Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Csak nem úgy menne, hogy
- az adózó befizeti az adót
- egy részét félre tesszük agrár támogatásra
- meghirdetjük, pályáztatjuk >> sok-sok költség
- elosztjuk, ellenőrizzük >> még több pénz
Ami maradt, abból...
- a TÚL!!! árazott ipari termékeket és a szolgáltatásokat megvetetjük a gazdával >> rengeteg pénz
Végül marad egy kis része a gazdánál jövedelemként, ha marad :-(
Aztán a búza valós árából levonjuk a támogatást, mondván azt is megkapta a gazda.
Így lesz a mondjuk 35 eFt/tonna önköltségű búza ára 38 eFt/tonna ...
Ami a nagyoknak (méret hatékonyabbak) jó, a kicsiknek kb. a halál.
A támogatás nélküli piacon viszont lenne saccra úgy 75 eFt/tonna körüli ára.
Csakhogy akkor liszt is 2x-es áron lenen és a kenyér is.
Amit az adófizető szóvá tenne.
Mondván drága a kenyér.
Így aztán a politikusok inkább biztosítják a látszólag olcsó kenyeret a népnek.
Azonban sunyiban lehúzzák egy jókora adóval!
Amiből aztán az árkülönbséget odaadják a termelőnek >> támogatásként.
Sok-sok adót :-(
A kis magyar (átmeneti)SZERENCSÉNK, hogy a támogatás egy része a nyugatiak adójából van, azaz >> EU pénzekből.
----
Egy támogatás nélküli világban ezzel szemben
- nem kell adót szedni e célra
- nem kell végig vinni a támogatás játékot
- viszont ki kell fizetni a vevőnek direktben a teljes árat!
A termelő sem szemebsül a túlárazott ipari/szolgáltatási árakkal.
Mert nem lesz fedezet rá az "ingyen pénzből", ezért olcsóbban adják el neki.
----
Szóval, a támogatás nélküli világban mások lennének/lesznek az árak és a költségek is.
Valósabbak...
Nem a papírmunkától függ majd az eredmény, hanem a piactól.
Válasz janosialex #14147. hozzászólásáraVan benne igazság amit írsz, de azért a támogatás nélkül a családi gazdaságok 80%-a azonnal tönkremenne. És nem azért, mert nem tudnak gazdálkodni. Azért azt te is lásd be, hogy a megtermelt terményeink nincsennek normálisan megfizetve. Ha megfelelő lenne az ár, nem kellene a támogatás.
Sokan, mint például én is bérelt földeken gazdálkodom. Amit támogatásként kapok az még a bérleti díjat sem fedezi. Erről ennyit.
Viszont, ahogy írtad a nagy gazdaságok, akik a TSZ-es időkben összeszedtek saját területet, azoknak ez nem fáj.
Kíváncsi lennék milyen fejlesztéseket javasolnál, amivel gazdaságosan lehet gazdálkodni 3500Ft-os árpa és 4000Ft-os búza mellett?
Válasz washabi07 #14146. hozzászólásáraSzia!
Ez most mire is jó részedről? Beleszóltál de sajna halvány miniszteri dunsztod sincs róla mibe is. Vagyis csak szimplán nem tudsz értelmezni egy hozzászólást! Javaslom olvass vissza és utána pirulj!
Üdv.:csuti
A mára mindenki számára adott általános támogatás pedig rossz.
Mert eltorzítja/megöli a versenyt a jók és gyengék között.
Az egyre növelt támogatás oda vezetett, hogy a gazdálkodás fejlesztése helyett már szinte csak a támogatások bezsebelése a cél.
A föld sokaknak már nem azért kell, mert gazdálkodni akarnak!
Hanem mert némi látszat(kényszer) gazdálkodással a támogatásból meg lehet élni...
---
Érdekes világ jön, ha 4-5 év múlva valóban megszűnik a jókora támogatás.
Sokaknak fog fájni.
Mindazoknak, akik nélküle életképtelenek most!
Nekik vagy végük lesz rövid úton.
Vagy már most el kell kezdeniük a gazdaságuk felfejlesztését, hogy majd a támogatás nélküli világban is életben tudjanak maradni.
Válasz janosialex #14101. hozzászólásáraSzia!
Érdekes amit írsz,pont te javasolsz olyat amit a hőn szeretett uniód ad nekünk egyfajta adományként!
Nemrég még annyira unió párti voltál,és most nem kéne a pénzük?
üdv.:csuti
Nem tudjátok véletlenül hol lehet módositani a 2016-os termeléshez kötött tejhasznu tehéntámogatást ? milyen nyomtatványon azt tudom hogy e-mailban és junius 27-ig szankciómentesen lehet a hibákat kijavitani.
Ha tudtok valamit SOS irjatok köszi előre is
Válasz janosialex #14125. hozzászólásáraÀllj màr le ezzel az alpàri beszédel. Hàny hektàron, mit termelsz? Illetve ha neked nem hiànyzik a pénz egyàltalàn mit kerresel itt? Komentjeid alapjàn csak kötegszel s ha ez ìgy van nagyon szépen megkérlek meny a büdös .......!
Válasz janosialex #14101. hozzászólásáramégpedig,megoldásképp?? Búza esetében neked jó a hektáronkénti Támogatás nélküli 30ezer bevétel?? Vedd meg tőlünk 6ezerért,nem kell támogatás,józsi bácsinak,aki a nyugdíjábol disznót tart,annak meg adjál 3000ért,hogy azért meg tudja venni. Így egyetértek,hogy nem kell a támogatás. különben,valaki kifexik. Ugyebár? A bevételhez kis hitellel,lehet ősszel is vetni. aztán mehet a föld annak,aki közel van a fazékhoz. Most ezt el kell magyarázni???
Válasz kiskoncztamas #14114. hozzászólásáraS mire változot? Nekem 3szor volt dátumszerint stàtuszvàltos, de mindig maradt feldolgozàs alatt, most negyedszere màr átvàltot stàtuszvàltàs alatra. Ez volt 3 napja azóta semi bàr nem tudom a kettő között mi a különbség?
Mai nap státuszváltás a termeléshez kötött és az átmeneti nemzeti anyatehén támogatásnál. Talán lehet bizakodni... Már csak az kérdés hogy előlegre vagy teljes összegre számíthatunk?
Válasz janosialex #14112. hozzászólásáraJa mert az eladott 17000ft-os(+ingyenposta) akkukból az ön adójábol fizetik a támogatást persze, egyébként mi a szemétbe (megfelelő helyre)dobjuk az elhasznált akkuinkat,nem a szemetet áruljuk ,mint a"Menő"vállalkozók,hanem dolgozunk és gyarapodunk,erre irigyek a lusta tehetetlen emberek,mint ön
Egyszerűen totál ésszerűtlen, bürokratikus kolonccá nőtt az egész agrár támogatás az évtizedek során.
Mára semmi értelme, csak nyűg.
Ami sokszor-sokszor ezer-millióba kerül ez más adózóknak, potyára.
Miközben pont azok kapnak belőle legkevesebbet, akiknek néha-néha ésszerű lenne kapni (önhibán kívüli krízis esetén).
-----------
Ja, tudtad, hogy: "aki kicsit nem becsüli a nagyot nem érdemli"
Az meg sajnálatos, ha a zakkant világképed okán csak ennyire futja tőled, azaz a kötözködésre
Javaslom: fordulj pszihomókushoz, ha magadtól képtelen vagy túllépni az ilyesmiken.
Válasz kulakman #14103. hozzászólásáraaz én esetem.11hekiből,7nálam,4meg az új örökösé. rágalmaz,sok a területem,lemérte az övét,neki ezért kevés. Ja. Tulajdonilag minden passzol négyzetméterre. Kiméreti a részét. Egy oldalt az erdőbe vannak a karók,kb. 8Métert. Látom,ez érdekes. Ja,itt veszett el a területe. Mellesleg,az is az övé. Ok. Mondja,ja,igazábol párszáz négyzettel alatta vagyok a területeknek,mert út,kerítés ki van hagyva. Úgyhogy,tévedett. Ok. Tavasszal ,szól a jegyző,fedi egymást az igényelt területem,meg a szomszédé. Ki,hol van? Erre,még elötte kivágták az erdősávot,hogy meg legyen a szántó. De,ezért még az enyémre jelölt,pont az erdőnyi részt,hogy meg legyen majd a támogatás. mert ugye az nix bevetve. hát,ennyi. De rágalmazni azt tud. Ahogy a sajátját lemérte,az elején,lemérhette volna az enyémet is,hogy lássa mi van,erre inkább megteszi a szívhezszóló lépést. Persze,csak tévedettmásik területen más,t úgyszintén. Mielőtt kiderült volna,lerendeztük a tulajjal,hogy mennyi az annyi,mert bérbe dolgoztat,azt mindig többet visz a szélén az ekéjük. Ja,csuhé már bement oldalt 4métert 15év alatt,azt korrigálták egy kicsit.
Válasz janosialex #14101. hozzászólására
A Brit Brexit ebbe az irányba tolja a dolgokat, mit gondolsz a fiuk miért kezdtek kampányba az UK-ban? Érzik a büdöset?
Válasz janosialex #14101. hozzászólásáranhttp://www.jofogas.hu/bacs_kiskun/18650_Li_Ion_akku_akkumulator_cella_48122015.htm?first=1em azért mindenki nem élhet használt akukereskedésből,hűlye barom
Válasz .Feco. #14097. hozzászólásáraRendben ezt is elhiszem , egyébként nem ti rajzoltatok rám, de akinek hét hektárról van papírja -tavaly kikértem az övékét, jó pénzért mert társtulajok vagyunk , és kíváncsi voltam-az miért rajzol , egy magának 15 -öt , kettő véletlenül még 32,3-at ha az első téves, én őszinte vagyok, az ilyen gazda az én szememben nevén merem nevezni tolvaj, vajon kiért miért van minden évben túligénylés?
33599 hozzászólás
Válasz janosialex #14150. hozzászólásáraigen a használt akkuiból befolyt 3forin 50 fillér adóbol,városi irígy tahó
Válasz preczol #14149. hozzászólásáraTámogatás nélkül nem ennyi lenne az ár!
Hanem a mostani támogatással több...
Csak nem úgy menne, hogy
- az adózó befizeti az adót
- egy részét félre tesszük agrár támogatásra
- meghirdetjük, pályáztatjuk >> sok-sok költség
- elosztjuk, ellenőrizzük >> még több pénz
Ami maradt, abból...
- a TÚL!!! árazott ipari termékeket és a szolgáltatásokat megvetetjük a gazdával >> rengeteg pénz
Végül marad egy kis része a gazdánál jövedelemként, ha marad :-(
Aztán a búza valós árából levonjuk a támogatást, mondván azt is megkapta a gazda.
Így lesz a mondjuk 35 eFt/tonna önköltségű búza ára 38 eFt/tonna ...
Ami a nagyoknak (méret hatékonyabbak) jó, a kicsiknek kb. a halál.
A támogatás nélküli piacon viszont lenne saccra úgy 75 eFt/tonna körüli ára.
Csakhogy akkor liszt is 2x-es áron lenen és a kenyér is.
Amit az adófizető szóvá tenne.
Mondván drága a kenyér.
Így aztán a politikusok inkább biztosítják a látszólag olcsó kenyeret a népnek.
Azonban sunyiban lehúzzák egy jókora adóval!
Amiből aztán az árkülönbséget odaadják a termelőnek >> támogatásként.
Sok-sok adót :-(
A kis magyar (átmeneti)SZERENCSÉNK, hogy a támogatás egy része a nyugatiak adójából van, azaz >> EU pénzekből.
----
Egy támogatás nélküli világban ezzel szemben
- nem kell adót szedni e célra
- nem kell végig vinni a támogatás játékot
- viszont ki kell fizetni a vevőnek direktben a teljes árat!
A termelő sem szemebsül a túlárazott ipari/szolgáltatási árakkal.
Mert nem lesz fedezet rá az "ingyen pénzből", ezért olcsóbban adják el neki.
----
Szóval, a támogatás nélküli világban mások lennének/lesznek az árak és a költségek is.
Valósabbak...
Nem a papírmunkától függ majd az eredmény, hanem a piactól.
Válasz janosialex #14147. hozzászólásáraVan benne igazság amit írsz, de azért a támogatás nélkül a családi gazdaságok 80%-a azonnal tönkremenne. És nem azért, mert nem tudnak gazdálkodni. Azért azt te is lásd be, hogy a megtermelt terményeink nincsennek normálisan megfizetve. Ha megfelelő lenne az ár, nem kellene a támogatás.
Sokan, mint például én is bérelt földeken gazdálkodom. Amit támogatásként kapok az még a bérleti díjat sem fedezi. Erről ennyit.
Viszont, ahogy írtad a nagy gazdaságok, akik a TSZ-es időkben összeszedtek saját területet, azoknak ez nem fáj.
Kíváncsi lennék milyen fejlesztéseket javasolnál, amivel gazdaságosan lehet gazdálkodni 3500Ft-os árpa és 4000Ft-os búza mellett?
Válasz washabi07 #14146. hozzászólásáraSzia!
Ez most mire is jó részedről? Beleszóltál de sajna halvány miniszteri dunsztod sincs róla mibe is. Vagyis csak szimplán nem tudsz értelmezni egy hozzászólást! Javaslom olvass vissza és utána pirulj!
Üdv.:csuti
Válasz csuti0 #14142. hozzászólásáraAz EU mint egységes naaaaaagy és szabad piac jó.
A mára mindenki számára adott általános támogatás pedig rossz.
Mert eltorzítja/megöli a versenyt a jók és gyengék között.
Az egyre növelt támogatás oda vezetett, hogy a gazdálkodás fejlesztése helyett már szinte csak a támogatások bezsebelése a cél.
A föld sokaknak már nem azért kell, mert gazdálkodni akarnak!
Hanem mert némi látszat(kényszer) gazdálkodással a támogatásból meg lehet élni...
---
Érdekes világ jön, ha 4-5 év múlva valóban megszűnik a jókora támogatás.
Sokaknak fog fájni.
Mindazoknak, akik nélküle életképtelenek most!
Nekik vagy végük lesz rövid úton.
Vagy már most el kell kezdeniük a gazdaságuk felfejlesztését, hogy majd a támogatás nélküli világban is életben tudjanak maradni.
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-09-14 11:41:08
Válasz Laxa #14139. hozzászólásáraAzt igérték,hogy május végéig kifizetik.Hát ez már nem jön össze.
Válasz kistomi #14143. hozzászólásáraSzerintem most is voltak nem?
Válasz borda77 (Joe) #14138. hozzászólásáraAzt tavaly tőlünk vonták le és később kifizették.Mivel most nem vontak így fizetni se igen fognak!
Válasz janosialex #14101. hozzászólásáraSzia!
Érdekes amit írsz,pont te javasolsz olyat amit a hőn szeretett uniód ad nekünk egyfajta adományként!
Nemrég még annyira unió párti voltál,és most nem kéne a pénzük?
üdv.:csuti
Válasz janosialex #14140. hozzászólására Részeg vagy fingos ?
Válasz jung #14126. hozzászólásáraNyugogygá le... szépen.
----
Szerinted, vajon úgy kezdődött, hogy visszaütöttem?!
----
Ha nem vagy képben mi a jó francé szólsz bele?!! kellő tájékozódás nélkül.
Szóval, a jövőben lehetőleg ne okoskodj már bele olyasmibe amit nem látsz át.
Ennyike és köszi!
Zöldség-, gyümölcs termeléshez kötött támogatásról tud valaki vmit?
Tavaly okóberben kaptunk még nem kevés összeget, valami pénzügyi fegyelem visszatérítése miatt...
Akkor még majd ősszel az is lesz?
No vajon lesz e eböl kiszámíthatóság és versenyképesség?
Válasz joe5 #14135. hozzászólásáraKöszönöm szépen akkor valami visszaosztás lehetett.
Csak küldenék már az anyatehént is.
Válasz Sthoomas #14105. hozzászólásáraTerületalapú támogatás
Válasz rezeda054 #14128. hozzászólására????????????? 3378/ ha?? valami lemaradt nem?
Válasz Cumiló #14131. hozzászólásáraha az egységes kérelemmel adtad be akkor ott is kell megváltoztatni
Válasz kiskoncztamas #14120. hozzászólásárama státuszváltás feldolgozás alattira
Nem tudjátok véletlenül hol lehet módositani a 2016-os termeléshez kötött tejhasznu tehéntámogatást ? milyen nyomtatványon azt tudom hogy e-mailban és junius 27-ig szankciómentesen lehet a hibákat kijavitani.
Ha tudtok valamit SOS irjatok köszi előre is
Gyorsultak a fiúk. 19.-én lett jóváhagyott a zöldítés, ma reggelre a forint is beviharzott.
(Ezt év elején is eljátszhatták volna)
Szeretnék érdeklödni hogy Csongrád megyében kapott valaki második rész Saps-ot ma?
Ma jött a végelszámolás, de tegnap a pénz is megjött, visszaosztva jött még utólag SAPs-ra 3378 Ft/ha, zöldítésre 1518 Ft / ha.
nekem ma jött visszaosztva 1500 Ft/ha de hogy mi a rák tudja...
Válasz janosialex #14125. hozzászólásáraÀllj màr le ezzel az alpàri beszédel. Hàny hektàron, mit termelsz? Illetve ha neked nem hiànyzik a pénz egyàltalàn mit kerresel itt? Komentjeid alapjàn csak kötegszel s ha ez ìgy van nagyon szépen megkérlek meny a büdös .......!
Válasz Claaastra #14113. hozzászólásáraHogy te mekkora egy hülyefasz vagy ... elképesztő.
Ma jött zöldítés 1500, területalap 3300, juh 900
Válasz tinca1231 #14121. hozzászólásáraEzeket hol lehet megnézni?
Zöldítés összeg megjelent. 25490ft/ha
Saps , zöldítés jóváhagyott. Fiatal gazda feldolgozás alatt.
Válasz Bán Zsolt #14116. hozzászólásáraMennyi lett a jóváhagyott összeg egyedenként az átmeneti nemzeti anyatehén támogatásnál?
Válasz jung #14115. hozzászólásáraMég mindig feldolgozás alatt. Számított összeg semmi...
Válasz janosialex #14101. hozzászólásáramégpedig,megoldásképp?? Búza esetében neked jó a hektáronkénti Támogatás nélküli 30ezer bevétel?? Vedd meg tőlünk 6ezerért,nem kell támogatás,józsi bácsinak,aki a nyugdíjábol disznót tart,annak meg adjál 3000ért,hogy azért meg tudja venni. Így egyetértek,hogy nem kell a támogatás. különben,valaki kifexik. Ugyebár? A bevételhez kis hitellel,lehet ősszel is vetni. aztán mehet a föld annak,aki közel van a fazékhoz. Most ezt el kell magyarázni???
Viselkedj fingos !Válasz janosialex #14112. hozzászólására
Válasz kiskoncztamas #14114. hozzászólásáraNekem hétfőn lett jóváhagyott az átmeneti de gempa még nem jött
Válasz kiskoncztamas #14114. hozzászólásáraS mire változot? Nekem 3szor volt dátumszerint stàtuszvàltos, de mindig maradt feldolgozàs alatt, most negyedszere màr átvàltot stàtuszvàltàs alatra. Ez volt 3 napja azóta semi bàr nem tudom a kettő között mi a különbség?
Mai nap státuszváltás a termeléshez kötött és az átmeneti nemzeti anyatehén támogatásnál. Talán lehet bizakodni... Már csak az kérdés hogy előlegre vagy teljes összegre számíthatunk?
Válasz janosialex #14112. hozzászólásáraJa mert az eladott 17000ft-os(+ingyenposta) akkukból az ön adójábol fizetik a támogatást persze, egyébként mi a szemétbe (megfelelő helyre)dobjuk az elhasznált akkuinkat,nem a szemetet áruljuk ,mint a"Menő"vállalkozók,hanem dolgozunk és gyarapodunk,erre irigyek a lusta tehetetlen emberek,mint ön
Válasz Claaastra #14111. hozzászólásáraNem kell képzelődni!
Nem irigyel itt senki semmit....
Egyszerűen totál ésszerűtlen, bürokratikus kolonccá nőtt az egész agrár támogatás az évtizedek során.
Mára semmi értelme, csak nyűg.
Ami sokszor-sokszor ezer-millióba kerül ez más adózóknak, potyára.
Miközben pont azok kapnak belőle legkevesebbet, akiknek néha-néha ésszerű lenne kapni (önhibán kívüli krízis esetén).
-----------
Ja, tudtad, hogy: "aki kicsit nem becsüli a nagyot nem érdemli"
Az meg sajnálatos, ha a zakkant világképed okán csak ennyire futja tőled, azaz a kötözködésre
Javaslom: fordulj pszihomókushoz, ha magadtól képtelen vagy túllépni az ilyesmiken.
Válasz janosialex #14110. hozzászólásáraCsak úgy ,hogy lássa a világ ki is irigyli a mások támogatását egyébként önnek is annyi támogatás jár mint nekünk
Válasz Claaastra #14104. hozzászólásáraHogy is jön ez ide okoska...
A töpped agyadból ennyire futja csak?!
Válasz Claaastra #14108. hozzászólásáracsak hogy lássák ,hogy mivel foglalkozik a menő válalkozó,aki irigyli a mások támogatását
Válasz Claaastra #14104 hozzászólásár
http://www.jofogas.hu/bacs_kiskun/18650_Li_Ion_akku_akkumulator_cella_48122015.htm?first=1
Válasz kulakman #14103. hozzászólásáraaz én esetem.11hekiből,7nálam,4meg az új örökösé. rágalmaz,sok a területem,lemérte az övét,neki ezért kevés. Ja. Tulajdonilag minden passzol négyzetméterre. Kiméreti a részét. Egy oldalt az erdőbe vannak a karók,kb. 8Métert. Látom,ez érdekes. Ja,itt veszett el a területe. Mellesleg,az is az övé. Ok. Mondja,ja,igazábol párszáz négyzettel alatta vagyok a területeknek,mert út,kerítés ki van hagyva. Úgyhogy,tévedett. Ok. Tavasszal ,szól a jegyző,fedi egymást az igényelt területem,meg a szomszédé. Ki,hol van? Erre,még elötte kivágták az erdősávot,hogy meg legyen a szántó. De,ezért még az enyémre jelölt,pont az erdőnyi részt,hogy meg legyen majd a támogatás. mert ugye az nix bevetve. hát,ennyi. De rágalmazni azt tud. Ahogy a sajátját lemérte,az elején,lemérhette volna az enyémet is,hogy lássa mi van,erre inkább megteszi a szívhezszóló lépést. Persze,csak tévedettmásik területen más,t úgyszintén. Mielőtt kiderült volna,lerendeztük a tulajjal,hogy mennyi az annyi,mert bérbe dolgoztat,azt mindig többet visz a szélén az ekéjük. Ja,csuhé már bement oldalt 4métert 15év alatt,azt korrigálták egy kicsit.
Válasz janosialex #14101. hozzászólására
A Brit Brexit ebbe az irányba tolja a dolgokat, mit gondolsz a fiuk miért kezdtek kampányba az UK-ban? Érzik a büdöset?
Valaki megtudná mondani h ezt mire kaptam MVH0901782 029573 kemény 4105 ft ot?
Válasz janosialex #14101. hozzászólásáranhttp://www.jofogas.hu/bacs_kiskun/18650_Li_Ion_akku_akkumulator_cella_48122015.htm?first=1em azért mindenki nem élhet használt akukereskedésből,hűlye barom
Válasz .Feco. #14097. hozzászólásáraRendben ezt is elhiszem , egyébként nem ti rajzoltatok rám, de akinek hét hektárról van papírja -tavaly kikértem az övékét, jó pénzért mert társtulajok vagyunk , és kíváncsi voltam-az miért rajzol , egy magának 15 -öt , kettő véletlenül még 32,3-at ha az első téves, én őszinte vagyok, az ilyen gazda az én szememben nevén merem nevezni tolvaj, vajon kiért miért van minden évben túligénylés?
Válasz janosialex #14101. hozzászólásáraÉs becsületes felvásárlási árakat!!!!!