Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.68 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Hunor11 #33128. hozzászólásáraTöbb tízezer igénylő van,ezzel szemben itt néhány ember.Nekem pl. több haverom első nap megkapta,én meg csak kb. 2 hete.De már többször szóba került az előlegfizetés határideje nov.30,tehát addig nincs is mit reklamálni.Például nálunk a leadott terményt elszámolás után 15 napon belül fizetik,hiába kérdezem egy hét múlva hogy hol a pénzem,a 15-ik napon délután utalják,egy perccel se hamarabb.
Válasz cyclo-400 #33129. hozzászólásáraEbben én is egyetértek,a kifizetési rendszerben logika nincs.Viszont azt fenntartom,hogy amelyik problémás az megy a végére.
Válasz Igazi Földönfutó #33127. hozzászólásáraAzt tudom én a magam részéről megerősíteni, hogy nem szabad logikát, ha úgy
tetszik rendszert keresni az egész kifizetési eljárásban.
Az elmult 20 év során , volt hogy köv év jun 29.-én kaptam , pl. akkor még
zöldítést 1 összegben, senki nem szólt hozzám, de végül is a határidót betartották.
Volt hogy, pont nem kellett volna a bevétel ( akkor még számított ), megkaptam az egészet
AKG mindent, akkor meg az is fájt szóval , néhéz okosnak lenni, sok türelem
ami persze , nagyon nincs tudom én is.
Válasz Igazi Földönfutó #33127. hozzászólásáraNem hinném, hogy csak nekem hibádzik a kifizetés. Elég végigolvasni a fórumot, de a környezetemben élők szintén nem kaptak semmit, kivéve a 10 hektár alattiakat, de ott sem mindenki.
Úgyhogy nem gondoltam még erre.
De végül is igaza lesz a falugazdászomnak, nézzem naponta az M1-et, és rózsaszínben fogom látni a világot...
Válasz Hunor11 #33115. hozzászólásáraEz ott hibádzik,hogy a többi embernek miért fizetnek,miért pont a te pénzedet tartják vissza?Erre nem gondoltál még?
Válasz szabo42 #33123. hozzászólására11.15.-én váltott aznap este 21.15. kor határozatok.
30 + ha. Szerintem ne keress benne logikát, illetve
biztosat csak az ott dolgozók tudnak , ami nyílván való,
de ez csak az én laikus tapasztalatom 2004. óta.
Válasz IH-race #33118. hozzászólásáraItt is ugyanez a helyzet...
10.03 az utolsó dátum, komolyan úgy érzem,mintha nem is dolgoznának...
Sehol semmi!!!!!
bocsánat lehet nem ide tartozik, aszálykárenyhitésnél 23,5% hozamcsökkenést ad ki a nyomtatvány, azt azt jelenti, hogy nem jár semmi?
mintha valami 30 % lenne a határ, talán be sem kell adni?
Válasz rimoczianna92 #33111. hozzászólásáraAzt azért tegyük hozzá, hogy a korrupció miatt vannak visszatartva a pénzek, és lesznek is. Mindenhol lopnak a politikusok a világon, de ezek már csúcsra járatták...
Na de ez nem politikai fórum, a lényeg, hogy nem utalják a pénzeket, pedig nekem is kellene fizetni a bérleti díjakat...
Válasz Gatti #33110. hozzászólásáraEz olyan, mintha lenne 40 ezer forintod, és elvesznek belőle 40-et. Semmi gyakorlatilag. Egyébként pedig több ezer milliárddal tartozik az Unió Magyarországnak, abból vonják le. Így meg végképp mindegy. Van egy megállapodás egyébként, ami alapján az agrárkifizetéseket ezek a meccsek nem érintik. Emiatt nem kell senkinek aggódni, hogy ezért nem kap pénzt, támogatást.
Válasz rimoczianna92 #33109. hozzászólásáraTény hogy jóval kevesebb, de valahonnan hiányozni fog az a pénz ha az állam akarja kipótolni amit levonnak és nem utal nekünk az unió. Már pedig az állam kassza elég üres.
Válasz Gatti #33108. hozzászólásáraNincs összefüggés a kettő között. Ez egy 40 milliárdos összeg, a magyar költségvetés főösszege pedig 40 EZER milliárd körül van. Amit most a gazdáknak kiosztanak, az pedig 300 milliárd forint körül van, amiből november elejéig kiment bő 100 milliárd, ami a támogatási kérelmeket benyújtók 70%-a, azaz a kisebbek kapták főként.
" 93 millió eurós összeg a június 13. és szeptember 13. közötti időszakra vonatkozik, és a Bizottság eddig nem kapott befizetést.
A szóvivők jelezték, hogy amennyiben Magyarország nem teljesíti kötelezettségét, az uniós szabályok szerint 45 napos fizetési határidőt követően elindulhat a „kompenzációs eljárás”, ami lényegében a behajtást jelenti.
A Bizottság szóvivője, Ujvári Balázs a Portfolio.hu-nak adott válaszában hangsúlyozta, hogy
a kompenzációs eljárás során bármely uniós utalásnál, – tehát akár a kohéziós források, akár a Közös Agrárpolitika részeként – érkező támogatásból levonhatják a büntetések összegét."
Lehet szívás lesz, főleg azoknak akik még semmit nem kaptak.
Válasz p.szandika092 #33106. hozzászólásáraMi is eddig mindig megkaptuk az alaptámogatás egy részét októberben, egy másik részt decemberben, és valamennyi maradt tavaszra, de az pár tízezer forint.
Válasz KrSzilvia #33096. hozzászólásáraKöszi. Így már megtaláltam. Hát... én kapásból tudok elég sokat, akik még semmilyen előleget nem kaptak. És rendben van a kérelmük. Befogadta a MÁK, kárenyhítési hozzájárulást számolt, amit kifizettek, és október eleje vagy szeptember vége óta feldolgozás alatt van. A miénk október 3-a óta. Az AÖP pedig szeptember huszonvalahányadika óta.
Válasz barnatanya2019 #33094. hozzászólásáraSőt! Pont, hogy több lesz azoknak akik környezetkímélő vállalásokat tesznek. Öko akg aöp.. Aki csak termelni akar+területalapút és több száz-ezer hektárja van annak lehet rosszabb lesz de így is milliomos-milliárdos marad..
Off: ÖKO-ban az új 5éves ciklusban nem tudod lehet e parlagon hagyott terület? Vagy kötelező most is az összes bevitt területen termeszteni mint eddig?
Válasz trikolor5 #33090. hozzászólásáraEgyébként tényleg, felmerült az ÖKO képzésen is a téma. Nem lesz itt semmi változás, csak lehet megint idegeleni a népet.
Válasz Igazi Földönfutó #33083. hozzászólásáraNagy a valószínűsége, hogy Ukrajna lesz. Jóval kisebb lesz, de lesz. A termőföldjei nagyobb része marad ukrán. Ez nekünk így nem jó hír éppen. Az oroszok kb. ötödét foglalták el eddig, és most bár belehúztak, de valószínűleg csak a Dnyeperig jönnek.
33532 hozzászólás
Válasz Igazi Földönfutó #33131. hozzászólásáraJól mondod.
Vagyunk itt az agroinform.hu pár 100 gazda.
De ebből kiindulni nem lehet.!
Max 1 % van itt.
Na de legyen 10%
Válasz Hunor11 #33128. hozzászólásáraTöbb tízezer igénylő van,ezzel szemben itt néhány ember.Nekem pl. több haverom első nap megkapta,én meg csak kb. 2 hete.De már többször szóba került az előlegfizetés határideje nov.30,tehát addig nincs is mit reklamálni.Például nálunk a leadott terményt elszámolás után 15 napon belül fizetik,hiába kérdezem egy hét múlva hogy hol a pénzem,a 15-ik napon délután utalják,egy perccel se hamarabb.
Válasz cyclo-400 #33129. hozzászólásáraEbben én is egyetértek,a kifizetési rendszerben logika nincs.Viszont azt fenntartom,hogy amelyik problémás az megy a végére.
Válasz Igazi Földönfutó #33127. hozzászólásáraAzt tudom én a magam részéről megerősíteni, hogy nem szabad logikát, ha úgy
tetszik rendszert keresni az egész kifizetési eljárásban.
Az elmult 20 év során , volt hogy köv év jun 29.-én kaptam , pl. akkor még
zöldítést 1 összegben, senki nem szólt hozzám, de végül is a határidót betartották.
Volt hogy, pont nem kellett volna a bevétel ( akkor még számított ), megkaptam az egészet
AKG mindent, akkor meg az is fájt szóval , néhéz okosnak lenni, sok türelem
ami persze , nagyon nincs tudom én is.
Válasz Igazi Földönfutó #33127. hozzászólásáraNem hinném, hogy csak nekem hibádzik a kifizetés. Elég végigolvasni a fórumot, de a környezetemben élők szintén nem kaptak semmit, kivéve a 10 hektár alattiakat, de ott sem mindenki.
Úgyhogy nem gondoltam még erre.
De végül is igaza lesz a falugazdászomnak, nézzem naponta az M1-et, és rózsaszínben fogom látni a világot...
Válasz Hunor11 #33115. hozzászólásáraEz ott hibádzik,hogy a többi embernek miért fizetnek,miért pont a te pénzedet tartják vissza?Erre nem gondoltál még?
Válasz rimoczianna92 #33124. hozzászólásáraVan amikor a pénz jött előbb és utána a határozat.Nem egyszer kaptam így.
Válasz szabo42 #33123. hozzászólására11.15.-én váltott aznap este 21.15. kor határozatok.
30 + ha. Szerintem ne keress benne logikát, illetve
biztosat csak az ott dolgozók tudnak , ami nyílván való,
de ez csak az én laikus tapasztalatom 2004. óta.
Nálunk még semmi. Viszont ismerős tegnap és ma is kapott pénzt. A határozatot nem tudja, azt a könyvelő nézi neki.
Válasz cyclo-400 #33122. hozzászólásáraStátusz váltasod mikor volt? Mekkora terület? Köszönöm
Válasz jango #33116. hozzászólásáraMost utaltak, ugyan akkor kaptam határozatokat, nézz rá a számládra!
Biss+Criss elöleg.
Válasz delimoncsi #33119. hozzászólásáraNálam is 10- 03 óta nem mozdul.
Válasz delimoncsi #33119. hozzászólásáraNálam is ugyan ez a helyzet! ????
Válasz IH-race #33118. hozzászólásáraItt is ugyanez a helyzet...
10.03 az utolsó dátum, komolyan úgy érzem,mintha nem is dolgoznának...
Sehol semmi!!!!!
Legalább hozzá nyúlnának, státuszt váltana...., esetleg dátumot, de ,hogy nem mozdul semmi..., ez idegőrlő.
bocsánat lehet nem ide tartozik, aszálykárenyhitésnél 23,5% hozamcsökkenést ad ki a nyomtatvány, azt azt jelenti, hogy nem jár semmi?
mintha valami 30 % lenne a határ, talán be sem kell adni?
én mult hét pénteken kaptam határozatot kifizetésről biss criss pénz még nyugszik
Válasz rimoczianna92 #33111. hozzászólásáraAzt azért tegyük hozzá, hogy a korrupció miatt vannak visszatartva a pénzek, és lesznek is. Mindenhol lopnak a politikusok a világon, de ezek már csúcsra járatták...
Na de ez nem politikai fórum, a lényeg, hogy nem utalják a pénzeket, pedig nekem is kellene fizetni a bérleti díjakat...
Válasz s.adamkam #33113. hozzászólásáraNem , ezért ideírom ,hogy nekem pl a héten többször váltott státuszt az öko, az akg sőt még a hízott bika is!
üdv
Muszály itt politizálni? Mert engem k..ra nem érdekel. Ez nem az a fórum szerintem.
Válasz Gatti #33108. hozzászólásáraMár a kínai hitelekből élünk, csak az ára titkosítva van jó pár évre..
Válasz Gatti #33110. hozzászólásáraEz olyan, mintha lenne 40 ezer forintod, és elvesznek belőle 40-et. Semmi gyakorlatilag. Egyébként pedig több ezer milliárddal tartozik az Unió Magyarországnak, abból vonják le. Így meg végképp mindegy. Van egy megállapodás egyébként, ami alapján az agrárkifizetéseket ezek a meccsek nem érintik. Emiatt nem kell senkinek aggódni, hogy ezért nem kap pénzt, támogatást.
Válasz rimoczianna92 #33109. hozzászólásáraTény hogy jóval kevesebb, de valahonnan hiányozni fog az a pénz ha az állam akarja kipótolni amit levonnak és nem utal nekünk az unió. Már pedig az állam kassza elég üres.
Válasz Gatti #33108. hozzászólásáraNincs összefüggés a kettő között. Ez egy 40 milliárdos összeg, a magyar költségvetés főösszege pedig 40 EZER milliárd körül van. Amit most a gazdáknak kiosztanak, az pedig 300 milliárd forint körül van, amiből november elejéig kiment bő 100 milliárd, ami a támogatási kérelmeket benyújtók 70%-a, azaz a kisebbek kapták főként.
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20241118/lejart-brusszel-ultimatuma-johet-a-kompenzacios-eljaras-723902
" 93 millió eurós összeg a június 13. és szeptember 13. közötti időszakra vonatkozik, és a Bizottság eddig nem kapott befizetést.
A szóvivők jelezték, hogy amennyiben Magyarország nem teljesíti kötelezettségét, az uniós szabályok szerint 45 napos fizetési határidőt követően elindulhat a „kompenzációs eljárás”, ami lényegében a behajtást jelenti.
A Bizottság szóvivője, Ujvári Balázs a Portfolio.hu-nak adott válaszában hangsúlyozta, hogy
a kompenzációs eljárás során bármely uniós utalásnál, – tehát akár a kohéziós források, akár a Közös Agrárpolitika részeként – érkező támogatásból levonhatják a büntetések összegét."
Lehet szívás lesz, főleg azoknak akik még semmit nem kaptak.
Válasz p.szandika092 #33106. hozzászólásáraMi is eddig mindig megkaptuk az alaptámogatás egy részét októberben, egy másik részt decemberben, és valamennyi maradt tavaszra, de az pár tízezer forint.
Válasz barnatanya2019 #33105. hozzászólásáraAz Akg val igen,de az alaptámogatásokat megkaptuk!
Válasz Hunor11 #33102. hozzászólásáraTavaly is ez ment. Aztán márciusra lett valami.
Válasz Hunor11 #33102. hozzászólásáraEz az idegrendszert megöli ez várakozás!!!
Válasz rimoczianna92 #33098. hozzászólásáraNálunk szintén ez a helyzet.
Meg se mozdul a státusz...
Békés megye
Válasz p.szandika092 #33091. hozzászólásáraSemmi...
De idézem az ügyintézőt: "...figyelni kell a bankszámlát..."
Jó tanácsot kaptam
Semmi…..
Semmi….Borsod
Válasz p.szandika092 #33091. hozzászólásáraSemmi...
Válasz KrSzilvia #33096. hozzászólásáraKöszi. Így már megtaláltam. Hát... én kapásból tudok elég sokat, akik még semmilyen előleget nem kaptak. És rendben van a kérelmük. Befogadta a MÁK, kárenyhítési hozzájárulást számolt, amit kifizettek, és október eleje vagy szeptember vége óta feldolgozás alatt van. A miénk október 3-a óta. Az AÖP pedig szeptember huszonvalahányadika óta.
https://www.facebook.com/mobilgazda/posts/pfbid0jvuZNkkMQmt2c76zvuVhSnpANrdojwgFSysDEYxBkcBdEDb32V3kwwWSrcpMbudkl?notif_id=1731926118872309¬if_t=notify_me_page&ref=notif
Válasz rimoczianna92 #33067. hozzászólásáraNov 14-i 11:38 -as családtámogatásos posztja alatti kommentekben található.
Válasz barnatanya2019 #33094. hozzászólásáraSőt! Pont, hogy több lesz azoknak akik környezetkímélő vállalásokat tesznek. Öko akg aöp.. Aki csak termelni akar+területalapút és több száz-ezer hektárja van annak lehet rosszabb lesz de így is milliomos-milliárdos marad..
Off: ÖKO-ban az új 5éves ciklusban nem tudod lehet e parlagon hagyott terület? Vagy kötelező most is az összes bevitt területen termeszteni mint eddig?
Válasz trikolor5 #33090. hozzászólásáraEgyébként tényleg, felmerült az ÖKO képzésen is a téma. Nem lesz itt semmi változás, csak lehet megint idegeleni a népet.
Válasz p.szandika092 #33091. hozzászólására Mozdult, a bicska a zsebembe....,nyílik kifelé.
10.03. , az őshonos meg valamikor szeptemberbe.......
Válasz p.szandika092 #33091. hozzászólásáraSemmi sajnos!
Valakinek valami mozdulás?
Válasz rimoczianna92 #33077. hozzászólásáraMiért szűnne meg? Most lesz az öko akg kiírás is ami 5évre szól. A területalapút is pont most akarják igazságosabban elosztani.
Válasz KrSzilvia #33065. hozzászólásáraIgazmondó politikus még nem született...
Válasz papszi06 #33086. hozzászólásáraJogos,eltértünk a tárgytól.
Válasz papszi06 #33086. hozzászólásáraAgrártámogatásokról "beszélgetünk"
Válasz rimoczianna92 #33084. hozzászólásáraNyissál másik topicot át lehet vitorlázni
Válasz rimoczianna92 #33084. hozzászólásáraPersze ez a valószínű végkimenetel,azt inkább viccesen írtam,hogy nem lesz.Azt már az usa sem engedné.
Válasz Igazi Földönfutó #33083. hozzászólásáraNagy a valószínűsége, hogy Ukrajna lesz. Jóval kisebb lesz, de lesz. A termőföldjei nagyobb része marad ukrán. Ez nekünk így nem jó hír éppen. Az oroszok kb. ötödét foglalták el eddig, és most bár belehúztak, de valószínűleg csak a Dnyeperig jönnek.
Válasz rimoczianna92 #33082. hozzászólásáraMeg ha lesz ukrajna,mert az oroszokat végképp nem lehet felvenni.Nehéz ügy lesz ez.