Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Faapríték fűtés-tüzelés új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
Cikkajánló
Hiába drágulnak a szántók, így is olcsók vagyunk Európában – persze, mihez képest...
Így sem kis anyagi teher vár arra, aki most alapozná meg gazdaságát...
Hirdetés
512 hozzászólás
Válasz szanberg #261. hozzászólásáraErre egyébként jó megoldás lenne a texasi gyakorlat. Az autósok kultúráltan közlekednek, indokolatlanul nem dudálnak. A portára kéretlen ember nem téved csak úgy (vagy ha igen, akkor jó hangosan előre jelzi), és éjszaka senki nem próbál ismeretlenül egy farmra bemenni. Mindenki megelégszik annyi lyukkal a testén, amennyi éppen van.
Válasz .Feco. #260. hozzászólásáraFerikém az a baj te nem élsz benne, debrecen az más tészta... Nem örülök neki, hogy negatív példával tudok szolgálni de ott ahol minden napjaid részét képezi az amiről fogalmad sincsen azt nem is értheted.
Ha ez tromfolódik akkor gond lesz de nagyon és a törvény nem véd meg téged és engem akik hithű hazafiak vagyunk.
Ezért mondom nincs itt helye senkinek sem aki nem ide született
Válasz t.viki77 #257. hozzászólásáraTényleg fejtsd ki légy szíves, hogy mitől félsz... mert én most sokkal jobban félek atól hogy a köcsög plüss-pinochet "szabadságharca" meg orosz-spionsága miatt csökentik a támogatásokat, mint bármilyen menekülttől, tudnillik olyat már láttunk, hogy nem jön a támogatás, migránst meg még nem... (szíreket, afgánokat, arabokat már sokat, például itt helyben van szír orvos, meg a debreceni egyetemen 1000 fölött van a külföldi diákok száma, de alavetően rendkívűl kedvesek, önzetlenek és segítőkészek, legutolsó dolog ami eszembe jutna róluk a félelem. Ugyanígy bejártam (most is rendszeresen járom) európát, Pest 8. kerülete számomra félelemkeltőbb, mint bármi ahol eddig voltam...
Válasz borda77 (Joe) #258. hozzászólásáraNem egy korosztály vagyunk szerintem. Örülj neki ha nem tudod mi az a félelem.Szerintem mindentől rosszabb!!!!
Válasz t.viki77 #257. hozzászólásáraTe miért félsz amúgy? Vertek otthon vagy mi? Én tényleg sajnálom aki fél nyilván ez habitus kérdése is.. én nem vagyok az a félős én a harcosabb fajta vagyok...
Válasz .Feco. #251. hozzászólásáraIgen ez igaz. De te nem tudod mi az a félni!!!!!
Válasz Attikaa #255. hozzászólásáraaz nem lesz ukránok szerintem sz..t sem kapnak és mégis olcsóbbak. Akkor bérleti díj sem lenne...
Válasz borda77 (Joe) #252. hozzászólásáraSokan írták már: Ne legyen támogatás csak normális felvásárlási ár.
Azért azt is írjuk le, hogy a brexit végett fog csökkenni az országnak folyósított pénz, mivel Anglia komoly nettó befizető mi pedig komoly nettó haszonélvezők vagyunk, magyarul többet kapunk arányaiba.
Ezzel a lépéssel szűkül a nagy kalap az a helyzet.
Egyébként én nem bánnám ha a valós dolgozók előnyt élveznének a spekuláns köcsögök meg szorulnának majd, nagyon rossz irányba haladunk és ennek a támogatás az oka, illetve az e miatt szervezett mesterségesen generált piac, legyen az kész áru ,alapanyag, föld vagy bármi egyéb...
Egy a biztos, akinek ki van építve a gazdasága mérettől függetlenűl és jelentős résziben saját területtel rendelkezik az életképes lesz bármikor is a világban, aki pedig csak arra játszik, hogy befektetés a történet, az csak a támogatás vadásza semmi több az nem fog GDP-t növelni, munkahelyeket létrehozni vidéki életszínvonalat emelni...
Válasz t.viki77 #249. hozzászólásáraHa még nem jöttél volna rá, most élsz félelemben...
Válasz t.viki77 #249. hozzászólásáraFélni? Akkor te félj én soha nem fogok és mondj most le részemre a támogatásairól....
Válasz t.viki77 #249. hozzászólásárakülönösen vicces ez abban akontextusban, hogy ezt megelőző hozzászólásodban, amikor bármihez is hozzászóltál itt a fórumon, ezt írtad:
"Most 200 az állományom de csak is a támogatások miatt tartom fent"
mind emellett Hajdú-Bihari vagy, ide akkor keveredik migráns ha valahol rossz buszra száll, tehát olyan nagy félnivalód neked sem nagyon lehet. Kíváncsi lennék hogy ha tényleg elvennék a támogatásokat tőled akkor mennyire aludnál nyugodtan, hogy legalább ezután az afgánok meg a szírek békén fognak hagyni...
Válasz t.viki77 #249. hozzászólásárajó, akkor szólj, hogy te le szeretnél mondani a pénzedről, én ellenben NEM, tekintve hogy nincs semmi félnivaló (másnak sem). Az én zsebemre ne legyen senki gavallér!
Válasz borda77 (Joe) #248. hozzászólására Inkább legyen oda a pénzem csak ne keljen félelemben élni!!!!!!!
NE csodálkozzunk ha ez a törpe rángatózó miatt kevesebb lesz az agrárium pénze... A szocikat szidták pedig azok nem rosszat értek el anno a csatlakozáskor. És most mondom mi lesz a forgatókönyv a MIGRÁNSOK és SOROS miatt lesz kevesebb minden... és ha a paraszt ezt is eltűri hát vesszen el...
Pedig a valóság az, hogy szidjuk a Brüsszelt reggel meg este nyilván kikerülünk a peremre...nem hülyék.
FEL ÁRP: 8-ra!!!!
Válasz Sanyee #246. hozzászólásáraHa valaki figyelemmel kiséri a folyamatokat kint azért látszik hogy nagyon nagy átalakulás előtt áll az egész európai mezőgazdaság. A nyugati országok 10 éve alakítják át az agrárium szerkezetét, egyre gyorsabb és gyorsabb ütemben, a mi drága miniszterünk sajnos ezzel nem tud foglalkozni, mert hungarikumokat ad át meg pálinkafesztiválokra jár...
"Az uniós támogatások feltételhez kötését talán még megúszhatja Magyarország, ám az agrártámogatások csökkentését aligha. "
http://hvg.hu/gazdasag/20180319_Indul_a_harc_az_EUtamogatasokert_sok_jora_nem_szamithat_Orban_Viktor
Válasz oprita #242. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=kUeZQF5Dykc
Ha mi csak a felét kapnánk a "közösből" 2020 után, mint a francia gazdák, akkor a mostanihoz képest is jobban járnánk.
De egyébként ők is ugyanabban a cipőben járnák, mint mi. Az EU meg folyamatosan nyomatja a versenyképes modelleket, preciziós formákat, többet és jobbat... De kérdezem én, hogy minek és kinek?
A franciáknál nem olyan birkák, mint nálunk voltak, hogy szépen beterelik őket a traktorral egy sávra vagy egy térre, ott tényleges az útlezárás.
Válasz oprita #242. hozzászólásáraLátni traktoros bevonulásokat...vagy mikor a hivatalt telibe verik trágya lével. Ott nem rettegnek !
A franciáknál egy cent csökkenés is háborúhoz szokott vezetni.Lebegtetik folyamatosan a támogatások leépítését,de szerintem csak tili-toli lesz a pénzekkel,ugyanannyihoz bonyolultabb lesz hozzájutni.Azt viszont nehezen fogom fel,hogy a fenyegetettség okán miért nem nyomul egy-két uniós szintű gazda lobbi szerveződés...Vagy van ilyen?
Válasz oprita #238. hozzászólásáraROOOOMAAA VIIIIIICCCTOORRR!
Válasz Manfanatics #236. hozzászólásáraez az árfolyammal "kezelhető"
Válasz Manfanatics #236. hozzászólásáraez az árfolyammal "kezelhető"
Erőt erényt.Sorakozz,maradj velem.Testvéreim ,amit teszünk,az elíziumban visszhangzik.
Válasz Manfanatics #236. hozzászólásáraMajd kiderül !
Válasz Vinkó75 #211. hozzászólásáraAkkor te kb 15%-os csökkenést vársz a SAPS-nál?
https://www.agrarszektor.hu/europai-unio/megszoritasok-lehetnek-az-agrartamogatasoknal.9615.html
Válasz Tomi81 #233. hozzászólására Erre nem is gondoltam !
Válasz Vinkó75 #232. hozzászólásáraVagy egy jó nagy awab bilincs, és akkor állítható
Válasz antoni.antonek #231. hozzászólásáraAbrincs kellett annyira komoly !
Válasz Vinkó75 #230. hozzászólásáraNa sikerült rárakatni a drótból?
Válasz antoni.antonek #229. hozzászólásáraHolnap rakatok rá...mert már valóban durranás határon van.
Válasz Vinkó75 #209. hozzászólásáraDrótoztasd össze a fejed, mert előbb utóbb eldurran az a bölcselő agyad
Még ilyen faszit látni mint te, aki mindenhez (IS!) ért
Válasz Sanyee #217. hozzászólásáraabban ki is egyeznék, hogy minden 2x ennyi áron lenne...csak a kérdés az, hogy a kereskedelmi lánc melyik részén érvényesülne..lásd 800Ft-os paradicsom...
lehet a termelőtől ugyanúgy különféle..export-import, világpiaci készlet, valuta árfolyam, olaj lobby, sertéspestis GMO...stb. ürügyén bagóért vennék a cuccot...
Az éhező városi tömeg tudod ki ellen fordulna??? a vidék ellen....nem a kereskedő székházát ostromolnák..hanem a disznótelepet...
Válasz .Feco. #225. hozzászólásáraIndia Kína volt a téma nem a Szovjetnió
Válasz kovacsmihaly0905 #223. hozzászólásáraVan mitől fosni a keletiektől. Például az oroszok az elmúlt néhány évben átvették a gabona export piacot. Az ukránok erősen zárkóznak felfelé, így lehet tanulni az ukrán technológiát, ha valaki nem akar bezárni.
Válasz kovacsmihaly0905 #223. hozzászólásáraPedig pont ezekről kell. Egyszer rájönnek hogy ha nem gorja ki. A szabad ég alá akkor nem kell kidobni a 30%-ot már olyan készletet képez ami tétel a világpiacon... ugyanez igaz ukrajnara, Oroszországra, kazahsztanra, stb-re... meg csak a gépeket veszik de egyszer megkeresik hátul az istállóban azokat a fejonoket, akiknek eszük, leveszik a kötvényt és a fejkendot, kisminkelik, elküldik egy agrár egyetemre Hollandiába, és amikor hazamegy megmondja hogy kell azt a rengeteg gépet amit addig összevásárolták bekapcsolni, és duplázódik a 1,5 tonnas búza termésuk... máris meg termelik az EU éves kibocsatasat többletként is...
Válasz kovacsmihaly0905 #223. hozzászólásáraJahhh, nem vagyok és ijedős...
Válasz Vinkó75 #222. hozzászólásáraEzektől ne fossál....
Válasz Vinkó75 #220. hozzászólására(hazai kereskedő)
Válasz kovacsmihaly0905 #219. hozzászólásáraKomplett gyártósorokat vittek ki nem csak begyártásra de értékesítésre is. A nagy befektetők másként vélik és kufárkodnak. Hatalmas hús és tej termelő tehenészeteket építettek pont az Orosz piacnak. Ha elmész egy haza kereskedő vevő találkozójára. A Keletet-Ázsiát. Igen komoly versenytársnak titulálják. Csak Indiát nézzük az elmúlt évben 24%-ot bővült a mezőgazdasága.Az ország exportjának 10%-át mezőgazdasági termék adja. Kína 2015-ben eldöntötte komoly pénzeket tolnak a mezőgazdaság felfuttatásába. Igaz ott nem ritka hogy az autó pályán kiterítve kilométereken keresztül,szárítják a gabonát. De az űrbe is eljutottak. Ezt is megoldják.
Válasz Vinkó75 #218. hozzászólásáraEbben a szélsőséges klímában? ... Az indiai meg a kínai mg örül ha az egyre bővülő önellátást megoldja.
Válasz Sanyee #217. hozzászólásáraIndia a második legnagyobb traktor piac a földön. Igaz kicsiben de évi eladott traktor darabszám átvette már az őzikétől is az első helyet.Csak Indiában közel fél milla kerül eladásra évente. A JD a 950-es kombájnt ott újra gyártja. A Kínaiak sorra koppintják a Nyugati befektetők vasait. Több gondunk lehet még a kelettel mint gondolnánk.
Válasz rongyos #216. hozzászólásáraVagy minden 2x ennyi áron lenne, de az is lehet, hogy sokan éhen maradnának, abból meg nem csak egy béketüntetés lenne (lásd Venezuela).
Támogatás lesz, mert senki se szeretné, ha india gazdaságával egy szintre kerülnénk és már nincs is annyi vállalkozó kedvű termelő, hogy a semmiért dolgozzanak, mikor már egy biodroid nyugaton 600 kezdőt kap, nálunk is már 200 lassan.
Válasz Dekalb #213. hozzászólásáraNa jo...szunjon meg...de akkor egesz eu ban...es ne lehessen nemzeti tamogatassal helyettesiteni.
.
De akkor minden legyen nulla..minden piller...na mi lenne?
Kiesne a ringbol a gazdalkodok 78szazaleka...a maradek meg keptelen lenne a szukseget megtermelni...a vegen allamositas...hurra
Válasz Dekalb #213. hozzászólásáraMegint beidézzem a homlokegyenest ellentmondó fészbuk bejegyzésed?
Válasz Dekalb #213. hozzászólásáraJelenleg ez tartja forgásban a gépezetet. Az hogy mi úgy ültünk le tárgyalni, hogy magunk ellen zsugáztunk már az elején...Hát az egy külön fejezet a történelemben.
Válasz Vinkó75 #211. hozzászólásáraelég szomoru ha marad...soha nem fog a kép letisztulni