Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz erzsii408 #32361. hozzászólására
Sima gyep rendben volt, de a Naturával volt egy kis probléma és ez miatt nem fizettek a mai napig. Tegnap jött egy határozat...
Válasz erzsii408 #32357. hozzászólásáraLucernákat is ellenőrzik de a tavalyi pénzekről semmit sem tudnak !
Utolsó szar szemét tróger társaság, ami csak marketingileg gazdabarát hivatal !
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy éppen ebben a percben a kormányhivatal ellenőrzi a gyepeket , ami nekem van . De erről nem szólt senki, esetleg van köztetek olyan aki ugyan így van, mert volna pár kérdésem
Válasz kovi9191 #32352. hozzászólásáraMár egy éve dolgoznak rajta! Jó munkához idő kell szokás mondani! Idegeskedni nem érdemes , majd ki fizetik egyszer talán!
Ma hívtam az Államkincstárt, hogy mikor várható kifizetés a kiskérődző állatjóléti támogatással kapcsolatban erre azt a választ kaptam, hogy majd szeptember elején.Na majd meglátjuk ????
Válasz vizilola #32344. hozzászólásáraSzia!Sajnos semmi hír róla,pedig máskor 2 hónap alatt utalva volt...az egyik juhos csoportba a facebookon vki októbert írt...????
Sajnos a likviditási probléma ott érződik ahol a kisember van a f...sz végén.Amire akarnak arra elő tudnak rántani bármennyi miliárdot!Mi meg várjuk széttárt kezekkel a ki nem fizetett mg támogatást!Én ezt úgy fogalmaznám szop...ás a köbön!
"Cash flow problémánk van, a likviditást kell optimalizálni – legalábbis én ezt így hívom– adta meg diagnózisát a nemzetgazdasági miniszter."
ő így hívja:: a likviditást kell optimalizálni.
és te hogy hívod?
Válasz berenyil2 #32338. hozzászólásáraAlapból érdekes hogy a támogatás a bérleti díj. Ez van a szerződésben is? De az hogy a választható támogatást is úgy veszi a tulaj, hogy azt is megkapod. Ilyen alapon azon is leállhat követelozni, hogy milyen növényt termelsz, több vagy kevesebb a hasznod, stb, azért ezt nem kéne. Miért kapna infarktust? A buzaarhoz kötött szerződések a 13000Ft/t árnál bőven 200ezer fölött voltak hektarra számítva. Következő évre lefelezodott. Ez van.
Válasz matarka #32335. hozzászólásáraNe is mond. Az a megállapodásunk, hogy a mindenkori földalapú támogatás összegét fizetem. Ez tavalyig volt kb 90-92.000 ft/ha
Namost tavalytól ugye megváltozott a rendszer. Van BISS, CRISS de ezek összege kb 70.000/ha. Lehet szívinfarktust is kapna ha ennyit utalnék...
Válasz sarkozimajus15 #32326. hozzászólásáraPersze annyit megterem mint egy átlagos kukorica,másképp nem lenne versenyképes vele,mivel nagyjából egyforma a felvásárlási ára.Csak pl. én a kukoricát sokkal biztosabbnak látom.Itt próbálta egy-két ismerős de következő évben már elhagyták.
Jó napot Mindenkinek!
Még soha nem foglalkoztam a támogatással ,hogy hol tart, ilyesmi...
Most még nem kaptam meg sokat a főldalapúra gondolok meg ami oda tartozik.
Más is van így ,hogy még nincs kifizetve teljesen?
Válasz berenyil2 #32333. hozzászólásáraÉrdekes ember lehet a tulajdonos.
Azt még megértem, hogy elkéri a két alaptámogatást (BISS, CRISS), de mi köze az AÖP-höz? Az AÖP nem jár automatikusan, miért kéri el? Gondolom a tarlóbontó mikrobiológiai készítmény árát nem vonja le belőle...
Válasz berenyil2 #32332. hozzászólásáraAzt kiszamoltam, hogy mennyit kaptunk összesen a banki utalási adatokból, majd elosztott ugye az össz hektárral. Így 97.306 ft jött ki 1 hektárra.
De semmi hivatalos összesítő hír vagy oldalt nem találtam. Akár az €- ban megadott is jó lenne.
Nekem nem hiszi a bérbeadó (80 éves, a BISS, CRISS rendszert se értette meg)
Koszi ezt megtaláltam de azt írja ez becsült összeg. Illetve 389el számol 1€ rá, de 380al szamoltak a szept 30 arfolyammal.
Beirtam a számokat de többet ír mint amennyit kaptunk.
Valaki tudna segíteni egy linkkel ahol részletezve van a már biztos és fix földalapú támogatás 2023-as mértéke forintosítva. BISS+CISS+AÖP. Sehol nem találom.
A bérlemeny tulajdonosa szeretné látni, hogy megfelelő összeget utalok.... kicsit paranoiás, de én aztán nem akarom átverni. Megmutatnám neki a hivatalos összegeket.
Válasz Gonzo03 #32319. hozzászólásáraMajdnem kizárt, októberben fizetik az állampapirok kamatait, úgyhogy megint kisöprik a kasszát. Tipikus járni, jár, csak nem jutt.
Válasz sarkozimajus15 #32321. hozzászólásáraHelló.Ha a kukorica átlagosan megterem nálatok,nem érdemes vele foglalkozni.Árban kb.egyformák,legalábbis mifelénk,de ahogy mondod,jó termés és csapadékos év esetén a kukorica simán veri,na meg annak már meg van a bejáratott technológiája.
Válasz Füle #32320. hozzászólásáraSziasztok tud segíteni abba valaki,hogy ha jó termés van,és csapadékos év volt pl,mint az idei 2024-es...A cirok mennyit terem hektáronként!Kíváncsi vagyok,aki tud segítsen már ebben...Jővőre szeretnénk vetni,de nem tudom,hogy megéri e vele foglalkozni...
Sziasztok. Múlt hét pénteken határotat, tegnap délután megjött az alaptámogatás. Még 6 jogcím 14 M és kész a 2023-s év. Tudja vki hogy októberben lesz előleg?
33764 hozzászólás
Válasz balazs.erika1977 #32363. hozzászólásáraSzabad tudni esetleg mibe kötöttek bele a naturanal ?
Válasz erzsii408 #32361. hozzászólására
Sima gyep rendben volt, de a Naturával volt egy kis probléma és ez miatt nem fizettek a mai napig. Tegnap jött egy határozat...
Válasz ..,-:) #32359. hozzászólásáraÉs nem az ellenőrökkel van a gond…..hanem az utasítókkal !!!
Válasz balazs.erika1977 #32360. hozzászólásáraEs volt meg utána valami teendő ?
Támogatások utána ha rendben volt minden normálisan jött ?
Válasz erzsii408 #32357. hozzászólásáraNekem is volt gyep ellenőrzés és aznap szólt az ellenőr, de nem kellett kimenni
Válasz erzsii408 #32357. hozzászólásáraLucernákat is ellenőrzik de a tavalyi pénzekről semmit sem tudnak !
Utolsó szar szemét tróger társaság, ami csak marketingileg gazdabarát hivatal !
Válasz pate #32355. hozzászólásáraHmká-ban 3fajta növényt kell vetni. Aöp-ben vállalható 1pontért diverzifikáció ott 4növény kell 30ha felett.
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy éppen ebben a percben a kormányhivatal ellenőrzi a gyepeket , ami nekem van . De erről nem szólt senki, esetleg van köztetek olyan aki ugyan így van, mert volna pár kérdésem
Válasz pate #32355. hozzászólásáraSzia, talán 4 - et.
Sziasztok, tudja valaki hogy 30 ha fölött hány fajta növény kell vetni? Hmká ban.
Válasz szikszaipeter72 #32353. hozzászólásáraMár jóval több mint egy éve. Lassan a 2024-es kellene fizetniük.
Válasz kovi9191 #32352. hozzászólásáraMár egy éve dolgoznak rajta! Jó munkához idő kell szokás mondani! Idegeskedni nem érdemes , majd ki fizetik egyszer talán!
Válasz szikszaipeter72 #32351. hozzászólásáraDolgoznak rajta várjunk turelemmel. Gondolom én
Válasz kovi9191 #32350. hozzászólásáraA nagy semmi!
Anya tehén anya juh ? Valakinek valami info ?
Ma hívtam az Államkincstárt, hogy mikor várható kifizetés a kiskérődző állatjóléti támogatással kapcsolatban erre azt a választ kaptam, hogy majd szeptember elején.Na majd meglátjuk ????
Válasz thomas73 #32347. hozzászólásáraKöszi!
Nem jó hír..
Válasz vizilola #32344. hozzászólásáraSzia!Sajnos semmi hír róla,pedig máskor 2 hónap alatt utalva volt...az egyik juhos csoportba a facebookon vki októbert írt...????
Sajnos a likviditási probléma ott érződik ahol a kisember van a f...sz végén.Amire akarnak arra elő tudnak rántani bármennyi miliárdot!Mi meg várjuk széttárt kezekkel a ki nem fizetett mg támogatást!Én ezt úgy fogalmaznám szop...ás a köbön!
"Cash flow problémánk van, a likviditást kell optimalizálni – legalábbis én ezt így hívom– adta meg diagnózisát a nemzetgazdasági miniszter."
ő így hívja:: a likviditást kell optimalizálni.
és te hogy hívod?
Sziasztok!
Kostámogatásról nincs valami hír?
Válasz balazs.erika1977 #32314. hozzászólásáraIde is jutott….
https://szekelyhataror.eu/
Válasz balazs.erika1977 #32314. hozzászólásáraTessék, ki is lett tüntetve az Erdélyi falugazdász hálózat, amit a magyar kormányunk létrehozott……
https://m.facebook.com/story.php/?story_fbid=938876161613000&id=100064718734718
https://partiumigazda.ro/szatmar-megye
Válasz Gumiparaszt #32336. hozzászólásáraJó reggelt!![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz berenyil2 #32338. hozzászólásáraAlapból érdekes hogy a támogatás a bérleti díj. Ez van a szerződésben is? De az hogy a választható támogatást is úgy veszi a tulaj, hogy azt is megkapod. Ilyen alapon azon is leállhat követelozni, hogy milyen növényt termelsz, több vagy kevesebb a hasznod, stb, azért ezt nem kéne. Miért kapna infarktust? A buzaarhoz kötött szerződések a 13000Ft/t árnál bőven 200ezer fölött voltak hektarra számítva. Következő évre lefelezodott. Ez van.
Jogosulatlan területalapú támogatásnak hol találom a szankcióit?
Válasz matarka #32335. hozzászólásáraNe is mond. Az a megállapodásunk, hogy a mindenkori földalapú támogatás összegét fizetem. Ez tavalyig volt kb 90-92.000 ft/ha
Namost tavalytól ugye megváltozott a rendszer. Van BISS, CRISS de ezek összege kb 70.000/ha. Lehet szívinfarktust is kapna ha ennyit utalnék...
Válasz sarkozimajus15 #32326. hozzászólásáraPersze annyit megterem mint egy átlagos kukorica,másképp nem lenne versenyképes vele,mivel nagyjából egyforma a felvásárlási ára.Csak pl. én a kukoricát sokkal biztosabbnak látom.Itt próbálta egy-két ismerős de következő évben már elhagyták.
Jó napot Mindenkinek!
Még soha nem foglalkoztam a támogatással ,hogy hol tart, ilyesmi...
Most még nem kaptam meg sokat a főldalapúra gondolok meg ami oda tartozik.
Más is van így ,hogy még nincs kifizetve teljesen?
Válasz berenyil2 #32333. hozzászólásáraÉrdekes ember lehet a tulajdonos.
Azt még megértem, hogy elkéri a két alaptámogatást (BISS, CRISS), de mi köze az AÖP-höz? Az AÖP nem jár automatikusan, miért kéri el? Gondolom a tarlóbontó mikrobiológiai készítmény árát nem vonja le belőle...
Válasz berenyil2 #32329. hozzászólásáraott a hatrozat és a bankkivonat a kezedben, attól hivatalosabbat nehéz lenne elképzelni.
Válasz berenyil2 #32332. hozzászólásáraAzt kiszamoltam, hogy mennyit kaptunk összesen a banki utalási adatokból, majd elosztott ugye az össz hektárral. Így 97.306 ft jött ki 1 hektárra.
De semmi hivatalos összesítő hír vagy oldalt nem találtam. Akár az €- ban megadott is jó lenne.
Nekem nem hiszi a bérbeadó (80 éves, a BISS, CRISS rendszert se értette meg)
Válasz colizoli #32330. hozzászólásáraSzia
Koszi ezt megtaláltam de azt írja ez becsült összeg. Illetve 389el számol 1€ rá, de 380al szamoltak a szept 30 arfolyammal.
Beirtam a számokat de többet ír mint amennyit kaptunk.
andreajezoviczky #32327 hozzászólásáraSajnos nekünk tavaly 05.23.- a óta nincs változás!
Azóta feldolgozás alatt!!!!!!!????????????
Válasz berenyil2 #32329. hozzászólásáraItt
Sziasztok
Valaki tudna segíteni egy linkkel ahol részletezve van a már biztos és fix földalapú támogatás 2023-as mértéke forintosítva. BISS+CISS+AÖP. Sehol nem találom.
A bérlemeny tulajdonosa szeretné látni, hogy megfelelő összeget utalok.... kicsit paranoiás, de én aztán nem akarom átverni. Megmutatnám neki a hivatalos összegeket.
Köszi
Üdv
Laci
Válasz Gonzo03 #32319. hozzászólásáraMajdnem kizárt, októberben fizetik az állampapirok kamatait, úgyhogy megint kisöprik a kasszát. Tipikus járni, jár, csak nem jutt.![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
Én a kiskérődző állatjóléti támogatást várom de 2023.08.21 volt az utolsó státusz váltás azóta semmi
Válasz Igazi Földönfutó #32323. hozzászólásáraDe ha jó év van,akkor hány mázsát terem a cirok hektáronként?? Az tényleg reális aki azt mondja,hogy 40-70 mázsát terem hektáronként?..
Válasz balazs.erika1977 #32324. hozzászólásáraÉn azt nem tudom hogy mire vársz,csak azt tudom hogy mi az AKG-ra
Válasz Füle #32320. hozzászólásáraÉn is a pénzemre várok????????
Válasz sarkozimajus15 #32321. hozzászólásáraHelló.Ha a kukorica átlagosan megterem nálatok,nem érdemes vele foglalkozni.Árban kb.egyformák,legalábbis mifelénk,de ahogy mondod,jó termés és csapadékos év esetén a kukorica simán veri,na meg annak már meg van a bejáratott technológiája.
Válasz sarkozimajus15 #32321. hozzászólásáraVan aki megveszi?
Válasz Füle #32320. hozzászólásáraSziasztok tud segíteni abba valaki,hogy ha jó termés van,és csapadékos év volt pl,mint az idei 2024-es...A cirok mennyit terem hektáronként!Kíváncsi vagyok,aki tud segítsen már ebben...Jővőre szeretnénk vetni,de nem tudom,hogy megéri e vele foglalkozni...
Válasz balazs.erika1977 #32314. hozzászólásáraOda jut kétszer annyi,mi meg már lassan 1éve várjuk a tavalyit és nem látszik hogy szeretnék ügyintézni
Sziasztok. Múlt hét pénteken határotat, tegnap délután megjött az alaptámogatás. Még 6 jogcím 14 M és kész a 2023-s év. Tudja vki hogy októberben lesz előleg?
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Válasz kulakman #32299. hozzászólásáraKöszönöm a választ
Sziasztok!AÖP fellebbezèssel kapcsolatban valakinek van valami hîre?
Válasz balazs.erika1977 #32314. hozzászólásáraMilyen támogatásról van szó?
Valami géptámogatás???
Lesznek ott valamilyen választások?
Válasz balazs.erika1977 #32314. hozzászólásáraPár éve már irkálunk erről de qurvára senkit sem érdekel………![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)