézem a linkeket is, csak ezt a késházat nem találom. amit elmondásod szerint külön is megvásárolható
Válasz #89. hozzászólásra> megpróbálom majd elküldeni, de mobilneten vagyok, ezért limitálva van a forgalmam.
A letöltési oldalon egyébként csak be kell írni a jobb felső sarokban az ellenőrző kódot, majd a következő oldalon a várakozási idő után a Regular Downloadot választani és már jön is lefelé.
Az ebayon van most fenn egy cseh rendszerű aprító, szerény 45oo euróért adják egy 2.2kW elektromotorral. Häcksler Woodking 10EP Holzhacker Hackschnitzel
Nem érné meg tényleg legyártatni a késkeretet többen valami megbízható fémművessel?
15oo euróért lehetne a késdobozt megkapni a kihajtással, az a lelke, a többit már mindenki összeheggeli otthon olcsóban.
Válasz #80. hozzászólásra
Megosztom veletek, amit vettem, az a cseh kétpengésnek (http://stepkovac.com) egypengés lengyel változata, de ikarlos változata is a cseh módra van összeállítva, nekem az jobban tetszik. Én egytengelyes kistraktorra kötném, 5 lovas honda motorral csak felaprítja nekem a 6-7 centis gallyakat.
Innen lehet letölteni a terveket: http://www.megaupload.com/?d=GINZG1NM
A gépet nem én csináltam, a yutubon találtam. Megpróbálom én is megcsinálni, mert egyszerűbben kihozható mint az ágaprító.A videó alapján a ház az talán 100*50 "U" szelvénynek tűnik a fogaskerekeket meg MÉH telepen szerzek, a tengelyeket csak esztergályossal lehet megcsináltatni.
A régi szép időkben az ilyet az esztergályos tanműhelyben megcsinálták.
helló nagyon tetszik a géped lehet én is belekezdek egyet készíteni. Hogy csináltad meg a vágótengelyt? 3késes? menyi a fordulata ? milyen anyagból? előre is kösz és grat hozzá
Hol lehet megrendelni? vagy esetleg megkaphatnánk a műszaki rajzokat. Nem küzdenék a rajzokkal.
Van videód ia az eszközről. Köszi a segítséget. E-mailben is jó lenne.
Válasz #76. hozzászólásra
Haha, nagy vagy, de én inkább megrendeltem ugyanezeket a műszaki rajzokat és képeket a Huberttől 8 európáért.
Hasznos szerkezetnek tűnik gyújtóst aprítani az apróra mulcsozás helyett.
Bocs haver de 26 hozzászolásban felraktam .Most arrol megy atéma kiépitené meg legkönnyebben és legolcsobban .Csak tervek hiányoznak mert ugyebár videorol és fényképröl elég nezéz még ha egyszerü is a szerkezet.
Na sikerült talán bemásolni hogy mit szeretnék.Van egy régi tipusú gyalútengelyem mire ugykell felcsavarozni a késeket .Manapság nem használják gyalúláshoz mert elég baleset veszélyes.Mitszoltok hozzá ha ebböl épiteném meg még akkor is ha kétkéses.Apritásban ez nem befolyásolná?
köszi Bandi, de ezt már a Jocó a 27-es hozzászólásban feltette.
A "szőlődaráló" megoldás talán a legjobb, 3/3 késel megfeleleő (5-15 cm ) apríték készül, amit hagyományos kazánba is eltűzelhetsz, ill. természetes úton megszárad, nem rohad, penészedik, stb.
ha már apritékolo akkor itt van egy olasz példa is amit mi csak kölcsönbe kaptunk de 1 honapja használjuk saját motoros stb.. szerintem egy szar az egész... hidraulikos behuzo henger és kalapácsos darálás van amikor egész gally darabok jönnek ki belöle arrol nem beszélve hogy mindig csak lefullad bár a fogyasztása elmegy lombardini motoros
a gally meg már 2 éve gyűlik az udvaron ahogy láthato 15 métere hosszu rész és 3 méter magasan volt rakva plusz volt még egy mellette is egy kazal összeülepedve szoval már 1 honapja hétvégente bohockodunk ezzel a szarral én már unom el is ment a kedvem az apriték adagolos kazántol is
de rákényszerül az ember ha már nem lesz fa amit kivágjon gally meg mindig lesz
2360 hozzászólás
Válasz #109. hozzászólásra
Persze az "URBAN"-ra gondoltam!
Válasz #46. hozzászólásra
Jó estét, Szervusztok
Én minden további nélkül le tudom gyártani!
Ha valaki mintát vagy tervet küld egy darabot anyagáron gyártok neki is!
Válasz #104. hozzászólásra A lengyel tervrajzokon valami ilyen rendszerről van szó:
Válasz #102. hozzászólásra Gyula, nincs róla valami bővebb információd, hogy el tudjuk képzelni a vasat? Képek, prosi, adattábla, video?
Nekem amit kelemen Gyula rakott fel jóban tetszik egyszerű könnyen megcsinálóm az a tuti gép
Nekem amit kelemen Gyula rakott fel jóban tetszik egyszerű könnyen megcsinálóm az a tuti gép
letöltőt köszönöm
Válasz #99. hozzászólásra
Békéscsaba Csorvási út 25.
Válasz #101. hozzászólásra
A bemutató gép 3-6 cm-es méretre vág. A felhasználók szerint azért jó pótkocsira fuvatni kint a határban ,mert otthon aztán le lehet billenteni. Van aki bezsákolja és egy zsákkal dob be a bálás kazánba. Egyszer nem szemetel , másszor meg igy elégeti a mütrágyás zsákot is.
Válasz #92. hozzászólásra - Ez a baj Gyula, hogy felfújja, ilyet a késnél is olcsóbban lehet kapni kompletten, amit traktorra lehet kötni, mint pl. ez:
Mulcsozo
Nekem kályhában tüzelhető aprítéknak kell, aprófa formában, úgy 1oo köb maradt meg most a bozótirtás után, annak csak nem állok neki baltával. Ilyen gépet senki nem árul itthon, ami efféle cafatokra aprítja a 1o centi alatti gallyakat:
Válasz #91. hozzászólásra - Jóuraim, én is csak abból indultam el, amit itt leltem.
Sokszor idéztük már a stepkovacos cseh oldalt, Norbi fel is rakta a képeket.
Az áraik itt vannak, 32.ooo CK a késház, ami durván 125o euro (bocs a tévedésért, fejből írtam):
Stepkovac árak
A képek a késházról a 46os hozzászólásban vannak Norbinál.
Válasz #94. hozzászólásra
És hol lehetne megnézni?
Az érdekel
Mi ebben a biznisz?
Veszek ilyen ócskavasat traktorra.
gyilkolom...
persze van traktor
azt is gyilkolom...
kell amígó aki pakolja bele
vagy több amígó is köll
stb
MI A BIZNISZ????
Válasz #96. hozzászólásra
Mondjuk nem vok rágerjedve.
Csak láttam mútkor mikor kevertem a talajt, h. a faszi aprítgat nem messze.....
Válasz #95. hozzászólásra
Gyere el , nézd meg , üzem közben a telepen bemutatom minden kötelezettség nélkül. Ha biztosítasz anyagot akkor nálad is tarthatunk bemutatót. A gépet én adom .
Traktorra való ágaprító mipénz?
Ilyen 100-130-160 lovasra.
Ezzel az aprítékkal aztán lehet vlm. értelmes pénzt keresni???
Válasz #93. hozzászólásra
éjjel 2-kor is ha megéri4 márpedig ha a kaput kinyitom megérte!
Válasz #92. hozzászólásra
Húsvétkor ne dolgozzál már!
1500 EURO A KÉSHÁZ/ 1500x275=412500Ft. Nálam a komplett ágdaráló 400 000Ft. Teljesítménye 2 köbméter/ óra. Ventillátoros tehát pótkocsira, kamionba is felfújja. Max vastagság amit feldolgoz 7cm.
Válasz #90. hozzászólásra
Hali! nyomon követem itt amiket írogattok, és engem is nagyon érdekelne ez a dolog. nézem a linkeket is, csak ezt a késházat nem találom. amit elmondásod szerint külön is megvásárolható
Válasz #89. hozzászólásra> megpróbálom majd elküldeni, de mobilneten vagyok, ezért limitálva van a forgalmam.
A letöltési oldalon egyébként csak be kell írni a jobb felső sarokban az ellenőrző kódot, majd a következő oldalon a várakozási idő után a Regular Downloadot választani és már jön is lefelé.
Az ebayon van most fenn egy cseh rendszerű aprító, szerény 45oo euróért adják egy 2.2kW elektromotorral.
Häcksler Woodking 10EP Holzhacker Hackschnitzel
Nem érné meg tényleg legyártatni a késkeretet többen valami megbízható fémművessel?
15oo euróért lehetne a késdobozt megkapni a kihajtással, az a lelke, a többit már mindenki összeheggeli otthon olcsóban.
hali nem bírom letölteni elküldenéd i- mail be gemesjanos@gmail.com -re előre is köszi
Az eredeti lengyel linket itt találtam a fórumon: How to build wood chipper
Válasz #80. hozzászólásra
Megosztom veletek, amit vettem, az a cseh kétpengésnek (http://stepkovac.com) egypengés lengyel változata, de ikarlos változata is a cseh módra van összeállítva, nekem az jobban tetszik. Én egytengelyes kistraktorra kötném, 5 lovas honda motorral csak felaprítja nekem a 6-7 centis gallyakat.
Innen lehet letölteni a terveket: http://www.megaupload.com/?d=GINZG1NM
A gépet nem én csináltam, a yutubon találtam. Megpróbálom én is megcsinálni, mert egyszerűbben kihozható mint az ágaprító.A videó alapján a ház az talán 100*50 "U" szelvénynek tűnik a fogaskerekeket meg MÉH telepen szerzek, a tengelyeket csak esztergályossal lehet megcsináltatni.
A régi szép időkben az ilyet az esztergályos tanműhelyben megcsinálták.
Válasz #84. hozzászólásra
helló nagyon tetszik a géped lehet én is belekezdek egyet készíteni. Hogy csináltad meg a vágótengelyt? 3késes? menyi a fordulata ? milyen anyagból? előre is kösz és grat hozzá
Egyszerűen nem sikerült berakni.
http://www.youtube.com/user/likarlos
Ez a gép már talán másolható jobban látszik a működése, de ez ha jól vettem ki négy késes.
talán most jó lesz.
Ez a gép már talán másolható jobban látszik a működése, de ez ha jól vettem ki négy késes.
Válasz #79. hozzászólásra
Szia!
Te is ilyen gépet csinálsz? Hogy állsz vele? Mwennyiből tudod kihozni?
Milyen "elvű" gépet építessz?
Oszd meg velünk az infóid, Köszi
Válasz #79. hozzászólásra
Helló !
Hol lehet megrendelni? vagy esetleg megkaphatnánk a műszaki rajzokat. Nem küzdenék a rajzokkal.
Van videód ia az eszközről. Köszi a segítséget. E-mailben is jó lenne.
Válasz #76. hozzászólásra
Haha, nagy vagy, de én inkább megrendeltem ugyanezeket a műszaki rajzokat és képeket a Huberttől 8 európáért.
Hasznos szerkezetnek tűnik gyújtóst aprítani az apróra mulcsozás helyett.
Frankó videók vannak ezen a fórumon.
Kár , hogy kevesen látogatnak ide.
Melyik megoldás a legefyszerübb és a legjobb?
Nagyon tetszik a dolog, hogy álsz vele?
Elkezdtem a tervezőasztalon megrajzolni:
Na milyen lett?
Válasz #72. hozzászólásraszerintem ez így jó lenne majd írd meg hogy sikerült
Válasz #73. hozzászólásra
Pontosan, nem vettem észre
Válasz #71. hozzászólásra
http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=cs&u=http://stepkovac.com/parametry.html&ei=Ri1OS5udO6PmnAP0lZy1DQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CAgQ7gEwADgU&prev=/search%3Fq%3Durban%2Btr70%26hl%3Dhu%26sa%3DN%26start%3D20
Bocs haver de 26 hozzászolásban felraktam .Most arrol megy atéma kiépitené meg legkönnyebben és legolcsobban .Csak tervek hiányoznak mert ugyebár videorol és fényképröl elég nezéz még ha egyszerü is a szerkezet.
Na sikerült talán bemásolni hogy mit szeretnék.Van egy régi tipusú gyalútengelyem mire ugykell felcsavarozni a késeket .Manapság nem használják gyalúláshoz mert elég baleset veszélyes.Mitszoltok hozzá ha ebböl épiteném meg még akkor is ha kétkéses.Apritásban ez nem befolyásolná?
http://stepkovac.com/video.html
ez 1 jó cseh megoldás, kb 550 ezer forintért vesztegetik,max átmérő 50 lovas traki esetén 75mm puha és 60 mm keményfa esetén
Válasz #69. hozzászólásra
köszi Bandi, de ezt már a Jocó a 27-es hozzászólásban feltette.
A "szőlődaráló" megoldás talán a legjobb, 3/3 késel megfeleleő (5-15 cm ) apríték készül, amit hagyományos kazánba is eltűzelhetsz, ill. természetes úton megszárad, nem rohad, penészedik, stb.
Barkácsoló társak itt egy link konkrét aprítóról, merészek készítsék el. http://bedair.org/Projects/chipper2.html
ha már apritékolo akkor itt van egy olasz példa is amit mi csak kölcsönbe kaptunk de 1 honapja használjuk saját motoros stb.. szerintem egy szar az egész... hidraulikos behuzo henger és kalapácsos darálás van amikor egész gally darabok jönnek ki belöle arrol nem beszélve hogy mindig csak lefullad bár a fogyasztása elmegy lombardini motoros
a gally meg már 2 éve gyűlik az udvaron ahogy láthato 15 métere hosszu rész és 3 méter magasan volt rakva plusz volt még egy mellette is egy kazal összeülepedve szoval már 1 honapja hétvégente bohockodunk ezzel a szarral én már unom el is ment a kedvem az apriték adagolos kazántol is
de rákényszerül az ember ha már nem lesz fa amit kivágjon gally meg mindig lesz
NA ÍGY MÁR TUTI
Válasz #65. hozzászólásra
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=hu&sl=pl&u=http://e-konstruktor.pl/index.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle%26id%3D45%26Itemid%3D12%26lang%3Dpl&prev=/search%3Fq%3Drebak%2Bdo%2Bgalezi%26hl%3Dhu%26lr%3D%26sa%3DN%26start%3D20&rurl=translate.google.pl&usg=ALkJrhjyiBRJ4AoDo6wkaZCg3iWhgU31Pg
Válasz #64. hozzászólásra
kicsit lejebb keresd:)))
van fennt egy préskezdemény is.
a google-val fordítasd le, és akkor megtalálod:))
Válasz #62. hozzászólásra
én nem találtam a 14-es linknél írt oldalon darálót csak fahasítót
Válasz #61. hozzászólásra
Igaz irtam már van gyalugéptengelyem abbol megcsinálni?
Válasz #52. hozzászólásra
Bejelentkezés után :
bubrowa rebaka, majd pobierz projekt rebaka.
Ha valakinek sikerült kérjük a közösbe:)
Válasz #55. hozzászólásra
3-3 késes. Nekem is jó lenne egy méretes rajz:))